Temperatūros matavimas, naudojant 89c51

G

garg29

Guest
Mieli draugai, aš esu priėmimo paprastas temperatūros matavimo prietaisas. Aš naudoju LM35 su 24-bit ADC ir 89c51. Pasakykite man, kaip pašarinė vertė nuo 24 bitų ADC į 8 bitų registrus 89c51 ir kaip atlikti skaičiavimai po kablelio (I'm projektavimas 0,1 laipsnio Celsijaus tikslumas). Turiu kalbomis apie 7-ių segmentų rodomas rezultatas. Ačiū.

Manau, kad geriausias sprendimas yra naudoti paskleista prijungtas lygiagrečiai serijos iš poslinkio registrus. I dont prisiminti dalies numeris, bet jūs galite lengvai rasti. įgyvendinti algoritmą, kuris leidžia gauti serijos duomenų ir BCD konversijos, tada įdėti vertė 7seg ar lcd ar kažką. jei esate usin C, tai yra lengviau.

LM35A duos jums blogiausiu atveju tikslumas ± 1 ° C virš jo temperatūros diapazonas - aiškiai nepakanka savo projektinę specifikaciją. 24-bit ADC turi rezoliuciją, kuri yra taip per daug jūsų poreikius. Manau, kad jums turėtų persvarstyti savo projektiniais parametrais ... / Rambo

K [citata = garg29] Mieli draugai, aš esu priėmimo paprastas temperatūros matavimo prietaisas. Aš naudoju LM35 su 24-bit ADC ir 89c51. Pasakykite man, kaip pašarinė vertė nuo 24 bitų ADC į 8 bitų registrus 89c51 ir kaip atlikti skaičiavimai po kablelio (I'm projektavimas 0,1 laipsnio Celsijaus tikslumas). Turiu kalbomis apie 7-ių segmentų rodomas rezultatas. Ačiū. [/Quote] Taip, aš sutinku su ankstesnio posto, LM335 jums tikslumas ± 1 ° K, taigi naudojant 24-bitų ADC yra per daug pakankamai jūsų paraišką (ją sukelia labai platų temperatūra 0 ÷ 2 ^ 24 ° K. Ar jums tikrai reikia matuoti šiame intervale temperatūra Net jei priemonė nuo -273 ° K -? neįmanoma su LM335). Manau, 8 bitų ADC yra protingas pasirinkimas (ADC0804)! Tiesiog rekomendaciją!

bandyti skaityti maszidi. Aiškiai explaination pateikiamas dėl sąsajų su temp. davikliai, bet jis naudojamas Lm35, bet pagrindai yra beveik tas pats.,

i thinnk 24 bitų ADC yra per daug jūsų paraišką .. be if u nusprendė naudoti LCD u gali susidurti kai dėl įsipareigojimų teikti informaciją skaičius problemas bus ribotos

Visi pranešimai pirmiau buvo duoti jums patarimų, kaip nepradėti naudoti 24-bit AD, performe šį darbą. Aš sutinku. Jūs pasirinkote neteisingą įtaisas (LM35) ir daug bitų (24, atrodo, kad pusė būtų pakankamai). Bet elaborting kaip streem 24-bitų žodį į 8-bitų prietaisas yra totaly kitas klausimas. Štai kaip galima tai padaryti: išsaugokite juos kaip atminties vietose: MSB (pats svarbiausias baitas), MSB (meiddle SB) ir LSB (Min sb). Nuo šiol jūs turite 24-bit žodis išsaugotas kaip 3-baitas representaion ...

Naudojant 24 bitų ADC with 10mV/degree C yra gana tolygus savižudybei. Bet jei norinte, naudojant vieną, čia yra technika. Paskirstyti atminties (8 bitai), už kiekvieną 8 bitų ADC, padaryti kilpą ir ir paleisti jį su 8, silpnėjimas, ir jei vertė lygi 1, tai reiškia, baitas 1 jau yra visiškai, tada perkelti į atminties žymiklį į baitas 2 , tada atlikite linijos vėl daryti tą patį baitų 3.

Labas Naudojant 24 bitų ADC matuoti 0,1 ° C su LM35 yra kaip matavimo su mikrometru, ir pjaustymo su kirviu. Jeigu Jums reikia pigaus sprendimo, naudojant 89c5x, turėtumėte apsvarstyti dvigubo nuolydžio konverteris, kad galite įgyvendinti naudojant paprastą integratorius ir lygintino susieta su INTx kaištis. Jūs galite rasti daug informacijos apie tai aplink neto. Nuoširdžiausi linkėjimai

Galite naudoti Microchip's TC74 serijinio skaitmeninio šilumos daviklis tiesiogiai. Nr AD konverteris poreikį, kaip TC74 yra pilnas jutiklis su I2C sąsaja. Pigus ir greitas sprendimas, jeigu ta charakteristikos yra pakankamai už jūsų prašymą. h ** p: / / www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1335&dDocName=en010749

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back