watchdog "laikmatis klausimas?

H

hassan1980

Guest
Turiu klausimą, susijusį watchdog laikmatis "IPS micros? jei watchdog laikmatis perpildymo mikro eiti iš naujo vektoriaus adresą, tai tiesa, tada mano klausimas yra: kai Pic mikro watchdog laikmatis atstatomas pic registruoja iš naujo ar jie lieka išlaikyti paskutinius vertes anksčiau iš naujo kitą klausimą, jei watchdog laikmatis naujo mikro yra būdas kurti atsargines taško, kad sarginis šuo laikmatis perpildymo ar tai nėra.

Kai jūs įtraukėte reset pin Vss watchdog naujo MCU kaip ir iki VDD. 1. Taigi jūsų registrai bus reseted numatytoji vertė. 2. Ne tai nėra įmanoma. Linkėjimai! Mr.Cube

[Quote = mrcube_ns] Watchdog naujo MCU pavyzdžiui, kai jūs įdėti naujo pin VSS, ir iki VDD. 1. Taigi jūsų registrai bus reseted numatytoji vertė. 2. Ne tai nėra įmanoma. Linkėjimai! Mr.Cube [/quote] Beje, kaip naudoti watchdog laikmatis naudojamas timer0. Galite duoti man informacijos apie?

Sveiki, registrai bus tas pats, kaip ir prieš iš naujo!!!. Nesvarbu, ką žmonės tau pasakyti!. Visi RAM išliks tas pats per daug! Jūs negalite grįžti į seną poziciją, tačiau galite naudoti WDT reset palikti miego režimą (miego instrukcija), jei norite, ir tada jūs visada žinoti, kur tu buvai!.

[Quote = PaulHolland] Sveiki, registrai bus tas pats, kaip ir prieš iš naujo!!. Nesvarbu, ką žmonės tau pasakyti!. Visi RAM išliks tas pats per daug! Jūs negalite grįžti į seną poziciją, tačiau galite naudoti WDT iš naujo, palikti miego režimą (miego instrukcija), jei norite, ir tada jūs visada žino, kur jūs buvote! [/Quote] galite įdėti pavyzdį?

(! Leidžia WDT) nop nop nop (bet kodo tipas, kilpos ir pan.) Miego nop -> Kodas bus atnaujintas, kai atliks WDT (MCU nebus iš naujo!) Nop nop (bet kodo tipas, kilpos ir tt. ) tikiuosi, tai aišku!

Skaitmeninis skaitiklis, sukurti projektą, kaip tada aš naudojant Timer0 nutraukti du septynių segmentai Mano klausimas yra scannig? Kaip naudotis watchdog laikmatis su tokia situacija

Sveiki, Gal aš ne suprasti, ką norite ar tikėtis iš watchdog laikmatis bet watchdog laikmatis naudojamas siekiant užkirsti kelią savo kodą nuo galūnė-begalinis ciklas. Todėl dažniausiai jums naudoti watchdog laikmatis iš naujo nustatyti savo sistemą, jei kodas yra kabo begalinis kilpos, dėl klaidingai įvesti avarijos dėl elektros tiekimo arba laikrodis nesėkmės. Taip pat galite naudoti watchdog laikmatis kažką daryti jums, pažadinti jus, ar kitų dalykų, kai esate miego ar norite vykdyti tam tikrą kodą kelis kartus per sekundę ar net kelis kartus per minutę. Ką norite? Jos nėra aišku me :) ..

[Quote = PaulHolland] Sveiki, Gal aš nesuprantu, ką norite, arba tikėtis iš watchdog laikmatis, bet watchdog laikmatis naudojamas siekiant užkirsti kelią savo kodą nuo galūnė-begalinis ciklas. Todėl dažniausiai jums naudoti watchdog laikmatis iš naujo nustatyti savo sistemą, jei kodas yra kabo begalinis kilpos, dėl klaidingai įvesti avarijos dėl elektros tiekimo arba laikrodis nesėkmės. Taip pat galite naudoti watchdog laikmatis kažką daryti jums, pažadinti jus, ar kitų dalykų, kai esate miego ar norite vykdyti tam tikrą kodą kelis kartus per sekundę ar net kelis kartus per minutę. Ką norite? Jos nėra aišku, man :) .. [/quote] Tiesą sakant, aš žinau, watchdog laikmatis naudojimo, bet kaip naudoti watchdog laikmatis, jei aš naudoju interuppt už timer0? štai ir viskas

Jei jūsų naudojant watchdog laikmatis ir laikmatis 0 ar kitą nutraukti šaltinį aš ne išvalyti WDT metu nutraukti (taip pat per TIMER0). Tik skambinti ir išvalyti WDT per savo pagrindinę kilpą ir nustatyti WDT taip, kad ji visada gali išvalyti WDT per nustatytą laiką vėl. Paprastai jūsų kodas turi tam tikrą begalinio ciklo, atlikti visų rūšių užduotis ir tikrinti visus dalykų natūra, tik aiškiai WDT šio ciklo metu!.

Aš naudoju PIC Micros, bet aš įdomu, kad PaulHolland minėto registro išsaugoti. Jei visi registrai saugomi per watchdog reset, tai kamino rodyklę, taip pat? Jei taip, tada galima susigrąžinti savo ankstesnę vietą, arba paprogramė lygio arba iš anksto suplanuota vieta, iš watchdog reset, panaudojant kamino rodyklę. Taip?

[Quote = johnyaya] Aš naudoju PIC Micros, bet aš įdomu, kad PaulHolland minėto registro išsaugoti. Jei visi registrai saugomi per watchdog reset, tai kamino rodyklę, taip pat? Jei taip, tada galima susigrąžinti savo ankstesnę vietą, arba paprogramė lygio arba iš anksto suplanuota vieta, iš watchdog reset, panaudojant kamino rodyklę. Taip? [/Quote] Sveiki, visi registrai yra saugomi, tačiau problema yra ta, kad PIC Micro negali atidaryti kamino rodyklę, nei kamino (atleast apie PIC16 ir žemiau, PIC18 galite pasiekti išsaugotą vertę, bet ne rodyklė :). Taigi, atsakymas yra NE! deja.

Watchdog laikmatis įpratęs naujo registrus. valdiklio pasirinkimas nėra paleisti atgal, iš kur jis reset.you turi įgyvendinti, kad kažkaip programinės įrangos. IPS naudoti atskira laiko dalijasi watchdog.only prescalar watchdog ir laikmačio nulį.

[Quote = PaulHolland] Jei jūsų naudojant watchdog laikmatis ir laikmatis 0 arba bet kokią kitą nutraukti šaltinis nėra aišku WDT metu nutraukti (taip pat per TIMER0). Tik skambinti ir išvalyti WDT per savo pagrindinę kilpą ir nustatyti WDT taip, kad ji visada gali išvalyti WDT per nustatytą laiką vėl. Paprastai jūsų kodas turi tam tikrą begalinio ciklo, atlikti visų rūšių užduotis ir tikrinti visus dalykų natūra, tik aiškiai WDT šio ciklo metu! [/Quote] Prašome būti konkretūs. tai pavyzdys: Pradžia: EQU registrai ir INTI kita inturrupt:; Nutraukti rutina timer0 Pagrindinis:, o tai yra pagrindinė programa goto Pagrindinis Ciklas amžinai kyla klausimas, kaip naudoti WDT, jei aš naudoju nutraukti su Timer0? tikiuosi, kad tai, kad būtų aiškus

[Quote = PaulHolland] Kuris PIC jūs naudojate? .. Kokia kalba? C ar ASM? [/Quote] Aš naudoju 16F630 ir kalba, aš naudoju yra picbasic

Paskutinį kartą aš PAGRINDINIS buvo 1983 metais :) .... Pradžia ..... Pabaigos. Aš galiu padaryti pavyzdį asm?

Sveiki, iš esmės Watch Dog Laikmatis iškyla būtinybė, nes valdytojas išėjo iš kontrolės ir reikia įdėti atgal į žinomą būklę. Kai CPU jau prarado savo normalumas, registrų turinį, priklausomai nuo CPU jau messed it maždaug prieš WD naujo gali grąžinti jį į žinomą pradinę būseną nėra. Taigi, paprastai Watch Dog išėjimo ORed Įjungimo Išvalyti ir kreipėsi į procesoriaus ir todėl ji turėtų turėti tokį patį poveikį. Dabar dėl sargai kliringo rutina vietą, tai geriau jį laikyti pagrindinėje programoje, vietoj to, kad jei nutraukti rutinos, nes nutraukti įvykis pagrįstas, jis vis dar gali dirbti gerai, jei CPU nebuvo sugadinti ISR instrukcijos ir saugo kilpų kitur. Mes turime išlaikyti vadinti šią rutinos, per perkrautas WD Counter intervale. Pagarbiai, [url = http://bharathyeju.blogspot.com] Laktronics [/url]

Aš nesu realus susipažinę su PICbasic, bet aš perskaičiau kitame forume:
WDT yra tvarkomi automatiškai už jus PBP fone - jums nereikia nieko daryti. Jei pažvelgti į bet savo nacionaline kultūros surinkėjas sąrašą, pamatysite liberalų purškimo CLRWDT instrukcijas visoje. PBP iškelia juos ten išlaikyti iš naujo WDT, todėl jūs neturite. Kompiliuojamas į Pauzė nurodymas per CLRWDT, kitaip kažką panašaus Pause 10.000 sukeltų WDT iš naujo paleisti IPS. Jums reikės pabandyti nekilnojamojo sunku gauti WDT į avariją PBP įprasto kodo vykdymo programą per ...
Aš taip pat matau, kad jūs galite išjungti automatiškai sugeneruotą watchdog reset kodą:
Jūs galite pridėti taip apibrėžti sustabdyti automatiškai iš naujo WDT (žr. PICBasic Pro Rankinis pagal CLEARWDT komanda) PBP ... Apibrėžti NO_CLRWDT 1
Jei išjungsite automatinį iš naujo, tada jums reikia tai padaryti patys. Pirmiau citatos buvo paimti iš http://www.picbasic.co.uk/forum/archive/index.php/t-172.html Hope this helps.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back