Saturation Dabartinis lygtys

A

aryajur

Guest
Įsotinimas dabartinis lygtis yra:

I = K (Vgs-V studijų) ˛ (1 λ VDS)

Dėl PVO aš modeliuoti ir sklypo IV kreives Vgs = 0.65V ir Vgs = 0.8V už 0.25um procesas (Vth0 = 0,558; uo = 100E-4; Cox = 6.06e-3 => UO Cox = 0.606e - 4).
Nuo kreivė, kai aš apskaičiuoti KI gauti šie rezultatai:

Vgs = 0,65, K = 3.09e-4
Vgs = 0,8, k = 1.19e-4

Aš suprantu, kad judumas yra priklausomi nuo VGS.Tai sumažina didinant Vgs, uo yra didelis srityje mobilumą.Tačiau kaip K tapti daugiau nei 0.606e-4, aš manau, tai reiškia, kad modeliavimo mobilumas> žemas srityje mobilumą UO.
Jei kas nors yra mintis, kodėl man tokios didelės vertės K tada atsakykite.Ačiū.

Kitas dalykas yra confusng K NMOS didėja didinant Vgs, o kad PVO mažėja didėjant VGS.

Manau, kad problema kyla iš to, kad lygtis jums Posted galioja tik labai stiprus inversija.Jei jūsų V studijų yra 0,558 ir tu imituoti ne Vgs = 0,65, jūs dažniausiai tarp silpnos ir vidutinio inversija.Šiuo atveju tranzistorius yra daugiausia reglamentuoja difuzijos reiškiniai, kurie reiškia, kad tarp Id, Vgs ir V yra eksponentinis, panašus į Bipolar Transistor santykiai.Ieškoti EKV modelis.Net Vgs = 0.8V, jūs vis dar yra vidutinio inversija, kad nei Wi nei SI aproksimacijos yra neteisingas.Štai kodėl gavote weird vertybės K, kuris ateina iš labai paprasto modelio.

Ačiū, aš galvojau tą patį, bet tada klausimas atėjo, kas yra sprendžiama V studijų vertę tranzistoriai kriterijus.Parašyta iki 3 skaičių po kablelio tikslumu, todėl ji turi būti kažkas visiškai tikslūs.Kaip jis nustatomas iš kreives (bet kreivės) už MOP?

V studijų fizinė menaing: yra įtampa, kuri į Chanell mokestis tampa 0 (beween kaupimu ir inversija).Pabandykite Daugiau informacijos apie CMOS fizika, rankų skaičiavimo formulės turi labai ribotas naudojimas.

Atsižvelgiant į V studijų modelis yra tik įrengimo reikšmė.Apskritai tai nėra fizinė kaip vieną ocarnu pažymėti.V studijų pateiktas pavyzdys kortelės yra išgaunamas keliais būdais: tiesinė interpoliacija paprasčiausiais SI Kvadratinė lygtis su Vgs ašies Id-Vgs courbe antros išvestinės GM vs Vgs tt

Bet kokiu atveju, visi išgauti vertės, sey per 15% variacijos vienas kito.

EKV modelis suteikia Jums puikią aproximation visuose veiklos regionuose.

aryajur, šios lygtys yra tik gera ilgą kanalas prietaisas (L> 2um), už DSM prietaisas, atsižvelgiant į poveikį
pvz greitis satuaration ir mobilumo degradacija ir tt, prietaiso IV vertė labai skiriasi nuo vertės apskaičiuotos pagal lygtį wystawiłeś.

Tačiau rankų apskaičiavimas, galite įvesti
terminas 1 / (1 teta (Vgs-VT)) siekiant įtraukti šias pasekmes.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back