Stačiakampės bangos signalo generatorius Tiksli dažnio!

N

nikhilsigma

Guest
Hi guys ... [Color = "blue"] Noriu stačiakampės bangos signalo generatorius: 1. Tiksli 50% duty cycle 2. Tiksli 0,2 s laikotarpį ....[/color] i naudoti 555 skaičiuotuvas n padaryta grandinė pagal ji ..... bet jis ne dirbo ...!! : -? Manau, kad turi būti dėl to, kad į kondensatorių verčių svyravimai n rezistorių ... nes ten nuokrypiai ... bet aš nesu tikras .... taip Ar galima generuoti Lygiai tiksli bangų, kaip aš noriu .... prašome padėti ... ;-)

Kaip tiksliai yra tiksli? Be koregavimo, reikia tikėtis kelių procentų muito ciklo nukrypimai dėl netobulo 555 riba įtampos. Laikotarpiu taip pat bus paveikti riba įtampos svyravimus ir kondensatorius ir rezistorius nuokrypius. Lape sako apie 2% pradinės tikslumą astable laikotarpį. 5 ar 10% būtų standartas kondensatorius toleranciją. Įtampos ir temperatūros priklausomybė yra nurodyta duomenų lape.

ieškoti aš naudoju vaizdo apdorojimo ... ir mano fotoaparatas atsižvelgiant nuotraukas į rėmo normą, 5 kadrų per sekundę (ty viena pic po 0,2 sek.) dabar, jei aš naudoju lėmė švytėti 0,2 sek ir tada pagriezienam Kito 0,2 sek (naudojant stačiakampės bangos signalo 50% darbo ciklą n impulsų plotis =. 2s ir todėl laikotarpis = 0,4 s), tada į vieną kadrą šviesos diodas būti žėrintis ir antroje kadro i bus išjungti, tada trečiosiose jis švies, ir tai tęsiasi ... todėl, kad taip atsitiktų mano stačiakampės bangos signalo turi būti tikslus, kaip minėjau ... taip ką turėčiau daryti? : -?

kaip FVM sako kaip tiksliai yra tiksli? Galite naudoti 1. mikrovaldiklių laikrodis freqiency generuoja kristalų (kuri gali būti labai tikslūs) 2. turėti laikmatį nutraukti pusę laikotarpio 3. invertuotąjį skaitmeninis išėjimas kiekvienoje nutraukti turiu sukurtas sinusinės bangos naudoja panašius metodus, pavyzdžiui, laikmatis pertraukia kas 1 / 360 laikotarpio - produkcijos nuodėmė (x) kiekvieną pertraukti kai x yra 1 laipsnis, 2 laipsniais, ir tt

naudojant mikro-kontroleris tik tai bus vč. kaina be reikalo .... Ar tai nėra įmanoma, bet grandinė ... ar ic ..... mano nuomone 555 yra geriausias ..... bet reikia idėjų ir vaikinai, kad ji išėjimo tiksliau .... ir dėl "kiek tiksliai" aš papasakojo mano paskutinis atsakymas apie tai, ką man reikia daryti su juo .... n jei toks darbas yra sėkmingai daroma ... tada tai tiksliai pagal mane ... ;-)

Pradėti 555, aukštesnio dažnio, arba, dar geriau, naudokite kristalų laikrodžių osciliatoriai dešimtmetį kovos dalyti dažnį žemyn kažką naudingo, pašarus, produkcijos į laikrodį indėlis perjungti flipflop suteikti Jums savo tikslią 50% darbo ciklo ne forgeting kad kiekvienas flipflop naudojamas bus padalinti iš 2 dažnį. Dabar viskas ką jums reikia padaryti, tai sinchronizuoti su savo fotoaparatu. Nelengva užduotis būtų, kad tiksli, nebent ... Jei jūsų fotoaparatas yra su blykste aksesuaras lizdas, tada paprasčiau būtų vairuoti perjungti flipflops laikrodis tiesiai iš tos ir visų savo problemų būtų išspręsta bent vieną taktą.

naudojant mikrokontrolerów stačiakampės bangos būtų kuo tiksliau kristalų (darant prielaidą, galite apskaičiuoti, laikmatis vertės teisingai) galite naudoti mažą kainą Development Kit kaip Microchip microstick [url = http://www.microchip.com/stellent/idcplg ? IdcService = SS_GET_PAGE & nodeId = 1406 & dDocName = en548414] Microstick už dsPIC33F ir PIC24H plėtros taryba [/url] ji yra autonominiai su laive USB programmer, antraštės, todėl jūs galite pridėti ITTO savo breadboard, nemokama kompiliatoriai ir tt ir tt mes naudojame daug šias studentų projektai (undergradate ir magistro) pagrindu

ir dėl "kiek tiksliai" aš papasakojo mano paskutinis atsakymas apie tai, ką man reikia daryti su juo
Sakiau apie Tikėtinas 555 tikslumą, bet tu negali juo remtis. Atrodo, jūs nežinote reikalavimus sau. Aš visiškai sutinku, kad su krištolo mikrokontrolerów bus pateikti geriausią tikslumą. Aš taip pat manau, kad pritaikius 555 laikmatis bus pakankamas jūsų paraiškoms, bet kaip tu negali pasakyti apie faktinį reikalavimą, tai tik spekuliacijos.

Sutinku apie 555 tikslumas, jei jūs bandote išlaikyti jį sinchronizuoti su dar ką nors ne fiziškai prijungtas prie jo tada tai pamiršti. componant% ir temperatūra taps dažnio poslinkis. Pamirškite 555, naudoti blykstę ir laikrodis ir perjungti režimą flipflop su nuotrauka tranzistorius. Tai bus kainuos apie £ 3,00, jei tai. Nors jums reikia tikrai gera blykste suspėti su frame rate.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back