Sensor sąsajas bei protokolus

Meno rašė:

LabasGaunu mėginių viena Philips I2C extender apie 1,5 USD.
Jei turiu daugiau kaip 4 baitų rezultatų - tai yra apie 6 USD prieš 4 USD vienos Atmel MCU.

Aš nežinau, ką tu kalbi ir apie ką visas šis protokolas yra skirtas.
Sakinį
"Žinoma," visi žino, kas GPIO, SPI, HC165, PSI stendai.
Buvo pokštas.Naudojant kabutes į expresión "Žinoma aš ketinama pakeisti jos prasmę ir tikėjausi, kad jūs suprantate sakinį:
"kas yra akivaizdu, kad jūs ne necessaary yra understanded kiti".
Bet aš nemanau, kad mano supratimas yra labai svarbus.

Gerai, pamiršti apie aukščiau.

Gali būti aš dabar turite galimybių, ir jums nuspręsti, ar galima taikyti protokolą jūsų sistemos.

Leiskite pristatyti Jums nutraukti funkcija egzistuoja XP95 protokolas.
Mikrovaldiklį kontroliuoja bendrą duomenų perdavimo. (Abiem kryptimis).
Siųsti mikrovaldiklį 10 bitų adresas ir vadovavimo srityje visos detektoriai.
Ne esamas įrenginys gali būti pasirinkta (vardą).
Po perdavimo šioje srityje mikrovaldiklį atidaro laiko tarpsnių skaitymo nutraukti.
Jei nėra išimtis (paprastai tai daroma) nuo 126 detektoriai, kurie yra prijungti prie linijos, kitą (ar pati) adresas ir vadovavimo srityje yra siunčiami internetu.
(Siuntimo adresą ir komanda yra būtina, nes seka: "komandą / adresas / nutraukti lizdo" turi būti užbaigtas).
Jei nutraukia atsitinka, tada mikrovaldiklį NEGALIMA nutraukti keitimąsi duomenimis, bet atidaro kitame laiko tarpsnių perdavimo visus duomenų bitai nuo įrenginio valdytojas, ir per iš viso bitų 7 bitų laukas, skirtas nutraukti adresas įtraukti.
Šiame "nutraukia adreso laukelyje" prietaisas, kuris siunčia nutraukti pristato savo adresą.
Šis metodas leidžia patikrinti, ar nutraukti buvimą su per sekundę greičiu 50.
Problema yra tai, kad jeigu du įtaisai yra aktyvuota tuo pačiu klaidingu adresu bus išsiųstas į kontrolierius (loginė suma du adresus) ir arbitražo procedūra gali trukti net 5 sekundes.

Sistemos trūkumas yra tas, kad įrenginiai yra labai brangūs.
60 kiekvienas.Tačiau šis kainų skirtumai yra normalus gaisro aptikimo įrangą.

[quote = "Meno"] Labas- Aš turėjau ribotą GPIOs taip ir jas išplėsti.SPI buvo pasirinkta wehre numeris uostų galėtų būti begalinis exntended tariant hc165 įrenginiai bus prijungti eilės.

"Žinoma," visi žino, kas GPIO, SPI, HC165, PSI stendai.

Deja 2.660 Santrumpos (sutrumpinimų) į žodyną, bet ir minėtų produktų pogrupiui nepriskiriami.

SS alternatyvos:

Servo / Control System
Kinkymo servo
Mažoji / negazuotas
Greitasis Paieška
Pradėti Sensor
Synch separator

Ar jums patarti man reiškia, kad turėčiau pasirinkti?

Būtent nuo 4 Wire SPI signalai:
mosi - meistras iš vergas
Sojų pasta - meistras vergas iš
SS - greičiausiai SPI pasirinkite.
Jei turite kelis SPI vergai pasidalijimo pats
autobusas, turite būti vienas SS vienam prietaisas
naudojama adresas įtaisas SPI autobusas iki
perdavimas prasidėjo
SCK - SPI laikrodis

Meno rašė:

Ar yra kokių jutiklio nuskaitymo procento sek idėja apklaustųjų skaityti?

AndrzejM rašė:Meno rašė:

Gali būti galiu Jums patarti, jei jūs apibrėžtumėte užduotį turite suprasti.

Yra "vadovą skambinti taškų" (mygtukas tipo įtaisas, jie yra aktyvuota per avariniu Breaking stiklinis dangtis) ir "įjungti monitorių" (tuomet galėsi aktyvuoti šį prietaisą prijungdami 1 KOM rezistorius savo indėlį).
Abu prietaisai gali būti prijungti prie adresavimo linijos.
Nerimą keliantį signalą siųsti, kol įtaisas yra aktyvaus.

Labas

Nėra su sąsajų ir signalų transformacijos problema.Mano pagrindinė užduotis buvo optimizavimas:
- Aš turėjau ribotą GPIOs taip ir jas išplėsti.SPI buvo pasirinkta wehre numeris uostų galėtų būti begalinis exntended tariant hc165 įrenginiai bus prijungti eilės.
- Kitas klausimas buvo įvertinti jutikliai ir rasti mažiausias paskatino išėjimo signalo durastion - tai jei davikliu aptikta kažkas (saugumo pažeidimas) - jis bus nuolat narė bent jau atsižvelgiant į trukmę.Kai sprendžiami su paprasta mechaninė arba magnetinė tiek jungiklius galima būtų panaudoti atveju ne ilgiau kaip 10 ms.(judesio detektorių yra daug lėčiau - po vieną iš paradox.co pagaminti mažiausiai 1 sek impulso dėl relės išėjimo çjungtas, jei įjungiama).
- Atsižvelgiant į tai, kad aš turiu skaityti jutiklis (jei aš juos nuskaityti ne išimtis bus naudojamas) ne mažiau kaip 2 kartus per 10 ms, ir jei SPI, sujungimas turi būti galima valdyti iki 100 GPIO - pajutau, kad yra labai bjaurus tirpalui nes yra ir kitų appluications į MCU ir tie, kurie turi būti sustabdytas, o aš galiu įvesti į 100 GPIOs, jei man reikia tik tik 1 vieno GPIO įvedimo. (nepatinka, kad be PS lusto atrinkti PSI sąsają, tačiau tai galėtų būti įmanoma)
Galėčiau naudoti kitus lustus kaip mcp23s08 tačiau ji nėra dar mano šalyje.

Aš labai griežti reikalavimai ir kainos gali naudotis ne daugiau rafinuoto dizaino, kur kaina už GPIO bus viršyti 1-2 USD lėja - taip tiesiog bando naudoti paprastą logiką dabar be nutraukti.Interrrupts taip pat bus šiek tiek sunkiau, nes yra dizainas gali būti kitoks nutraukti sąlygas skirtingų uostų - taip aš turiu laikyti paskutinio apsilankymo valstybinės techninės ir internetu palyginti su signalo.

Kitas sprendimas yra naudotis papildomais MCU tegul sako AVR prijungti per I2c ar SPI
Interresting dalykas - MCU tirpalas turi beveik tą pačią kainą, palyginti su IO Extender.

AVR 8.515 iš
http://www.futurlec.com/Atmel/ATMEGA8515.shtml
išlaidas 4 USD, įskaitant SPI ir 35 programuojamos GPIO.Gaunu mėginių viena Philips I2C extender apie 1,5 USD.Jei turiu daugiau kaip 4 baitų rezultatų - tai yra apie 6 USD prieš 4 USD vienos Atmel MCU.

Čia galite rasti "Apollon XP95 aprašymas" protokolas, naudojamas perduoti duomenis (apie sinle pora laidų) nuo gaisro detektoriai ir gaisro signalizacijos valdymo pultas
http://www.apollo-fire.co.uk/PDFs/PP1039% 20XP95% 20EPG.pdf

Ačiū už atsakymus.

Pirma susirūpinimą kelia saugumo jutikliai.
Tai bus galima pranešti apie vieną eilutę iš jutiklio išėjimo vertės, bet ir kai kurių manipuliacijų bus padaryta pranešimą spontaniškai įvykius, jei įvykį sąlygos bus pasiektas:
a.Signalizacija nustatyti laikmatį.Jei daviklis eina prievolę (pasakė aptikti kažką) tiemr prasidės.Signalas bus pranešta, kai laikmatis pasibaigusi, jeigu signalo sąlyga bus pateikti iki laikmatis baigiasi.Jei bvefore laikmatis baigiasi jutiklio išėjimo į pokyčius lemia ne - Laikmatis bus iš naujo.
B.Signalizacija reset timer - pats principas, kaip prašė nustatyti laikmatį, naudojama pranešti apie nerimą nutraukti įvykių.
C.Jutiklių apsaugos laikmatis - pradedamas po pirmojo Idle - Signalizacija - Idle kitimas vyksta.Iki baigiasi jokiu būdu bus išsiųstas timered jutiklis.
D.Vidutinis langų filtrai produkcija, palyginti su panašiais arba Schmitt histerezės lygių arba vienos ribos.

Man reikia informacijos apie signalų kasdienybe yra įgyvendinama lygis pagrįstas signalų atliekant panašius veiksmus, kad pirmiau aprašyta.

Saugumo naudoja paprastas uždaryti / atidaryti Kontaktai įėjimas pull-up rezistoriai ir gana dažnai I2C protokolą dėl klaviatūros.
Į pramoninį pritaikomumą gana dominuojantis, skirtą jutikliams yra 4-20mA srovės kilpą (su 125Ω nutraukimas suteikia jums 1-5V), šalia gali būti /-0-10V, /-0-5V voltage ADC įėjimai ir normalios Digital kurie AC / DC maitinimo arba aptikimo tipo žaliavų, kurios gali aptikti, ar maitinimo šaltinis yra įjungti arba išjungti, arba jie gali būti tik sausas kontaktų arba naudojama kaip skaitiklis sąnaudas (tai gali būti naudojama su pasukimo kampo, kurios 2 ar 3 kvadratinius banga produkcijos, gana dažnai tiesiog Open Collector) ..

Yra ir "Pažangi diapazonas" jutikliais, kurie greičiausiai bus naudojamas RS422/485 protokolą abi pusės-duplex (485) ar full-duplex (422 ir 485) konfigūracijos.

Įdomios svetainės apie jutiklius, tikimės Naudinga:
hxxp: / / design.stanford.edu/Courses/me220/list.html

M

Meno

Guest
Hi all

Esu priėmimo įterptųjų projektą automatinio duomenų kaupimo, rinkimo ir teikimo sistema.Kadangi sistema bus sujungta su įvairių daviklių turime apibrėžti reikalavimus jutiklis aparatūros sąsaja.
Sąsaja tipai parenkami turi apimti bent jau didelis jutiklis svyruoja nuo vieno vielos / daviklių iki pažangių daviklių.

esu interrested į
- Kas yra interfacess plačiai naudojami saugumo, aplinkos parametrų matavimas ...
- Jeigu yra panašūs produktai Kas yra sąsajų jie naudoja?
- Koks yra populiariausias būdas 2 Wire jutiklių tinklo sąsajas.
- Kas Analoginė sąsaja yra geriausiai įgyvendinti (lauko įtampos srovės varžos vertės, įgyti kontrolės parametrus ..)
- Ar pirkimo izoliacija turi šį produktą
- ...

Tai tik apibrėžti įgyvendinimo prioritetų sąsajas, nes per daug įgyvendinti.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back