skirtumas tarp beta ir gm

M

mona123

Guest
Kuomet vienas apsvarstyti beta ir kai būtų vienas mano gm projektavimo naudojant BJT? Ačiū.

Manau, esate maišymo BJT įgyti beta su AKT transconductance gm. Beta yra collecter srovės bazės srovė, ty sąnaudų santykis yra pagrindas dabartinės Ib ir produkcija yra kolektoriaus srovės Ic. Transconductance yra nutekėjimo srovės vartų įtampos ty sąnaudų santykis yra vartai į šaltinio įtampą VGS ir produkcija nutekėjimo srovė ID.

Thats ne tiesa. į BJT RPI = beta / gm. kas man įdomu, paprastai yra beta skiriasi daugiau kaip procesą, ir aš daug turi skaityti knygas, kad jums reikia padaryti beta nejautrus dizaino, todėl įdomu, ar gm jokių skirtingą vaidmenį dizainas?

β = ΔIc / ΔIb AC signalas β = Ic / Ib DC šališkumo punktas Tai yra dabartinis įgyti tačiau gm yra transconductance parametras gm = Ic / VΠ už mišrus modelis Pi

Thats teisingai Migelis, bet kas yra praktinė reikšmė jai dizainą?

Kai projektuojant, naudojant bjts, manau, kad β turėtų būti laikoma daugiau parametras tranzistorius atėjo su iš gamybos proceso, pavyzdžiui, β = 100 NPN arba β = 20 už pnp. Kolektoriaus srovė yra bazės srovė yra dauginama iš šio koeficiento β. Kita vertus, gm yra daugiau parametru, kad vartotojas gali koreguoti priklausomai nuo specifikacijų. Esant kambario temp. gm gali būti nustatoma aproksimacijos būdu pagal 40Ic, kur Ic yra PKP srovė (ne kintamosios srovės biassing). Taigi priklausomai ką Q tašką, kurį pasirinko BJT, Jūs turėsite tam tikras gm.

Iš praktinės požiūriu, jei esate projektavimas su diskrečiųjų BJT tranzistorius (palyginti su IC dizainas), beta yra pateikta tranzistorius duomenų lapus, gm nėra.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back