reikia matuoti medienos drėgnumas, tai pasipriešinimo klausimu?

A

Autobus

Guest
Hi there,

Man reikia statyti medienos drėgmės matavimo sistema, naudojant UC.Manau, kad medienos atsparumas klausimas nustatytas atstumas tarp dviejų taškų.Tikiuosi, kad priemonė 10k Ohms 40 Mega omų diapazonas.Klausimas: Man reikia konvertuoti grandinės atsparumas petween du zondai Analog įtampa nuo 0 iki 5VDC.I've searched for OHMMETER ar DMM grandinės schema be rezultatų.

Anybody can help?

Thanks in advance.

Taip,
Profesionalai naudoja varžą matavimo drėgmės medienos.(Taip pat ir sienos aptikti vandens nuotėkio)
MDamdam

Naudokite kintamosios srovės generatorius skatinti elektrodai.Tada priemonė tarp elektrodų įtampos.Plėtoti įlaipinami kintamosios įtampos ir ištaisyti.Ar žingsniai AC pelnas.Naudokite lyginamuoju matuoti išėjimo įtampą tarp dviejų ribų.Uc tada žingsniai AC gauti iki įtampa yra ribos ir tada skaito įtampos su ADC.ADC skaityti ir Gain Range bus naudojamas apskaičiuojant vandens kiekį.

Kaip patobulinti, kad kintamosios srovės šaltinio turi keletą reikšmių, kad ji netaptų riboja maitinimo įtampa.
Paskutinį kartą redagavo išpūstas m. rugsėjis 24, 2003 1:02; Redaguota 1 kartą iš viso

Labas,
Tai man priminė mokyklos days.It yra labai dažnas eksperimentas school.Google tai prašom:
matas "drėgmei mediena"
Analyzer.

Bravo, išpūstas!
Labai trumpas, bet išsamią analizę.
Tik papildomas punktas - jei norite pašalinti
įtakos vietos medienos tankio pokytis jums reikia
4 zondai (kerta)

Tiesą sakant, aš ieškau tokio projekto dalis schematiškai.Can anybody help me?

Thanks in advance,

Classic darbas matavimo medienos drėgnumas yra "Electric Wilgotnościomierze miško" by William James.Jį galima rasti adresu:

http://www.fpl.fs.fed.us/documnts/fplgtr/fplgtr06.pdf

Šiame dokumente pateikiama už skirtingas drėgmės matuoklis teorija, bet nėra schemos.Bauda medienos žurnalas vyko straipsnis apie metus skaičius pastate Analog moisure metrai, jis gali būti verta pažiūrėti.

Viena iš problemų gali būti, kad medienos atsparumą vs drėgmės diapazonas gali svyruoti nuo 600 iki omų 700.000 Meg omų (tai nėra klaidos).

Pažvelkite http://www.elektroda.pl/eboard/viewtopic.php?t=42942 išvaizdą.
Nusiunčiau yra mažas failas, kur jūs turite teorinės prielaidos dėl RH medienos matavimą.Tai ne trivialus daryti.Pasipriešinimą (už tą patį RH), priklauso nuo specie, temperatūra.Tarp RH ir pasipriešinimo santykis yra "tikslią" tik iki 4-5% iki 30% medienos drėgnumas.Matavimas žemiau 5-6% yra labai dificult būti padaryta dėl didelio pasipriešinimo iš medienos (per 1-2 Gohm).Šiuo atsparumo ir kabelių izoliacijos ir PCB lenta turi būti atsižvelgiama.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back