sąsajos klausimą MCU (Clocking)

H

hm_fa_da

Guest
Hi all,Aš einu į dizainą grandinę, kuri jungiasi prie kompiuterio per COM prievadą, aš dėl serijos sąsaja 8.051 MCU, klausimas, kai mes koreguoti serijos laikrodis transmiter į priekinės pvz 9600 BPS, po to serijinis Duomenų perdavimo linija eksportui duomenų bitai kiekvienam serijos laikrodis linijos signalas

Mano klausimas būtų, jei aš pakeisti serijos laikrodis MCU į 9600bps, tada mano imtuvas mėginių įvedimo į kiekvieną CLOCK signalą arba ji mėginius iš duomenų eilutės tik pagal theadjuasted Baud Rate (apie 104 kiekvienam us)?

aš tai tokiu būdu gaunamų duomenų MCU turėtų būti tiksliai 9.600 bazinių punktų, arba
gali būti asinchroninis, ir atsižvelgiant į pagal laikrodžio linijos ir MCU mėginių signalą iš įėjimo į kiekvieną CLOCK signalą?

Thanks for your help,
Linkėjimai.

Duomenų rėmo (pradžios bitas duomenų stop bit) yra suderintas su pirmuoju bit ir patikrinti su "stop bit.Tai yra, kai imtuvas šokinėja iš "neveikos būsena", tada pradeda skaičiuoti 1/BPS kartus ir pavyzdžius kiekvienai bitų (paprastai laiko vidurio).
Visi kiekvieno kadro bitus turi būti perduodami 1/BPS trukmė.
Kiekvienas rėmelis gali būti perduodami atsitiktine tvarka (priklauso nuo UART įgyvendinimas).

dpsm

Thanks for your help dear,

Taigi šiuo nuoseklioji sąsaja, nėra laikrodžio linijos ir imtuvas mėginių įvedimo pagal pradėti bit koreguoti greitis (1/bps)

kaip apie į RS232, tai pat kaip ir tai, ir neturi laikrodžių liniją, tik TR duomenis ir RX duomenis?

ir MCU, kai mes sujungti 2 MCUs, ji (imtuvo) funkciją, kaip ši (sinchronizuoti su pirmuoju bit) visų rūšių transporto priemonėmis?ačiū,
Linkėjimai.

Terminai "bit-susitrenkiau" Serial I / O yra dažnai atliekamas nustatant priekinio krašto pradžios bitą, laukimas 1 / 2 šiek tiek laiko (52-usecs už 9.600 Baud) ir mėginių ėmimo iš kiekvienos bitų per 104 vidutinės usecs (1 šiek tiek laiko) ...

Kitas metodas, kuris veikia gerai, jei tai sunku nustatyti, kada prasideda šiek tiek priekinį kraštą yra imties Rx linijos 3 kartus bit rate (34,5 usecs už 9.600 Baud) ir po aptikti pradžia šiek tiek signalo lygis, mėginių ėmimas kiekvienoje viduryje trečią bitų jo šiek tiek laiko (33% -66 %)...

Mikrovaldikliai su įmontuotu aparatūros UART Peripherals tai automatiškai ...

Regards, Mike

Gerbiami hm_fa_da:
Kai paklausė apie nuoseklioji sąsaja, aš maniau apie UART interface; šiuo atveju, atsakymas yra taip.
RS232 standarti, nurodo tik "fiziškai" sluoksnis sąsaja, tai yra įtampos lygis, riba, ir tt

Kai prijungiate du ar daugiau MCUs, SPI, I2C sąsajos arba labiau pageidautina.Į abu turite atskirą clock sinchronizavimo signalo įtaisais.

Linkėjimai,

dpsm

thanaks Jūsų padeda,

kuris metodas yra naudojamas UART?laukia priekinio krašto bit ir tada laukti pusę tiek laiko, ir ...Arba imti indėliu 3 kartus bit rate aptikti pradžios bitas?

kaip supratau, mes negalime naudoti UART imtuvas MCU gauti signalą iš nežinomo šaltinio greitis, mes turime žinoti iš šaltinis siųstuvas Baud Rate, prieš tai inicijuoti imtuvas MCU.Tokiu būdu turėtume naudoti programinę įrangą, Serial (programa), kad mėginių įvedimo kiekvienam laikrodis linija (Clocking laikas gali skirtis kiekvieną kartą), o ne pagal Pradžios bitas.

Linkėjimai.

Aparatūros UART bit paprastai imami bent pusę tiek laiko (priklausomai nuo įdiegimo)

Apie kitas klausimas, yra keli algoritmai Autodetect UART greitis, bet aš niekada jų įvertinti.Daugumoje UARTs galite keisti greitį tik keletą nurodymų, kad ...Tai gali būti būtina tai daryti kartu su programinės UART.

Jūs galite ieškoti adresu:
http://focus.ti.com/docs/mcu/catalog/resources/appnoteabstract.jhtml?familyId=342&abstractName=slaa215

linkėjimai,

dpsm

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back