pagalba, turi keletą problemų su faze

K

kirgizz

Guest
Labas,

siekiant tęsti savo darbą DSP I'm susiduria su problema etapas.
Mano DSP dizainas remiasi ADSP21262EVM generuoti sine wave iš sine lentelės.Reikalinga kokybės bangos yra ok, bet yra kažkas negerai.

Aš pašarų sine wave fiksuoto dažnio iš išorinio šaltinio į DSP.Tuo pačiu metu mano vidaus sinusinės bangos generuoja su tuo pačiu dažniu.Abu signalai buvo analogiškos produkcijos lenta.Mano skaitmeninis realiu laiku osciloskopu rodo abu signalus veikti "vienas prieš kitą": jie ne sinchroninis, tarp jų etapo nėra pastovus (reikia nuolat etapas).

Taip, priežastis galėtų būti mano įranga algoritmas.Bet ką?Aš išbandyti kitą sine generatorius (Quadrature kartu sin / cos generatorius), ir rezultatas tas pats.Be sine generatorius mano programa yra kodeko ir išorinių įrenginių sąrankos rutiną tik duomenų RX / TX yra nutraukti važiuoti.
Stalo pagrįstas sine algoritmas buvo išbandytas Motorola DSP56L307EVM laive per: tarp atvykimo etapas ir generuoja sinusinės buvo pastovus.Hardware problema?Bet kas gali duoti man šiek tiek galimą priežastį patarimo?

Thank you in advance

darai nors fazės sinchronizavimo su išorės šeriami šaltinis?
brmadhukar

Aš negaliu įsivaizduoti, kaip jūs sukurti savo projektą, bet jei du signalus iš įvairių kristalų generatoriai, tada jie nebus tiksliai tuo pačiu dažniu.Dažnio tikslumas paprasti pigūs kristalų laikrodžių osciliatoriai yra 100ppm (0,01 proc.)

į brmadhukar

DSP yra sukonfigūruotas kaip vergas, kad CODEC pristato serijinį laikrodis ir rėmelis sinchronizavimo sognals.Pertraukti tada, kai DSP RX prijungtas prie ADC gauna kitą rėmelį sinchronizavimo nuo kodeko.Tada šalia sine vertė apskaičiuojama.Tiek sine vertės (pirkimo ir viduje sukurto) yra siunčiamas kartu DSP TX port prijungtas prie VPK kodekas įėjimai.Manau fazė turi būti vienodas, šiuo atveju (ok, ten gali būti šiek tiek dažnio skirtumo tarp šių šaltinių).į echo47

Aš kai ant lentos pakeitimų.Yra 2 atskiros laikrodžių osciliatoriai į DSP ir kodeko.Aš atjungtas DSP OSC ir prijungtas tai XTAL indėlį OSC kuris yra naudojamas kodekas.Tokiu būdu abi naudoja tą patį 12.288 MHz OSC sumontuoti ant lentos.Gal aš neteisus mano mintys

Ar kompensuoti fiksuoto ar jis skiriasi?Jei nustatoma, jūs galite sakyti, kad fazės sinchronizavimo nėra tinkamas ir jūs tiesiog anksto vidaus kartos.

Hope this helps
brmadhukar

Ačiū brmadhukar,kompensuoti yra fiksuota.

Supratau, kad du signalus iš dviejų skirtingų šaltinių, negali būti sinchroninis, nes šiek tiek skirtingais dažniais.Turi būti Tuning naudojant metodus, pavyzdžiui PLL gauti jas veikia fazės.

Aš konvertuoti įvesties sinusinės bangos TLL ir pašarų ji DSP.Atrodo, kad matavimo problema.DSP tai matavimo TTL signalo plotis ir skalės jį lentelė delta.Išmatuota vertė nėra pakankamai tikslus, kad sukurtas dažnis nėra lygus įėjimo dažniui.Kaip Todėl aš nematau jokių konstanta fazių skirtumas.Mano atveju, dažnių skirtumas 0,01 Hz yra kritinė.

Manau apie PLL, bet kaip galima PLL prietaisas pasakyti DSP ką dažnio signalas veikia su?Ar man tai?

Ar galite paaiškinti savo projekto tikslus šiek tiek daugiau?It sounds like you, yra įvedusi SINEWAVE, pertvarkant jį į stačiakampės bangos, jos matavimo laikotarpiui (netiksliai), o tada generuoti naujas SINEWAVE metu išmatuotas dažnis.

Jei jūsų indėlis SINEWAVE yra prieinama nuolat, tai kaip apie jį skaityti su A / D converter, ir naudodama savo duomenis tiesiogiai?Arba, jei jūs negalite išeiti su stačiakampės bangos signalo, tada dizainas DSP Lowpass filtrą, kad paverčia jį į SINEWAVE.

echo47

Ačiū, Jūs teisus.Turiu SINEWAVE kaip indėlį, paversti ją kvadratinės bangos išorinės įrangos ir įvertinti jos laikotarpį DSP, kuris tada generuoja naujas SINEWAVE metu išmatuotas dažnis.

Tokios operacijos priežastis yra ta, kad man reikia 2 bangos viduje: sinusas ir kosinusas tuo pačiu dažniu (už kvadratūra Demodulation).
I'd rather naudoti įvesties sinusas ir papildomai padaryti kosinusas iš jo analoginiu būdu.Tada abu signalai bus imami ADC.Be to, mano dizainas turi gebėti dirbti su stačiakampės bangos signalo įvesties signalų per.

Ar galite man duoti keletą patarimų, kurie tarsi filtru galite naudoti norėdami konvertuoti kvadratinių bangomis sine / kosinusas?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back