Sige proceso VS CMOS

L

li-jerry

Guest
Dear all, Aš buvau anksčiau CMOS dizaineris, tačiau dabar turite pabandyti sige procesas. Gegužės turiu visas draugų patarimų apie sige? Pavyzdžiui, gairės, svarbus skirtumas, ar somethins apie išdėstymą ir kt 3X daug mano brangūs draugai!

Labas sige procesas suteikia daug didesnis pelnas su didesnė tranzito dažnį, ir su mažiau pakrovimo parasitics. Jei naudojate NPN tranzistorius bazė legiruotų Ge kurioje numatyta didesnė dabartinės naudos. Išdėstymas reikalauja daug daugiau tikslumo simetrija, nes nėra srovės, o apačioje, copared į CMOS, kur nėra srovės prie vartų Rgds

CMOS, galite pakeisti per ir ilgį. Bet sige, yra mažiau lankstumo yra fiksuoti dydžiai ir bipolinio išdėstymas yra beveik standartizuoti.

nuo maketo požiūriu turite atsargus signalo kelias .. vengia virsta didelės spartos signalus ... Jūs mažiau jaudintis KDR taisyklė, palyginti su CMOS ... sukelti labiausiai liejimo suteikti nustatyti išdėstymą sige HBT (bipolinis).

kuri technologija yra populiariausias pramonėje dabar? Ir kaip apie savo prašymą? ex. CMOS, BiCMOS, Bipolar, ar galio arsenido. Kiekvienas gali duoti santrauka? [Quote = hrkhari] Labas sige procesas suteikia daug didesnis pelnas su didesnė tranzito dažnį, ir su mažiau pakrovimo parasitics. Jei naudojate NPN tranzistorius bazė legiruotų Ge kurioje numatyta didesnė dabartinės naudos. Išdėstymas reikalauja daug daugiau tikslumo simetrija, nes nėra srovės, o apačioje, copared į CMOS, kur nėra srovės prie vartų Rgds [/citata]

Žinoma CMOS yra skaičius virš vieno, nes jis yra pigus

Galimybė dirbti su sige procesas yra labai naudingas, pranešimas 2 dalykas, pirma transconductance gm = Ic / Vt ji kinta tiesiškai pagal šališkumo dabartinį ir bent 20 kartų didesnė nei CMOS kolega už tą patį šališkumo dabartinį. Ir mažo signalo įgyti gm.ro = Ic / Vt * VAF / Ic = VAF / Vt kaip matote, ši vertė yra nepriklausoma nuo poslinkis sąlyga (kaip priešintis, CMOS), VAF pradžioje įtampa geras procesas arround 100 ir Vt kambario temperatūroje yra 26 mV. Taigi mažo signalo prieaugis, kad jūs galite gauti iš BJT yra apie 4000 tvarka (72dB). Praktiškai, žinoma, bus mažesni, tačiau tai paaiškinti prietaiso galimybes. Tik blogas dalykas yra žema įėjimo varža, bet jūs turite išmokti tinkamai suprojektuoti struktūra apeiti šią (todėl ji yra Vykdytinas). Kai jūs visiškai undestand prietaiso capacbility, ypač analoginis domeno, jums bus pradėti ją įvertinti daugiau daugiau:) yra arround

Aš parašė šią knygą, kuri gali būti susijusi su šios diskusijos kitoje temoje. http://www.edaboard.com/ftopic92246.html "CMOS ir sige dvipolio grandynams greitųjų Programos" pateikė Werner Simburger, et. al. GAAS IC simpoziumas 2003. Anotacija-Neseniai, CMOS buvo įrodyta, kad gyvybinga technologija labai aukštos spartos plačiajuosčio ryšio ir bevielio ryšio sistemų iki 40Gb / s ir 50 GHz. Pažanga prietaiso skalės ir dopingo profilis optimizavimas taip pat lėmė sige dvipolių tranzistorių su įspūdingų rezultatų, įskaitant ribinis dažnis yra didesnis kaip 200 GHz. Šioje baltojoje knygoje pristatomi pažangą grandinės projektavimo kuris pilnai išnaudoti didelės spartos potencialo 0,13 mkm CMOS technologiją iki 50GHz ir aukštos kokybės sige bipoliniu technologija iki 110GHz veikimo dažnis. Išplėstinė grandinės metodai ir state-of-the-art gamybos proceso technologijos rezultatus toliau didės dažnumo apribojimų derinį.

Iki mano asmeninės patirties, jūs tikrai vertiname labai GM sige HBT, aukštos esami pajėgumai, kad būtų sumažinti parasistic toje pačioje srovės sąlygą. Galite dažnai reikia išsigimė rezistorius padėti netiesiškumą, dabartinės veidrodis atitikimas, mažesnis triukšmas srovė. Be LNA dizainas, dėl didesnės gm, triukšmas turi būti mažesnis prigimties. Ir, mažesnės LO galios reikalavimas perjungimo funkcija Mixer. PA dizainas, sige teikti aukštesnės galios effency dėl didesnio pelno.

Kalbant apie Ft: ką pasiekti su sige į konkrečią technologiją mazgas, jums pasiekti ji su 1-2 genetation vėliau su RFCMOS. Priminti, kad RFCMOS nėra grynas CMOS technologiją. Jis reikalauja tam tikrų metalo sluoksnių (6-7) už induktyvumo ir specialių proceso etapus ir / dizainas sumažinti triukšmą ir padidinti patikimumą. Dėl lankstumo matmenų ir tranzistorius optimizavimas, sige bipolars gali būti modeliuojama su "Hicum" fizinei ir keičiamo dydžio pavyzdžius: turime apie Xmod produktai atrodo: www.xmodtech.com mano,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back