Skaičiavimo impulsų arba matavimo impulsų plotis gauti rpm / greitis?

B

blapcb

Guest
Aš projektavimo langas, kuris turi apskaičiuoti transporto priemonės greitis (nuo piekła efekto jutiklio, 4 impulsų per revoliucija) ir RPM (nuo tach sąnaudų).Abi yra kvadratinis bangos esant maks dažnumas 300Hz ar taip (iš tikrųjų gerokai mažiau).

Man įdomu, kad tai geriausias būdas gauti verčių (už RPM ir greitis): apskaičiuoti impulsų arba išmatuoti impulso pločio.Manau tiek gali būti padaryta, bet aš zastanawiacie kas labiau tinkamą elegantiškos metodą ir kurių viena reikės mažiau lėšų suma iš mikrokontrolerów.

Vienas svarbus indėlis yra tai, kad norėčiau žinoti šias vertybes lygiu pasakyti 100ms į 1sec (kintamasis).

Galbūt ji pati galėtų trukdyti skaičiavimo idėja?

Tada vėl iš tikrųjų, jei idėja yra išmatuoti impulsų plotis (ir gautų verčių pagal formulę), jums nereikia "skaičius" vistiek matavimo impulsų plotis?(ty vidaus laikmatis, kuris, aš manyti, turėtų būti ten).

Tikiuosi, kad klausimas yra aiškus, atsiprašau aš truputį nauji šiame.Dėkojame už žaliavas ir idėjomis.

Mano kelias mano mikro veikia ne 6MHz.

Hai

Lengviausias būdas yra išmatuoti laiko tarpą tarp impulsų ir apskaičiuoti RPM.

formulė paprasta
min = (1/time) * 60

comeup su abejonių, jeigu bet

Reagrds
MicroCon

Sutinku su microcon, matavimo laikas tarp tarp impulsų ir apskaičiuoti RPM neabejotinai lengviausias.Tačiau, priklausomai nuo programų ir stiprumo jūsų mikrokontrolerów, vertinant PKP = 1/time negali būti reikalingas
ir efektyvus.

Per pastarąjį projektą, siekiant nustatyti greitį, aš iš anksto sukurtas atrodyti-up lentelė 256 vertes ir iš esmės padarė atvirkštinį Dvejetainė paieška, norėdami rasti dabartinės greičio.Paklauskite manęs paaiškinti arba kodą.

microcon555 rašė:

HaiLengviausias būdas yra išmatuoti laiko tarpą tarp impulsų ir apskaičiuoti RPM.formulė paprasta

min = (1/time) * 60comeup su abejonių, jeigu betReagrds

MicroCon

Labas!

Kaip tu gyveni?
Jums reikia frequencymeter.
Aš prog.kad suskaičiuoti impulsų.
I used timer0 apskaičiuoti sekundžių ir timer1 apskaičiuoti impulsų.
Jei norite žinoti šias vertybes lygiu 100ms į 1sec.
Jums reikia padaryti rotine kad pakeisti būdas timer0 tai skaičiavimo.
Ir lygtis, kuri yra apskaičiuoti impulsų.
It's simple.

Att.
Posser
www.fabioposser.com

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back