Sraigtinis rezonatorių dizainas

A

A.Gupta

Guest
Aš projektavimas sraigtinę rezonatoriaus (ketvirtis bangos), plazmos išleidimo. Aš sukurta 150 MHz, su išoriniu 77 mm (3 colių) skersmens, pagal formules, laikraščiuose skydas. Rezonatorius turi vidinę ritė su 4,8 sūkių derva 2,16 posūkiai / colių. Gaunu rezonanso dažnis 133 MHz, o taip pat 369 MHz (trečiąja harmonika). Tai yra OK, kaip mano apsisukimų skaičius yra šiek tiek didesnis. Teoriškai turėčiau gauti 50 omų atitinka bent 1/3 iš ruožtu. Bet kai prijungti ne teoriškai skaičiuojama padėtis tai rodo VSWR iš 15. Gaunu VSWR = 2, tokioje vietoje, labai arti žemės, ir neįmanoma eiti mažesnis. Atrodo, kad rezonatoriaus Q yra daug didesnis nei teorinės vertės. Tai yra neįmanoma, kažkas yra negerai. Bandžiau pakeisti ritė parametrus, bet negalėjo varža atitikimo. Prašome pasiūlyti, ką daryti toliau.

Q faktorius lygtis sraigtinis rezonatorius daugeliu atvejų yra nuoroda į Neapkrautos-Q, kuris gali pasiekti labai aukštą vertybes. Už geriausią pilnutinės varžos atitikimo, o naudoja tik vielos ryšį bakstelėkite rezonatorius, turite naudoti serijos apdailos kondensatorius, ir reguliuoti savo talpa rodyklėje įvairių ruožtu santykiams (gal 1/3 santykį, turėtų būti bauda), tol, kol gausite geriausias VSWR. Jei sraigtinis rezonatorių dalis multi-pole spiralinės filtro, tai talpa bus šiek tiek kitoks gauti geriausią VSWR, arba gauti prašomų filtro savybes.

K koeficientas lygtis sraigtinis rezonatorius daugeliu atvejų yra nuoroda į Neapkrautos-Q, kuris gali pasiekti labai aukštą vertybes. Už geriausią pilnutinės varžos atitikimo, o naudoja tik vielos ryšį bakstelėkite rezonatorius, turite naudoti serijos apdailos kondensatorius, ir reguliuoti savo talpa rodyklėje įvairių ruožtu santykiams (gal 1/3 santykį, turėtų būti bauda), tol, kol gausite geriausias VSWR. Jei sraigtinis rezonatorių dalis multi-pole spiralinės filtro, tai talpa bus šiek tiek kitoks gauti geriausią VSWR, arba gauti prašomų filtro savybes.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back