PWM išėjimo lygtis 555 laikmatis

K

kishore3677

Guest
hi gali kas nors paaiškinti santykius tarp valdymo įtampos ir PWM išėjimo iš 555 laikmatis. ieškojau daug, bet negalėjo gauti.

Patikrinkite šį saitą [url = http://www.kpsec.freeuk.com/555timer.htm] 555 ir 556 Laikmatis grandynams [/url], visi režimai yra paaiškinta ir lygtis apskaičiuoti dažnį ar muito Alex

Tiesą sakant, esu ieškote PWM įvairaus valdymo įtampos, o ne su puodą, kaip parodyta nuorodą, jums siūloma.

J. patikrinome svetainėje, bet gali kas nors tiksliai paaiškinti matematiškai ryšys tarp valdymo įtampos ir PWM išėjimo.

Tiesą sakant, esu ieškote PWM įvairaus valdymo įtampos, o ne su puodą jums pasiūlė nuorodą, kaip parodyta
Šiuo atveju reikia naudoti specialiai suprojektuoti PWM mikroschemos, įtraukti atskiri nustatymai virpesių dažnis ir sudaryti išorės kontrolės įtampa.

Jei turite pradėti pavyzdys, tai gali būti įmanoma rasti formulę, kai naudojamas kaip PWM grandinės.

Aš turiu galvoje ... pradėjai ką nors? Kad, ar jūs turite specifinių grandinės, kurios pagrindinė IC yra 555 ir jums patinka rasti, pavyzdžiui, santykis tarp įtampos dėl savo PIN 5 ir jo išėjimo signalo savo PIN 3? Arba jūs tiesiog klausia bendras klausimas?

taip man laidinis 555 už duomenų lape. Sukelti pin 5 pin 2 ir tolygiam įvesties. Kaip PWM išėjimo, bet negali nustatyti jokio tiesioginio ryšio tarp valdymo įtampos ir impulso plotis. Negali matematiškai susieti.

Aš matau ... Galite naudoti 555 monostabilnym. Tiesiog būti tikri, ar jūsų sukelti signalo pastoviu dažniu (taip pat intervalais)? Pavyzdžiui, maitinimo įtampa? Ar tai reglamentuoja? Kadangi jūs laidinio grandinės, vertės pasirinkote RA ir C? Atsiprašome už užduoti pernelyg daug klausimų ... Aš naudoju apskaičiuoti statyti nekilnojamojo grandines. Bet formulę, mokymosi tikslais, reikia daugiau darbo, įtraukti visas įmanomas sąlygas: šypsnys:

Taip mano sukelti pastoviu dažniu su impulso pločio 50us. Vertės R-10K ir C-10nF. Taip mano maitinimo linijų, nėra SMPS. Aš taip pat atsieta su 0.01uf. Dabar bet įkalčiais.

Nematau vertybės: wink: Gaidukas dažnis ir maitinimo įtampa Jei nesate tikri, apie savo vertybes, galite duoti bet norite. Man patinka dirbti su formules, iš kurių galiu gauti vienas ar daugiau pavyzdžių, skaitmeniniai rezultatai. Kad jis galėtų patikrinti jo darbą nekilnojamojo grandinė.

Dabar esame pasirengę dirbti ... Panagrinėkime, kas yra už pin5. Yra įtampos dalikliu. Jo viršutinė rezistorius 5K ir apatinio 10K (faktiškai 5K 5 K). Taigi, jei atidaryti pin5 įtampa turėtų būti: Vctl = Vcc * 10 / (5 + 10) = Vcc * 2 / 3 mūsų pavyzdyje: VCT = 12 * 2 / 3 = 8V Dabar, kai slenkstinės signalą atvyksta (savo hi žemas kraštas), C bus paleistas iš oin7 ir per rojaus. Būti ir toliau ... Pastaba: kai aš esu edaboard puslapių nutraukė mano interneto atsitiktinai ... Man reikia paleisti.

Aš bandžiau naudoti šią lygtį Vc = VCC (1-e (-t/RC)). Pakeisti Vc įvairias kontrolės įtampos (4 8V) ir bandė rasti atitinkamą T teoriškai. Dabar eksperimentuoja, aš negaliu gauti kur nors netoli teorinės vertės.

Net ne pin5 = 7V, pavyzdžiui, gerai, kad tu kai kurie testai ... jūs galite pasidalinti savo rezultatus, kad galėtume juos analizuoti kartu.

Taip, aš pasidalinti kai kurie rezultatai: praktiškas R vertė = 9.83K c = 15nF. Valdymo įtampa = 4 V ----> PW = 56us CV = 5V ------> PW = 78us CV = 6V -------> PW = 102us CV = 7V ------- -> PW = 133us CV = 8V --------> PW = 171us

OK ... todėl mums svarstyti savo matuojamas t (PW), pateikti duomenys ir sužinoti, C, kad 555 IC tikrai mato. Aš manau, jūs galite patikrinti, kad RA ir iš tikrųjų vertė 10K. Aš tiesiog pastebėjau, tikrosios vertės rojaus ir C. .. Atsiprašome C_tot = T / R / ln [Vcc / (VCC-Vctl)] Atrodo, kad C_tot (555) apie 12 NF (Deja, tai nėra neteisinga: oops:) 14.05nF @ 4V 14.72nF @ 5V 14.97nF @ 6V 15.45nF @ 7V 15.83nF @ 8V Taigi manau, kad mes turime pridėti dar vieną C formulę veiksnys pin 7 VSAT: VC (t) - vc (0) = [Vmax - VC (0)] * [ 1 - e ^ (-t/RC)] kur VC (0) = VSAT (laiku 0) T = RC * ln (Vcc - VSAT) / (Vcc - Vctl)] Tai geriau izoliuoti VSAT pirmą kartą. VSAT = Vcc - (Vcc - Vctl) * e ^ (T / RC) ne dirbti per: liūdna: Jei tai atsitiks man ... Aš miegoti, kol aš gauti trūkstamo klavišus: šypsena: "Aš nesu tikras, kiek vėluojama nuo spragtuko išvestis (mažo iki didelio) ir Vc = Vctl išvestis (nuo didžiausios iki mažiausios) prisideda išmatuoto impulso pločio. Bet kokiu atveju, nes mes turime 12V, aš norėčiau, o ne imti C su pastovios srovės. Manau, jūs jau matė, kaip tai padaryti kitą pastraipą "LINEAR rampos".

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back