Skirtumai tarp SoC ir mikrokontroleris?

A

alexz

Guest
Kokie yra pagrindiniai skirtumai tarp SoC ir mikrokontrolerių?

SoC yra susiuvimo daug perkurta branduolių atlikti pilną sistemos funkcionalumą. integruotą SoC apima šių branduolių mikroprocesorius ar mikrokontroleris šerdies, kartu su kitais strypai, tokių kaip AD / DA atminties funkcija blokai (slankaus kablelio DSP blokas, padidinimas, daugiklis, ir tt), SOC paprastai tam tikro taikymo, o mikrovaldikliu yra bendrinis, jums gali būti naudojamas kaip savarankiškas IC arba integruotas į sistemą. Tikiuosi, aš atsakė į jūsų klausimą

Tiesą sakant, tai nėra atsakymas į mano klausimą. Kadangi visi jūsų sąraše gali būti mikrovaldiklio taip pat. Ir mikrovaldikliu gali būti tam tikro taikymo, taip pat SOC gali būti bendro pobūdžio

[Quote = Alexz] Tiesą sakant, tai nėra atsakymas į mano klausimą. Kadangi visi jūsų sąraše gali būti mikrovaldiklio taip pat. Ir mikrovaldikliu gali būti tam tikro taikymo taip pat gali būti bendro pobūdžio SoC [/quote] Jūs esate teisus sakydamas, kad socialinių reikalų neprivalo būti tam tikro taikymo. I dont think bet mikrovaldiklių taikymo perspektyvos. Pagrindinis skirtumas yra, kad SOC jūs galite turėti daugiau nei vieną mikro valdikliai luste taip pat. Pavyzdžiui, aviacijos saugos kritiškam asbesto panaudojimo būdui, pavyzdžiui, yra trys valdymo blokai, kurie apdoroja tą patį nurodymą. Taigi visi trys perdirbėjų arba mikrokontrolerių faktiškai gyvena viename kristale. Tai socialinių reikalų komitetas. Mikro valdiklio otherhand turės tik ribotą skaičių periferinių sąsajų (USB, I2C, UART ir kt.)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back