What is a reasonable computer for HFSS simulations?

A

Azulykit

Guest
Aš norėčiau pasiūlyti diskusiją thread:Kas yra pagrįstas kompiuteryje HFSS (numatyti versija 11) modeliavimas?
Kelios rekomendacijos vadovautis:

Įtraukti kaina ($$$) į palyginimo.
Tarkime, kad žmogus yra todėl pirkti, o ne įmonės.
Jei išlaidos nebuvo susijusios, kas būtų mašina atrodo?
Paaiškinkite, už rekomendacijų motyvus.
Sąrašas svarbios savybės.
Stenkitės vengti "Mano kompiuteris yra geresnis už tavo, todėl ten!"ir "Tai yra geriausias!"tipo atsakymus.Kaip atskaitos taškas:

Iš viso išlaidų 2.000 $ iki 4.000 $ diapazone.
Feel free to skirtis, bet paaiškinkite kodėl.

OS MS XP Pro 64 bit

Processor 64-bit Xeon 3,2 GHz vieną procesorių
(tai antrasis padėti? Bet yra kaina Hit už kelių procesorių licencijos ar būtų daugiau RAM būti geresnis pasirinkimas?)

FSB 800 MHz

4 GB RAM (Ar mes norime / reikia ECC?)

L1 16 KB
L2 cache bent 1 MB

Aptarti Good, The Bad, ir kiekvieno Ugly.Pavyzdžiui, vienas aš minėto turi ventiliatorius, kad skamba kaip dulkių siurblys.Kad sugauti mane nustebinti ir sukeliamas jo susierzinimas.Dabar aš paklausti apie garso ir aušinimui ir šilumos išsklaidymo bet langelis, aš manau.Jis taip pat įkaista kambarį, kai jis yra.Abi savybės sugauti mane nustebinti ir norėčiau nuėjo kita kryptimi, jei aš supratau, kad buvo taip, šiame langelyje dirbo.

Mėgstu citata: "Mokykitės iš svetimų klaidų, jūs neturite laiko, kad jie visi save.

Taip, aš tuo pačiu (sunku) sprendimas dabar.Man reikia pateikti išsamią informaciją apie galingą kompiuterį, kuris bus rodomi 3D ELMG skaičiaus simuliatorius (hfss, semcad, cSt).Nežinau, iš kurių vienas yra galingesni, ar Intel Pentium ar Intel Dual / Quad Core?Aš perskaičiau Xeon's FB DDR2 yra lėtesnis nei įprasta DDR2?AMD galia yra nepalyginama su Intel right now, is it?Ką patartumėte dėl:

$ 5.000 biudžetas
8 ar 16GB ram

Kaip Xeon palyginti su Intel Core 2 Duo?

Dėl OS "Windows Vista 64bit, aš naudoju tiek XP x64 ir šiuo metu naudojant Vista 64bit ir turiu pasakyti, Vista 64bit yra labai labai stabilus.

Jeigu ketinate iš stalinių kompiuterių procesoriai tada ECC RAM turi būti pajėgi (taip pat patikrinkite, ar jūsų plokštė suderinamumo).Nr skaičių crunching klaidingą skaičių taškas.

Jūs teisus, FB-DDR2 lėtai, lyginant su DDR2 ir suvartoja beveik dvigubai už kiekvieną modulį galia.

Jei ruošiatės į darbalaukį gauti QX6580 procesorius, kuris gali palaikyti net iki 8 GB RAM (2 GB modules).Daugiau RAM, be abejonės, naudinga.

Jei ketinate dvejopo Socket tada manau gauti Barselona pagrįstos sistemos (turi būti nurodyta po kelių savaičių), nors ji negali mušti Intel High end Xeons, tačiau ji turi keletą rimtų slankiojo kablelio rezultatus su mažu latentinis integruota atminties valdiklio, kuris palaiko, geriau Registered ECC RAM ne upto DDR2800 ar daugiau?

Jei ruošiatės vieną lizdą sistema ten nėra ėjimas į Xeons tik tada, jei jūs planuojate naudoti RAM 8GB daugiau.

BTW, nėra jokio skirtumo tarp darbastalio quadcore ir signle-socket Xeon skirtumo, išskyrus tai, kad Xeon palaiko FBDDR2

Ačiū kishore2k4,

Jūsų pasiūlymai bus pastebėti ir padėti labai dėkingi!

Jūs galite naudoti Quad-Core Intel Xeon Processor E5300 serija

X5365, 65 nm, 8M L2, N. L3, 3,00 GHz, 1333 MHz FSB, XD, "Intel 64, EIST, QC, VT, SSE3, DBS, EM64T, LGA771
arba

X5355, 65 nm, 8M L2, N. L3, 2.66 GHz, 1333 MHz FSB, XD, "Intel 64, QC, DBS, VT, FC-LGA6

Jūs galite pamatyti, kad tai buvo Pentium 1333 MHz FSB.Taip pat galite pridėti ECC DDR3 RAM

arba naudoti "Intel Core2 Extreme QX6850 Dual-Core 65 nm, 8M L2, 3,00 GHz, 1333 MHz FSB, Intel 64, EIST, QC, VT, LGA775
ir naują "Intel P35 chipset, kurie palaiko" Intel "naujos kartos 45 nanometrų Multi-Core CPU

Geriau nusipirkti dvigubo procesoriaus darbo vietos, nes hfss galima paleisti 8 CPU Win64

RGZ

Tai mano įspūdis, kad išnaudoti kelių procesorių vienas turi pirkti atskira licencija (bent kažkur apie $ 10K).Tai labai BITĖS ir kiek lėšų jis daugiau RAM atrodo labiau ekonomiškai efektyvi.

Komentarai?

Ar jums išbandyti naujausią versiją 11?Priklausomai nuo jūsų modelis, naujas Solver gali būti žymiai efektyvesnis.Mano atveju, tai suteikia dvigubai greitis žymiai mažiau RAM poreikius.
8GB Gal užteks jums, todėl jūs galite rinktis pigesnes plokštė.

Jei jūsų modeliavimas yra apie 2GB RAM Range (ar daugiau) tikrai turi naudoti 64bit.Be to, tikrinant faktinėmis kainomis, nėra pirkti 32bit sistemos prasme.

Dvigubas Core CPU yra naudinga kitą prasmę: Kol imituoti vieno procesoriaus branduolys, kurį galite naudoti kitus pagrindinius OS ir kitos programos.Tai veikia labai gerai su mano naujomis Xeon64 DoubleCore ir senų Hyper-Tech (32bit).

Aš naudoju HFSS ver.11.Aš šiuo metu turi 8 GB RAM įdiegta ir abu 32 aqnd 64 bit XP Pro "operacinės sistemos nėra.Aš manau, dvigubos įkrovos bet atsiskaitoma išimami kietieji diskai, vienas su kiekviena OS.Tai yra tik nežymus pereiti atgal.

Man buvo išklausyti pranešimai apie gerą 64 bitų Vista, bet esu šiek tiek nenori pakeisti šiuo metu.(Negalima nustatyti, jei jis yra ne skaldyti mąstyseną)

Mano dabartinis PC gyvuoja jau keletą metų ir aš studijuoja galimybes ir bando nuspręsti, kada atnaujinti, ir kas.

Kitas pasirinkimas yra pereiti prie Linux based laukelyje.Tai gali būti visiškai naują diskusiją.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back