Transistor Poslinkis

E

emavil

Guest
Labas,

Ar kas nors padėti man tinkamas būdas skaičiavimo ir Bipolar Transistor pelnas.Tarkime 2N2222 arba BC547.Aš naudoju juos kontroliuoti Common Cathode 7-segmentų.Mačiau daug grandinės pavyzdžius neto tankinimo 7 segmentų skaitmeninis laikrodis, grandinės.Im iš IPS Mikrokontroleris mėgėjų ir aš šiek tiek fonas inžinerija perspektyvos elektronikos.I'm using Reguliuojamas maitinimo šaltinis (5 VDC) generuoja L7805CT reguliatorius.Kolektorius yra prijungtas prie bendros katodo iš 7-segment.Emitter yra sujungta su žeme.Ir pagrindas yra filtruojamas 1K rezistorius ketinate I / O PIN nuo IPS.

Mano klausimas yra tai, kas keisti bazė tranzistorius su 22K skirtumas, kai grandinės, jų naudojimo 470Ohms?Kas yra dėl poveikio pelnas tranzistorius jei į tranzistoriaus bazės rezistorius yra mažas ar didelis.

Aš taip pat skaityti pareiškimus, kaip nuolatinės srovės šaltinį, ypač vairuotojo LED ir 7-segmentų.Kas tai:?:

Taip, kad jūs naudojate tranzistorius savo dizainą yra paprastas jungiklis.Todėl šio tranzistorius pelnas yra visiškai pagrįstas, atsižvelgiant į prietaiso Hfe.Pakeitę bazinę tranzistorius vertė keisdami kolektorinis dabartinė vertė mažesnė vertė suteikia jums daugiau surinkėjas dabartinės ir daugiau krovinių vairuoti (segmento gali būti ryškesnis) ir atvirkščiai daugiau vertės gausite mažiau srovės.Svarbu įsitikinti, jei jūs pakeisite bazės tranzistorius vertė yra ta, kad jūs vis dar nepārsātinātu prietaisas.Taigi atrodo, kad dabartinis jūsų LED segmentas reikia tada patikrinkite minimalią Hfe vertė tranzistorius, kad jūs naudojate tada galima dirbti iš netauriųjų rezistoriaus vertę.laikyti paprastas dalykas tarkim minimalus Hfe prietaiso yra 100 ir apkrova turi 100mA.Taigi minimali bazė šiuo metu yra reikalinga 1mA (100/100) užtikrinti soties pridėti 10-20%, kad tai, kad tarkim 1.2mA dabar į darbą iš savo bazės rezistoriaus vertę tai tik (Supply Voltage / (Max current / min Hfe * 1,2) = (5 / (.1/120) = 6kohms. (tai tik pavyzdys jūsų LED nereikia 100mA dabartinių)

Nuolatinės srovės grandinės yra grandinės, skirta tiekti nuolatinės srovės apkrova, net jei jos pilnutinė varža kinta.Yra daug pavyzdžių galima rasti šių Jei paieška internete.Galima padaryti paprastą tranzistorius vieną vairuoti savo LED segmentai.

emavil,
Be gerų patarimų iš kevpat, čia papildomas aplinkybes pora:
.
Pažvelkite į išėjimo vairuotojas, kuris naudojamas vairuoti tranzistorius spec.Jei vairuotojas yra pasyvus pullup rezistorius, tada nėra su naudojant mažą vertę rezistorius kaip jūs prblem nori.Turėkite omenyje, kad pasyvios pullup rezistorius bus apriboti suma dabartinių, kad vairuotojas galėtų tiekti.Pavyzdžiui, jei pull-up rezistorius 10K, tai maksimali srovė, kad ji gali tiekti bus 5 / 10 = 0,5 mA, net ir su vairuotojo tiesiogiai prijungtas prie pagrindo.
.
Jei vairuotojas yra aktyvus pullup, neturi viršyti dabartinio kuriame "1" būsena yra nurodyta, priešingu atveju jūs rizikuojate priversti vairuotoją į savo Linijinės veiklos regione.Ši būklė gali sukelti exdessive sklaidos galios vairuotojo.
.
Linkėjimai,
Kral

Ačiū už patarimus aikštelė.labai išsamus.

Mano followup klausimą galite paaiškinti man toliau (profanas) ką reiškia soties.Atsisiųsti lapeliai iš minėtų tranzistorių, ir aš pamačiau šį diagramos forma soties.

Gal galėtumėte paaiškinti man, kodėl mes turime tai vadinamasis atsigriebti rezistorius.Kas yra šis daiktas vaidmuo?Kaip aš bandžiau, grandinės ir toliau veikti be šio pull up rezistorius.

Koks poveikis jei mes konfigūruoti tranzistorius pristatyti daugiau nei dabartiniai, nei didžiausias dabartinis pelnas?

Aš taip pat mačiau kai grandinių naudojant Sudėtinis tranzistorius tokių mums TIP120 NPN, PNP TIP127.Šie tranzistoriai gali būti susieti su mikrokontrolerio tiesiogiai atsižvelgdamas skaičiavimo bazės srovė.Ir taip pat yra geras pasirinkimas ypač vairavimo apkrovas reikia maitinimo įtampa didesnė kaip 5 VDC, pavyzdžiui mums relės.Ką galite pasakyti apie tai?

Emavil,

Saturation tiesiog yra naudojamas terminas reikštų, kad Bipolar Transistor visiškai atlikti, ty jūs nebematysite visų surinkėjas padidinti esamus didinant bazės srovė.

Pull-up galima naudoti keletą funkcijų, pavyzdžiui, apribojant išėjimo srovės vairuotojo ar su atviro kolektoriaus išėjimai galite sąsaja 5V išėjimas su 12v įvesties įrenginiu naudojant traukos iki 12V apie atviro kolektoriaus ouput.Todėl jūsų grandinė veikia be vieno, kad jūsų IPS bus greičiausiai vidaus pull-up.

Į Jūsų prašymą, naudojant labai mažos vertės bazinių rezistorius teikti aukštos kolektoriaus srovės (didelės srovės prieaugis) bus prisotinti tranzistorius, o LED segmento, kad jūs vairuojate, tikriausiai turės vidaus serija rezistorius taip surinkėjas dabartinis bus ribojamas, (Maitinimo įtampa-(Vcesat įtampos kritimą LED) / serija rezistoriaus vertę.)

Per kitas programas galėtumėte paprastai naudojama grįžtamojo ryšio technikos nustatyti įgyti lygis daug mažesnis nei minimalus Hfe apie tranzistorius, kad jūsų grandinė yra stabilus ir patikimas.

Sudėtinis tranzistorius yra pakuotėje, kad yra du tranzistoriai, jie suteiks jums labai didelis pelnas, bet turi didesnį soties įtampą, taigi ir didesnės galios nuostolius.Jūsų paraiška yra visiškai jokio pagrindo naudoti Darlington pora iš tikrųjų noriu eiti taip toli, kad sako, kad trūkumai iš sverti ten gerai taškų ir patarčiau prieš naudojant jas bet kuriuo metu.

emavil,
Pagal apibrėžimą, įsotinimas yra sąlyga, kurioje abi bazinių Emitter diodai ir kolektoriaus-bazės diodai priekį šališkas.Tai reiškia, kad kolektoriaus įtampa yra lygi arba mažesnė bazė įtampa.
.
Darlingtons gali būti naudinga tokiose situacijose, kai vairavimo įtaisas negali tiekti pakankamai pagrindo srovės sočiųjų paprastųjų tranzistorius.Vienas didelis trūkumas yra tai, kad Darlington, kai jo išėjimo tranzistorius yra prisotinta, jo kolektoriaus įtampa yra lygi įsotinimo įtampa išėjimo tranzistorius ir bazinių emiterio įtampa įėjimo tranzistorius suma.Kitaip tariant, Darlington negali pateikti "nulinį valstybės" įtampos, kaip mažas, kaip ir sotieji vienas tranzistorius.
Linkėjimai,
Kral

Tranzistorius gali būti suvokiami kaip vandens čiaupo.
įsotinimas yra kaip įjungti čiaupo rankenėlę ji yra didžiausia.
Jums gali būti suteikta galimybė pasukti rankenėlę daugiau,
bet vanduo išeina iš čiaupo yra didžiausias,
arba čiaupo yra soties būklės.

Tranzistorius naudojate atrodo, kad veikia kaip jungiklis.
Naudojant tranzistorius ir varančiųjų LED ekranas.
Labai lengva naudotis, kaip įjungti tranzistorius (vairuotojo jį įsotinimas)
o ne nerimaudamas dėl to apie gauti informaciją.

Galbūt Jūs norite pritaikyti savo diodų ryškumą,
koreguojant pelną.
Man easiler naudoti PWM valdymo grandinė reguliuoti ryškumą.
Mažiau skaičiuojant Wok out.www.siongboon.com

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back