RF spektro analizatorius realizavimas - Reikia jūsų pagalbos

N

Ninochip

Guest
Labas visiems, aš dalyvavo RF projektas, bet aš ne pakankamai patirties šioje srityje suprasti teisingo būdo imtis, todėl I'm asking jūsų pagalbos. Ačiū visiems iš anksto už jį. Projektas yra susijęs su projektavimo ir įgyvendinimo mėgėjų RF spektro analizatorius pajėgūs aptikti dažnių diapazonas 300MHz - 2.5GHz, siekiant įvertinti, ar mobilusis telefonas, Wi-Fi, mikro-šnipas įtaisą perduoti diapazone iš kelių metrų (maždaug 3-5 m). Apibrėžtumu, kurie būtini nėra didelis, aš turiu galvoje, pavyzdžiui, tai nėra svarbu suprasti, jei yra bent 900 MHz arba 920MHz arba tiksli amplitudė šiame dažnių perdavimo. Svarbu, kad būtų galima pasakyti, yra maždaug 900MHz perdavimo ir amplitudė yra svarbi, ir todėl yra paslėptas komunikacijos kažkur keletą metrų diapazone. I'm starting pagal šią schemą: http://oscilloscope-tutorials.com/Spectrum_Spectrum_Analyzer_Fundamentals.aspx Kai blokai lengva suprasti man, kiti ne (pvz.: pirmasis iš dviejų blokų kairėje: RF silpnintuvas ir Išankstinio pasirinkimo; ir vėl bloką po RF pelnas), tad jei kas nors gali duoti man kokių nors detalių, tai dėkingi. Bet kokiu atveju, kaip jūs požiūris problema?

Geras būdas pateikti pagrindinio Techninė yra sukurti aplink TV Tuner. Elektronika Australija žurnalas (dabar dingo: cry:) padarė projektą 1990 metų pradžioje, kad naudojo standartinį imtuvo, kuris apėmė LAD mažas ir hi juostos ir UHF juostą ir projektas buvo sujungtas su osciloskopu, skirtos demonstruoti jis dirbo labai gerai ir buvo mano pirmasis spec. Dabar freq diapazonas jus domina jūs galbūt galėtų naudoti imtuvas skirtas palydovinio langelyje jie apima ~ 900 - 2200MHz suteikti arba užtrukti keletą MHz turite valymas įtampą, kurios yra susijusios su tuningas įtampos kaiščiu imtuvas turi būti galėtų suderinti visoje derintuvo asortimentą. Ši valymo įtampa yra taip pat sync'ed į išorės "X sukelti" įvedimui osciloskopu. Thats už jus pradėti:) duoti jums keletą idėjų Dave VK2TDN

Kitas būdas galėtų būti už šiuolaikišką, integruotą imtuvą su RSSI capibilities pvz TI CC1101 (sub-1 GHz) arba CC2500 (2,4 GHz) naudojimo. Idėja yra pagrįsta priemonė gavo signalo amplitudė viduje IC juostos pločio sandaugą (paprastai galite diferentą ji, taigi jums reikės RBW parametras) galimybes. TI sukūrė projektą (su studento, manau) turimo savo interneto svetainėje. Norėdami padidinti pralaidumą mano idėja yra sukurti iš superhet imtuvas natūra taikant daug tiuningo synth ir downconverter (ir PAB neprivaloma), kaip ir tos, kurios naudojamos basestation, priešais imtuvas. Mazz

Labas Ninochip, nebūčiau pasirinkite "TV-Tuner taikymo būdas", jie turi tam tikrą "skyles juosta, bet jei šių dažnių dalį nėra domitės ... Kai geras paskaitas: http:/ / www.edaboard.com/ftopic258192.html Man tikėjimo, kad vienas iš geriausių "Pagrindinis Browed" SA `ai yra nuo Borber rasti: http://www.edaboard.com/viewtopic. Php t = 38864 & pabrėžti = 1750mhz Arba net iš;? GBPPR 0-1000 MHz spektro analizatorius, www.qsl.net_n9zia_spec_index.html Sekimo generatorius KE5FX.T ek TR503 Compatible_www.qsl.net / ke5fx/tr503.html Bet kokiu atveju jūs galite rasti daugiau geros sukurta forma Europos + JAV radijo mėgėjai per daug ... Pls. perskaičiau kai dėl interneto scenarijus, Qsl.net, UHF ryšių etcâ .. Sėkmės! K.

Sveiki. Aš dirbau dėl spektro analizatorius net iki 6 GHz projektą. Pirmas dalykas, ką jums reikia padaryti yra architektūros parinkimas. Kiek JEI etapais norite kaip per super heterodino architecutre, manau, dvi, jei etape architektūra yra geras pasirinkimas už analoginės įgyvendinti rbw ir 1, jei etape skaitmeniniu įgyvendinti Baseband. Po šio dažnio planavimo etape visi moduliai ateina nuotrauką. 1-ojo dažnį, jeigu jūs turite pasirinkti taip, kad 1. IF iš juostos dažnių juostos spektro analizatorius. Dizainas pagal reikalavimas Baseband. Manau, jūs turite sustabdyti specifikacijas visiškai prieš išvykdami į įgyvendinimo etapą. Hope this helps. Pagarbiai, Ankit

Šiandien aš norėčiau būti linkusios rasti monolitinis mėginių grandyno, su pastatytas impulsų generatorius, kuris turi būti sąsaja. Jūs galite vairuoti impulsų generatorius su derinamosios VHF / UHF VCO.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back