PID Cotrol įgyvendinimo mikrovaldiklio sistema

M

mikasi

Guest
Sveiki visi elektronikos gerbėjai iš ten. Turiu apie PID kontrolės jums klausimą. Ar kas nors iš jūsų įgyvendinti PID kontrolės jo / jos mikrovaldiklio sistemą? Ar bet jūs turite gerą PID dokumentus (preferd PDF)? Norėčiau įgyvendinti linijinės temperatūros kontrolė wit elektros vožtuvas ir tmperature jutiklis atsiliepimų. Dėkojame už jūsų atsakymus!

Atlikau preliminarų dizainą darbą AVR pagrįstas PID valdiklis DC variklis poziciją kontrolė. Aš nebeturi nuorodos, bet jums turėtų būti suteikta galimybė atlikti paiešką Google PID kontrolės sistema, rasti informaciją. Jūs turėtumėte rasti keletą universitetų klasės pastabos ir pavyzdžiai projektavimo lygtis. Mes naudojome AVR PWM išėjimai kontroliuoti dabartinę vairuotojų, kurie, savo ruožtu, vairuoti variklius. Built-in A / D converter buvo naudojamas skaityti padėtį potenciometras už atsiliepimus.

Sveiki geriausias straipsnyje aš žinau PID kontrolės mikrovaldiklis su kodo pavyzdžius buvo microcontrol journall ( www.mcjournal.com ) prieš kurį laiką.

Skaityti Tikslinė Įvesties Skaityti faktinės produkcijos Apskaičiuokite err, err = Tikslas - Išėjimo apskaičiuoti Proporcinis poveikį. PE = klysta * Kp apskaičiuoti Integruota poveikį. IE = klysta * Ki * DT1 + old_IE, old_IE = IE apskaičiuoti Išvestinės poveikį, DE = Kd * (err - old_err) / dt2, old_err = klysta apskaičiuoti komandą signalas = PE + IE + DE

Ar kas nors turite e-book/documents ar patirties apie apskaičiuoti Kp, Ki, Kd.

Paprastai sunkiau nustatyti geros vertybės PID parametrus naudojant analizės metodą. Zigler-Nichols yra eksperimentinis metodas.

Aš naudojamas dažnio analizė, siekiant nustatyti PID koeficientai, tačiau ji yra sudėtinga procedūra.

"Aš ieškau kai vėjo iki metodus, prašome padėti." Įsotinti neatsiejama gamybos norimą lygį. integtral_e = neatsiejama + new_err * Ki * dt, jeigu sudėtinė> my_Plimit tada neatsiejama = my_Plimit, jei sudėtinė <my_Nlimit tada neatsiejama = my_Nlimit;

Simulink programa PDI / DD / A konverteris ir PDI už procesoriaus dėka

U galite naudoti greičio PID tipo algoritmas. nes greitis kovos dėklai problema nėra, todėl jūs galite naudoti šią methosd. greitis PID nieko, bet skirtumas pozicinį PID, kuris yra normalus PID su bazinė vertė O / P = bazinė vertė + kp + ki + KD greitis = op (t) + OP (t-1), jei ir dirbti su juo u pamatysite, kad sudėtinė sąvoka nėra, taigi ir antiwindup problema yra pasirūpinta cya

Įdomu, ką PID tikrai? Programinės įrangos ar aparatūros gali atlikti tai? Ar abu?

[Quote = yangxh] Įdomu, ką PID tikrai? Programinės įrangos ar aparatūros gali atlikti tai? Ar abu? [/Quote] Tai kontrolės techniką arba jos dalį kontrolės sistema. Tai vadinama reguliatorius ar kompensatorius, taip pat. Tai tikslas, kad atitiktų faktinę vertę ir norimą vertę, kaip norėjo. Nedidelis pavyzdys: Jūs norite, kad kambario temperatūra 30 ° C. Jūs priemonę jį 20 ° C temperatūroje Dabar jūs turite padidinti šildytuvas savo nustatymus. Bet kiek jūs ją didinti? Paprastai jūs norite pasiekti 30 ° C, taip pat greitai, kaip įmanoma. Jei padidės, kiek ji gali viršyti 30 ° C. Jei padidėja mažiau, ji gali imtis daug laiko, kad pasiektų 30 ° C. PID nustato, kiek jūs jį padidinti. Kaip jūs galite lengvai pamatyti, optimaliai padidinti vertę pasiekia 30 ° C, bet neviršija 30 ° C, o jį pasiekti taip greitai, kaip įmanoma, turite nustatyti optimalų paramater vertės PID. Tai priklauso nuo šildytuvo savo šildymo savybes ir reaguoti į aplinką šildytuvas yra šildymo veiksmų. Taigi, kiekviena sistema reikia kurti būdas gauti optimalų PID reikšmes. Yra praktinių ir teorinių būdų. Bet yra ne viena išeitis. Bandomoji ir klaidos yra daugiau ar mažiau projektavimo dalis. Jis gali būti įgyvendintas programinės įrangos ir / arba įranga.

PID yra viena iš atsiliepimų kontrolės sistema. Atsiliepimai kontrolės sistema matuoja sistemos našumui ir jį ištaiso rezultatus, palyginti įvestį. PID yra / yra grįžtamojo ryšio kelias, kuriame Preportional Intergral ir Derivitave komponentas produkcija. Maui

Ačiū! Aš žinau ką nors apie žingsnis respond.And keletą knygų paprastai išgerkite ją pavyzdžiai PID instruction.It atrodo PID veikė tik tuo beginning.BUT daugeliu atvejų sąnaudos nėra tik žingsnis. Jie pasikeitė daugeliu atžvilgių. Ir jei įvesties pokyčius greitai, o PID negali sekti keičiasi time.The rezultatas gali būti, kad produkcija yra drebulys arba nėra stabili. Ar kas nors gali paaiškinti it.Thank Jums!

Dammm :-( Dauguma Nuorodos pirmiau miręs ... aš darau Temp kontroliuojama watertank šildytuvas (tik 2 litrų), ir norėtų naudoti PID einu naudoti AVR + DS1820 + šildytuvas + WinAVR Bet patarimų, ypač kai sourcecode C būtų dėkingi. / Bingo

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back