1 / 2 vielos LCD ir klaviatūros tvarkyklės

J

joy123

Guest
Sveiki, tiesiog įdomu, jei kas nors turi gera idėja mano projektą, kuris yra buglar signalizacija, aš naudoju LCD 16x2 ekranas (10 laidų), ir 4x4 klaviatūra (8 viela). taigi man reikia 18 laidu prijunkite LCD ir klaviatūra (kuri yra šalia pagrindinės durys) į pagrindinius kontrolės langelį (šalia saugiklių dėžė). mano namuose, yra iš anksto sumontuota signalizacija, yra 6 gyslų iš šalia pagrindinių durų, kur aš esu planuoja prijungti keyboaard ir rodyti, kad nėra jokių idėja, kaip aš galiu padaryti tai 18 kabelis 6 kabelio atlikti? Thanks in advance

vienas pasiūlymas yra naudoti I2C periferiniai klaviatūra ir LCD valdytojai. philips tokius prietaisus. srizbf 9thjune2010

Taip pat galite naudoti poslinkio registrus, I don't rekomenduoti I2C, nes kabelio ilgis (bet jis didesnis kaip 5 metrų), bet ... jei jūs planuojate nustatyti visų kontrolės logika? gal galite įdėti mažas mikrovaldikliu LCD ekranas ir klaviatūra skaityti, ir tiesiog bendrauti su pagrindiniais valdiklis su 3 kontaktai (RS232 TxD, RxD ir GS) ir 2 smeigtukai galios! taip siuntimas / recienvig duomenys bus lengviau ... tiesiog ieškoti "mažų terminalas" arba "mikrovaldiklis terminalas su LCD klaviatūra" šie tiesiog ekrane wathever jie gauna ir siunčia bet kurį mygtuką paspaudėte .. Žinoma, galite tai padaryti vienas, kad atitiktų jūsų poreikius ...

jie tikrai kai gera idėja, net Mąstymas aš tikrai ne famillier su 12c ar pamainą registrais, tačiau manau, turi apsižvalgyti ir patikrinkite, ar galiu rasti gerų projektų. jei jūs vaikinai pamatyti bet geras bus jums dalintis nuorodos, @ Kurenai_ryu jo ne didesnis kaip 5 metrus, bet man patinka, kad šis variantas uždengti turiu pakeisti nustatymus. visų kontrolės logika yra setup ir padarė jau Pagrindinis valdymo lange signalizacija. kurios iš viso 18 pinout tarp LCD ekranas ir klaviatūra, man patinka tavo idėja, jei turite kokių nors pavyzdys bus jums pasidalinti su manimi?

cool! tai atrodo paprasčiau, http://www.qsl.net/yo5ofh/pic/lcd_terminal/lcd_terminal.htm , vienas klausimas Mąstymas, man reikia padaryti 2 iš jų, kad galėtumėte susisiekti viena su kita RS232, vienas iš jų bus prisijungti prie signalizacijos valdymo plokštę, ir vienas, LCD + klaviatūra. ir man reikia ką nors keisti į sorce failo išskyrus LCD ekranas tipas ir klaviatūros tipas?

Tiesiog dont do, ką aš padariau. Paskutinį kartą programuojama klaviatūra, aš rezistoriaus matricos ir UC's ADC skaityti klavišųpaspaudimams. Tik pranašumas buvo tas, kad naudojamas vienas I / O 20 + raktai ir jokių papildomų logika lustai. Dalykas buvo į ** kalibruoti skausmas.

joy123, turite sukurti tik vieną! priekyje duris vieną (lovio jūsų 6pin galima kabelį.)! Bet jūs turite pakeisti šaltinio failas jūsų pagrindinis valdiklis, todėl ji nėra įrašyti į LCD. vietoj to, jis rašo, kad nuoseklusis prievadas (su MAX232 bus RS232 pasirengęs terminalui) ir pagrindinis valdytojas neskaito klaviatūrą, vietoj to rašoma nuoseklusis prievadas (lovio pats MAX232) ... jei turite kodo ir nemokamą nuoseklusis prievadas (dažniausiai bet mikrokontrolerów bus vienas), tai vieni juokai ... apie vieną pin klaviatūra ... taip labai sunku ... I posted apie šį puslapį sprendimas ... jis dirbo labai gerai Lab. http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=394058&highlight=lcd+keypad bet imtis patarimas iš wassabi, tai karaliaus skausmą! Taip pat, klaviatūra negali būti per ilgas, iš ADC įvesties ... ji bus prastesni, įtampos ir sugauti kai triukšmo ...

i kurti savo intrudure signalizacija, kuri buvo paskelbta EPE MAGAZIN Bal 2002 turiu viską softcopy, jos turi pic16F877 ir aš turiu sorce failas per bet ji neturi jokių RS232. tai gali būti lengviau jums, bet įpratęs būti lengviau man: (jei norite pažiūrėti i pridedamas viskas toliau?.

huh! atrodo labai tvirtas projektą ... jūs jau pastatė tai? ji gerai veikia?, aš nesu labai tikras, ką ir kaip veikia seccond klaviatūra veikia ... (Jis veikia taip pat pirmą klaviatūra?) Pasisekė KEITIMAS pirmą klaviatūros atidaro RC6 ir RC7, kurie įsitraukia USART UOSTAS (su max232 ir appropiated Crystal vertė turės darbo RS232), kad ... tai įmanoma, I'll pažvelgti per savo laisvalaikiu, ir tikiuosi, jei kas nors kitas gali mums padėti su šia problema (migruoja iš klaviatūros-LCD USART)

ya i pastatė jį jau, aš ne naudojant 2. klaviatūra. 2. Klaviatūra pasirinktinai, su ribota functinality (tik nuginkluoti ir rankos) Manau. aš ne vielos jį dar. jos ant stendo bandymų per pastaruosius 1 savaitė, iki šiol labai gerai, jokių problemų. ačiū, prašom daryti, kai gaunate galimybę.

mmm ... Atsiprašome I'm busy dabar ... Turiu projekto pristatymas thusday ir aš su juo dirbti .... po thurday aš turiu daugiau laisvo laiko (pakankamai laiko išbandyti tikrasis kodas, ir priimti teisingus pokyčius ant jo) ... iki to laiko, pabandykite ieškoti serijos komunikatą dėl surinkėjo per su USART PIC16f ... sužinoti, kaip tai veikia ... taip pat! kuris montuotojo programą (arba versijos) šis kodas veikia? i bandė MPASM ir negalėjo surinkti jis tiesiai iš dėžutės! (I turite HEX, tai padės man palyginti vieną aš modificating už MPASM kodas, prašome rašyti jį ...)

Ei, im sorry I didn't mean to stumti u tai daryti. U r labai malonus. I dont know kaip padėkoti u. Aš po hax failas per keletą minučių, po serching grynųjų radau, kad tai yra TASM stuff .., būti sąžiningais im kinda supainioti pernelyg. Šiaip aš hax failas, kuris gali padėti u. [Size = 2] [color = # 999999] Pridėta po 1 valandos 6 minutės: [/color] [/size] Čia yra visos failą

Ok, I got failus, aš pirma ... ketiname išbandyti (norėdami pamatyti, kaip ji veikia) ir tada aš pasiūlyti pakeitimus, būtinus, kad jis dirba su RS232 terminalo ... Manau, kad tai bus lengva .. bet aš šiek tiek aprūdijęs ne IPS montuotojo ...

ačiū už pagalbą man, vienas kitas dalykas bus jums patikrinti? į pasyvus, jo darbų puikiai, kai i nustatyti visus atviro sutartis kanalo, bet jei jie nustatyti glaudaus sutarties švilpukas visada. jūs žinosite, ką turiu galvoje.

mmmm ... su faktiniais grandinės .... kam yra mažas pic? (16f84) kaip jums nebuvo pridėtas tai kodas ... vistiek ... Aš jį paėmė iš prijungtas paprastas mygtukai prie VCC ... (Tie, kurie paprastai atidaryti ...), jei nustatìte, kad paprastai jūs arčiau taip pat turi pateikti visą pasirinktų kanalais, normaliai uždari mygtukai ... (Kiek aš atsimenu, nėra jokių šių ant proteus .. taigi jūs išbandytas su uždara jungikliai?) Turiu pakeitė pradinį kodą surinkti su MPLAB ir gavo jį be didelių diferences ... tai dabar modifing dalis. Aš nustatė LCDOUT tvarka kaip bendras produkcijos įprastas ... Aš jį pakeisti kai procedūra perduoti duomenis ... Vienintelis klausimas, į tai, yra tarp duomenų baitas ir komandos baitas diference ... bet kaip viskas yra anglų kalba (taip ji naudoja 7 bitų ASCII) ir tik didelės komandos (pagal šią programą, be iniciacijos ...) yra "goto" komandą, kuri komanda (0x80 + pareigos) (daugiau kaip 7 bitų) mes galime atsiųsti be konfliktų ... (Bet turi padaryti tai terminalas gali interpretuoti 0x80 ne kaip požymį, bet kaip komanda, ...), nes klaviatūra ... Aš aptiko 2 pulteliai procedūras ... Aš planuoju pakeisti tiek paprastų Gauti duomenys ... jokios fantazijos ... tikiuosi gausiu užbaigė savaitgalio ..

Atsiprašome už pavėluotą atsakymą, buvau toli savaitgalio .. ya i pamiršti pasakyti, kad atimti 16f84. aš įdėti 8 jungiklis, kurios galėtų būti paprastai atviri arba paprastai uždaryti pačios proteus dsn failo i davė jums, kad yra tik 4 (keisti paprastai atidaryti arba uždaryti, reikia paspausti raudoną tašką šalia jungiklis). ir originalus kodas veikia puikiai, kaip turėtų būti, išskyrus pasyvus (.) ir aš jį jau surinkti, su originaliu kodu ir jos už laboratorinius tyrimus per pastaruosius 2 savaites, ne problema iki šiol. Bandau pakeisti pasyvus prie visų zonoje wathcing režimu ir naudoja jį, kai niekas namuose, ir dėl režimą nakties metu (kad aš galiu pakeisti zonos statusą) signalizacijos, bet i dont wanna jums reikia sumaišyti taip saugo jūsų gerus darbus. Dar kartą ačiū. jei visus kitus klausimus, let me know.

gavo išankstinį darbo! bet man atrodo labai sunku paspauskite "D" (galiojantis) ir RESET sistema ... (Bent jau galėčiau paspauskite paskutinio mano slaptažodį ('1111 'SIM) ir paspauskite "-" (tuščias), siekiant gauti darbo ...), bet tai programa turi 4MHz laikrodis veikia! Nesu tikras apie 3.2MHz, bet manau, SPBRG vertė turi būti pakeista iš gruodis 25 - gruodis 20 ... Aš ne tai daryti, nes sim buvo 4MHz ... ir gavo lasy jį išbandyti ... Patikrinti, klaviatūra ir LCD yra prarasta! naudoti virtualaus terminalo peržiūrėti duomenis d paspauskite simbolį siųsti ... (Jie nėra matomi, tačiau jie yra siunčiami vistiek ... tik tuo atveju, jei Jūs neturite naudojami virtualaus terminalo iki) [url = http://images.elektroda.net/66_1277700273.jpg]
[/url] vis dar yra daug pakeitimų, pavyzdžiui, tikslią padėtį virš galinių su LCD ... gal turėtume dizainas mūsų pačių terminalo ... tai nėra taip sunku, bet turi būti suderinamas su visais grandinės (su LCD poziciją, debouncing, waitkeypress, waitkeyprelease ... tt), kad dabar, jūs turite elektros linija, žemės linijos, ir dėl perduoda LCD ir linija linija gauti iš klaviatūros ... išbandyti jį ir komentarą apie tai ...

Thats atrodo tikrai gerai, ačiū, aš ne bandyti dar, pasistengsiu per 2 val, kai aš namo. Ar yra kokių nors būdu aš galiu naudoti klaviatūrą norėdami patikrinti diskusijų lentoje? aš niekada naudoti vartual uoste prieš. PS: raudona maža mygtuką viršų galiojančio rakto yra skirtas pakeisti pagrindinių statusą visada būtų uždaryti / atidaryti, aš paprastai pakeisti galiojančio rakto visada pagrindinis pirma tada, paspauskite mygtuką Atstatyti kartą, tada pakeisti galiojantį klavišą dar kartą, visada atviri . tiesiog maniau, jei jos jums padėti. Aš galėtų ateiti su daugiau klausimu greičiau! [Size = 2] [color = # 999999] Pridėta po 1 valandos 57 minutės: [/color] [/size] ok, radau keletą dalykų, pavyzdžiui, i cant saugomi paprastai atidaryti / uždaryti per 6 ir i cant padėti bet kokį vertės , bet aš galiu pakeisti nuo 1 kaištis. atspėti terminalo dalis nėra baigti dar!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back