Vibracija RF Power Amplifier (avago MGP-412P8)

F

fracosoe

Guest
Mieli draugai

Aš padariau RF stiprintuvas naudojant avago MGP-412P8).Į schema ir komponentų vertes, atlikite aprašymą MGP-412P8 specifikacija.
http://www.avagotech.com/products/rfics% 1Cdiscretes/rfics/gaas_amplifiers, _mixers, _switches/mga-412p8 /
Aš statyti grandine ant FR4, su dielektrinius aukštis 1,6 mm.

Kai priemonė RF stiprintuvas be RF Input, rasti oscillation maždaug 1,5 GHz savo Harmonic.Aš bandė perkelti kai kurių komponentų visame RFIC, tačiau svyravimų visada atsiranda.

Koks šaltinis
ir priežastis rozdarcia?

Thank you very much for your help.

Linkėjimai,
Fracosoe

Labas,

kai kuriuos punktus,

Tikimės, kad Jūs turite Sklypai modelio kaip rekomendaciją ir prilituotos centro žemės kortelėje žemės.
Nors matavimo prisijungti užbaigimo sąnaudų su apkrova arba attenuator.Dont palikti jį atvirą.

Naudokite geros kokybės induktoriaus (su dideliu savarankiškai rezonanso dažnį) kaip tie iš Coilcraft.

linkėjimai
G. V.

Kai padarė PCB nuo 1.6mm FR4, grandinės veiksmingai labai skiriasi nuo pirminio prašymo sukelti jums apie 2.5mm plotis 50 ohm žymių.Papildomos serijos induktyvumas yra sukurtas įvesties / išvesties uostuose.Taip pat VIaS daug didesnis induktyvumas, palyginus su originalaus dizaino.Šios sąlygos gali sukelti svyravimų.

Tai galima pasiekti stabilų darbą dėl 1.6mm FR4, tačiau kitokios konstrukcijos.

Man nepatinka, kad FR4 dažnius, mažesnius nei 300 MHz.
Pabandykite de dielektrinė konstanta savo medžiagos.
Atsiejimą,
ir tt
Galų gale, jūs prijungti 50Ω mokestis matavimo?

Nuoširdžiausi linkėjimai

Projektas buvo 10 mil/0.254 mm storio Rogers RO4350 laive (žr. tekstą žemiau paveiksle 5 duomenų lapą).Šis laminatu yra veiksminga er 3,66, turi būti naudojami Rusijos dizaino pagal Rogers Corp duomenų lapą.Plotis įvesties / išvesties 50 ohm MicroStrip laidininkais turi plotis 0,55 mm.Įvesties / išvesties atitikimas grandinių duomenų lapas, skirtas atitikimo iki 50 ohm.

Tačiau jeigu Jūs naudojate tą patį plotis (0,55 mm) į FR4 PCB, turintys 1,6 mm storio, įvesties / išvesties MicroStrip laidininkai turės varža apie 110 omų, naudojant efektyvios er 4,3 už FR4.Teisingas plotis 3,1 mm, 50 ohm MicroStrip perdavimo linija FR4 (1,6 mm storio, er 4,3).

Jei dabar prijungti įvesties / išvesties savo FR4 vairo tarybos 50 ohm sistema, impedancja pertvarka vyks tarp įvesties RD antenos jungtimi, ne PCB kraštą ir RF įvestis luste.Dėl 0,55 mm perdavimo linija yra apie 8,6 mm ilgio tarp šių dviejų taškų.Luste RF Be sąnaudų, kurios buvo suderintos su 50 Ohm per L5/L6/C1, dabar vietoj
žr. kitą varža.Pridedamas modeliavimo rezultatai rodo, ji bus apie 79 j61 omų yra 2,45 GHz, kuri yra grąžinimo nuostolių maždaug 6,5 dB.Panašus nesutapimui vyks RF produkcijos luste.Šie neatitikimai gali labai gerai sukelti nestabilumą ir stiprintuvas.

Taip pat trumpą perdavimo linijos TL1 (plotis 0,56 mm) grandinės schema, jos varža taip pat bus pakeistas, kai FR4 naudojamas.
Atsiprašome, bet jums reikia prisijungti, kad galėtumėte peržiūrėti šį priedą

labas

1.desing PCB kaip nuoroda dizainas ir užpilkite vario ant apačioje ir viršuje pusėje PCB ir pridėti GND VIaS kiek įmanoma arround RF kelio (nes ir naudojate FR4, tačiau jis naudoja FR4 su vario ROGER R04350 ).
2.išmatuoti varža ne i / p ir o / p uoste, jeigu šis yra ne arčiau 50 ohm jums reikia sureguliuoti naudojant i / p ir o / p atitikimo elementai.
[/ code]

Dėl tam tikrų priežasčių MGP-412P8 labai nestabili PA, net jei šiuos avago PCB specifikacijas.Ypač įstrižinės eilutės (pin 4 ir 6) būtina kritinė atsiejimu ir atidžiai žemės dizainas.

vfone rašė:

For some reasons MGA-412P8 is a very unstable PA, even if you follow the AVAGO PCB specifications. Ypač įstrižinės eilutės (pin 4 ir 6) būtina kritinė atsiejimu ir atidžiai žemės dizainas.

Manau, kad VSWR yra dešinėje.Jūs turite savo proto padaryti tiksliai taip, kaip gamintojo rekomenduojamas.Jų inžinieriai žino savo ICs geriau nei bet kas čia.Atkreipkite dėmesį į dalių tipų: jie turi būti tiksliai taip, kaip gamintojo rekomenduojamas.Keičiant bet dalys su tos pačios vertės, bet kitu pardavėjas dažnai lemia skirtingą grandinės problema dėl skirtingų RD savybes ir / arba parazitinių.Net per skersmens ir ilgio, turi būti tokios pačios, kaip rekomenduojama.Neievietojiet viršutinės įžeminimo plokštės, jei pardavėjas negali įdėti.

Štai keletas triukų, kaip elgtis su svyravimų, kai ji egzistuoja, nepaisant visų jūsų pastangų.Jūs galite prisijungti atvirą Nuograuža į produkcijos ir pakoreguoti savo ilgį iki Svyravimų dažnis.Praktiškai daryti ilgiau tada sumažinti smulkiais gabaliukais ir prisitaikyti.Jūs galite naudoti semiflexible arba semiridgit 47mils arba 86 mils Bendraašis kabelis ar atspausdintus Nepilni.Jei sunku patikrinti galimą DC trūkumas iki iškirpti arba atjungti maitinimo šaltinio, kuris yra geresnis.Tai labai veiksmingas prototipų.Kitas punktas: jei jūsų prototipas laukelyje bandant pašalinti padengti.Jei Oscillation nueina, kai pašalinti viršelio yra ertmė svyravimų ir norite mažiausio dydžio bloko mažesnių.Kartais absorberio galima įdėti viduje langelyje, bet dauguma laiko reikia perprojektavimo langelį arba naudokite vidaus pertvaros.

Nuoširdžiausi linkėjimai,
RD-OM

PCB dizaino patvirtina abejones, išreikštas VSWR mane ir apie pasekmes naudojant 1.6mm FR4.Jūs turite tas gana ilgai stebėti segmentų> 50 impedancą.

Citata:

Tačiau aš negaliu padaryti VIaS nedideliu spinduliu, todėl aš ne per žemiau RFIC.
Aš tiesiog prijunkite žemės žemiau RFIC du VIaS ne RFIC pėdsaką.

I ve bandė integruoti MGP-412P8 į įvairių standartų belaidžio kortelę ir aš šias problemas.Šis PA yra keletas vidaus dizaino klausimais, greičiausiai trūksta minimalių vidaus atsajos kondensatorių arba kitų vidaus išplanavimas klausimus, todėl tokiu būdu luste labai jautri chousing išorinių žeme ir pateikti išorinių komponentų.
Jei turite laiko galite pabandyti įvertinti kitų MA iš skirtingų gamintojų (rinkos visiško variantų).

Jei norite, kad nors siekiant išvengti ilgo VIaS Parasitic induktyvumas pabandykite naudoti tvirtas viršutinis sluoksnis žemės plokštumos, kiek galite.

Aš tik noriu pasakyti keletą žodžių apie FR4.Pagrindiniai uždaviniai šios medžiagos nėra nuostolių, bet ne stabilus Er.Sunku gauti gerą pakartojamumo valdybos veiklą, FR4.Aš panaudojo šią medžiagą iki 6GHz ir ji gali dirbti gerai, kai kontroliuoja varža yra ne toks svarbus.Via gali būti optimizuotas net 1,6 mm substrato ypač ne toks didelis dažnis kaip 2.4GHz.Beje, šiandien yra kitas medžiagas į rinką, kad efektyvesni FR4, gerai iki 10GHz ir kainuos apie jo paties, kaip FR4.Aš vienas iš jų ir viskas buvo gerai net spausdinami aukštos Q dažnių praeinamumo filtrus 3-5 GHz.

BR,
RD-OM

RD-OM rašė:

Aš tik noriu pasakyti keletą žodžių apie FR4.
Pagrindiniai uždaviniai šios medžiagos nėra nuostolių, bet ne stabilus Er.
Sunku gauti gerą pakartojamumo valdybos veiklą, FR4.
Aš panaudojo šią medžiagą iki 6GHz ir ji gali dirbti gerai, kai kontroliuoja varža yra ne toks svarbus.
Via gali būti optimizuotas net 1,6 mm substrato ypač ne toks didelis dažnis kaip 2.4GHz.
Beje, šiandien yra kitas medžiagas į rinką, kad efektyvesni FR4, gerai iki 10GHz ir kainuos apie jo paties, kaip FR4.
Aš vienas iš jų ir viskas buvo gerai net spausdinami aukštos Q dažnių praeinamumo filtrus 3-5 GHz.BR,

RD-OM

Ribotas Er stabilumą FR4 (aš pastebėjau, kad daug Er leidžiama pagal IPC standarto,
iš dalies sumažėjo gamintojai) nėra konkrečiai klausimas Plačiajuostis programas.Bet jums nebus padidinti stabilumą su RD substratas, jei ne sumažinti parazitines inductances.

Rogers RO4350, RO4000 tt Puikiai keitimams.Žiūrėti palyginti RO4000 ir FR4 čia:

http://www.rogerscorporation.com/mwu/techtip4.htm

Pav II Šiame straipsnyje rodo rezultatas er 4,2 ą0.2 pokytis (dažnių praeinamumo filtru, kaip pavyzdys).Mano patirtis FR4 yra blogiau: er gali svyruoti nuo 3,8 iki 4,6 iš partijos į partiją, nuo gamintojo iki gamintojo ir daugiau temperatūros.

Citata:Btw, prašome pranešti man nauja medžiaga, kuri yra efektyvesni FR4.

Rogers labai geras medžiagas, bet jie brangūs.Yra Nelco 4000-13 stabilų iki 10GHz ER = 3,7 ir labai mažai variantų iš partijos į partiją.Nuostolių tan = 0,008 ir kaina yra labai arti FR4.

Aš sutinku, kad labai plataus diapazono paraiškas Er nėra svarbu.Kai laive substratas buvo neteisingai Er visi pėdsakai bus neteisingai impedancja kuris savo ruožtu perdedi reaktyvios dauginant poveikį, pėdsakų.Tai tikrai ne parazitinis, o perdavimo linijos būdingąsias nuosavybė.Filtrai remiantis spausdinami struktūros bus visiškai sunaikinti, jei Er pakeisti daugiau nei tam tikrą ribą.Plačiajuostės RD ir mikrobangų paraiškas paprastai vadinamasis kontroliuojamas Impedancja lentos, kai pardavėjas kontrolės gamybos proceso, siekiant išsaugoti būdingas impedancja linijų nustatytų ribų.

RD-OM

There's nothing I like to prieštarauti.RD substratai turi akivaizdžių pranašumų.Aš tik norėjau pabrėžti du dalykus:
- Daug ekonominio RF dizaino naudoja FR4.
- Šis klausimas suteikiant pavadinimą šio pokalbio nėra iš naudojant FR4

Gerbiami FVM,

Sutinku, kad FR4 gera kaip nebrangi medžiaga.Maždaug metus aš perėjo į Nelco, nes ji turi tokią pačią kainą, tačiau įrodyti puikiai pakartojamumas valdybos parametrus, kad nebūtų galima pasiekti su FR4.Net jautri interdigital juostos filtras yra pakartojami su Nelco.Yra taip pat kai kurios medžiagos nuo GE kurie pakeitimai FR4, tačiau mes nusprendėme, kad Nelo geriau.Mes net ją naudoti UWB antenos.Aš tikrai galime rekomenduoti šią medžiagą kontroliuoja varža RD ir mikrobangų lentos iki 10 GHz.Argi ne tai patikrinti didesnis nei 10 GHz dažniais dar, todėl negali pasakyti, kiek geras jis gali būti didesnis nei 10 GHz dažniais.

RD-OM

vfone rašė:

I ve bandė integruoti MGP-412P8 į įvairių standartų belaidžio kortelę ir aš šias problemas.
Šis PA yra keletas vidaus dizaino klausimais, greičiausiai trūksta minimalių vidaus atsajos kondensatorių arba kitų vidaus išplanavimas klausimus, todėl tokiu būdu luste labai jautri chousing išorinių žeme ir pateikti išorinių komponentų.

Jei turite laiko galite pabandyti įvertinti kitų MA iš skirtingų gamintojų (rinkos visiško variantų).Jei norite, kad nors siekiant išvengti ilgo VIaS Parasitic induktyvumas pabandykite naudoti tvirtas viršutinis sluoksnis žemės plokštumos, kiek galite.

Aš niekada vartoti MGP-412P8 gamybos ir aš choused yra PA iš kito gamintojo.Yra daug kitų pasirinkimą, į rinką šį prašymą (RFMD, SiGe, Anadigics, Skyworks).Tiesiog nueikite į savo svetaines ir paprašyti biržos ir pavyzdžių.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back