Rodyti Skaičiai LCD Mikroc

T

tahir4awan

Guest
Aš naudoju MikroC kompiliatorių ir PIC16F877. Aš išbandžiau beveik visus C kompiliatorių, bet aš rasiu Mikroc geriausias kompiliatorių. Mano klausimas yra labai paprastas, kad būtų rodomas simbolių LCD, bet aš noriu kad skaičiai būtų rodomi arba sveikasis skaičius, kuris bus rodomas LCD ekrane. Pavyzdžiui int x; x = 25 lcd_out (1,1 x); dėmesį, kad tai nėra tikroji programos tai tiesiog pvz.

pabandyti patinka x = 25 ByteToStr (x, g.); lcd_out (1,1, g.);

Aš bandžiau šį kodą: void main () {char txt [4]; int t, t = 255; ByteToStr (t, txt); LCD_Out (1,1, txt), bet problema yra ta, kad kai t dydis yra didesnis nei 255 ne atstato iki 0. Aš taip pat bandė ilgai int t, bet nieko neįvyko. ir kai aš tipo ilgai char txt [4], ji duoda klaida.

Raj jūs tikrai padėjo man ačiū. Ar ne tai, jei aš prašau jus dviejų paskutinių klausimų. Kas yra tikslas ne laužtiniuose skliaustuose txt [4] Ką aš sužinojau C jis yra masyvas. Kodėl gi ne, jis tiesiog char txt antra žemiau yra mano programos kodas ir išvestis yra įvaizdis. Ar galite man papasakoti, kodėl yra tarpų antroje eilėje LCD. [Url = http://images.elektroda.net/38_1291498541.jpg]
38_1291498541_thumb.jpg
[/url]

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Pranešimas Parašytas at 02:35 ---------- Ankstesnė žinutė buvo 02:34 ----------</span></span>
negaliojančiu main () {char txt [6]; int t, t = 255; ByteToStr (t, txt); delay_ms (500); LCD_Out (1,1, txt); t = 256; wordToStr (t , txt); delay_ms (500); LCD_out (2,1, txt);}

1. funkcijų, pavyzdžiui, IntToStr () ir WordToStr () konvertuoti skaičių į eilutes taip laikyti, kad eilutės, jums reikia paskelbti eilutė pirmasis, kuris, C, yra simbolių masyvas. 2. Šios funkcijos konvertuoti skaičių į fiksuoto ilgio eilutę ir pridėti tarpų į kairę, jei skaičius yra nedidelis. Jūs galite atsikratyti šių erdvių naudojant LTrim () pabandykite Lcd_Out (2, 1, LTrim (txt));

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Pranešimas Parašytas at 23 : 31 ---------- Ankstesnė žinutė buvo 23:28 ----------</span></span>
, jei turite informacijos apie bibliotekų funkcijas mikroC painiava, tiesiog dukart spustelėkite funkcijos pavadinimo bibliotekos vadovas. jis parodys jums detalią dokumentaciją apie šią funkciją.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back