Reikia kodas Serijos comm naudojant PIC16f877

G

ganavel9783

Guest
hi every1 .. Aš
mėginu sukurti serijos comm naudojant pic16f877.i norėtų žinoti, ar bet turi C arba surinkimas kodas siųsti raidėmis išspausdinti PC pakartotas atgal forma IPS naudojant hyperterminal.I "m naudojant PICC C Compiler . ačiū ..

Max ganavel9783 "

Čia galite rasti kodo pavyzdys (už PICC Compiler)
dėl http://www.microchipc.com

ir serijos uosto pavyzdys ne http://www.microchipc.com/sourcecode/index.htm # serijos

Linkėjimai

i turėti MPLAB surinkėjui, tačiau reikia daugiau duomenų.
Aš naudoju VBasic ir COMM RS232.
Paskambink man į mano el.
sėkmės!

nah ...tai mano kodas ...kaip aš gana laisvai šiandien

jei yra klaida, prašome tai man ...
Kodas:/ / Autorius: sp

/ / date: 07/01/2006

/ / funkcija naudoja kompiuterio siųsti 4 pobūdžio vynai ir kai 4 pobūdis nustatomas "abcd" (ASCII), ji echo atgal.

/ /: Į "abcd" seka turi būti teisinga arba ne echo atgal į kompiuterį.# include <16F877A.h>

# saugikliai SS, NOWDT, NOPUT, NODEBUG, NOLVP, NOBROWNOUT, NOCPD, NOPROTECT, NOWRT

# naudoti vėlavimą (laikrodis = 20000000)# naudoti rs232 (Baud = 19200, xmit = PIN_C6, VB = PIN_C7, PAKLAIDOS)# INT_RDA / / RS232 gautų duomenų

tuščia isr_rs232 () (

int A_char, B_char, C_char, D_char;

int protocol; / / naudojamas kaip manekeno, norėdami įsitikinti, kad seka pobūdžio gavo teisinga.A_char = getc ();

jei (A_char == "A") (

Protokolas = 1;

)

jei (protokolinis == 1) (

B_char = getc ();

jei (B_char =='3 ') (

Protokolas = 2;

)

)

jei (protokolinis == 2) (

C_char = getc ();

jei (C_char == "C") (

Protokolas = 3;

)

)

jei (protokolinis == 3) (

D_char = getc ();

jei (D_char == "D") (

Protokolas = 4;

)

)

jei (protokolinis == 4) (

putc (A_char); putc (B_char); putc (C_char); putc (D_char); / / echo atgal pobūdį ir siųsti vynai

)

Protokolas = 0; / / išvalyti manekeno ir toliau naudoti.

)void main () (

enable_interrupts (Globalus);

enable_interrupts (INT_RDA);

o (1) (

/ / Nieko nedaryti ir laukti rs232 pertraukti

)

)

quote = "Achmed Abasą"] Sveiki ganavel9783 "

Čia galite rasti kodo pavyzdys (už PICC Compiler)
dėl h ** p: / / www.microchipc.com [/ ... žinau, jei yra ne problem.thnks iš anksto.

Max ganavel9783 "

Jūsų problema gali turėti keletą priežasčių.
Taigi

Pirmiausia įsitikinkite, kad Jūsų vynai yra darbo (programa ji vėl su paprasta patikrintos prieš programą).

Antrasis komponavimo C programa PICC (nes geriau sudaryti su jūsų specifikacijos nei naudojant HEX failas).

Trečioji programa savo vynai su HEX failo ir įsitikinkite, kad kodas apsaugos išsijungs.

Linkėjimai,
A. Abasą

Manau, kad problema gali b akivaizdu ...šešioliktainį byla yra 876 ....877 negali b naudoti ....net jei kartais jis veikia ...ji gali veikti keistam (i bandė wth 877A wth 628A ...)

pradėti projektą ...pradėti wth paprasta b4 ir eikite į sudėtingesnius vieną ...taip derinimo problemoms būtų b daug lengviau ...

Ya Ya ...gauti šią fantastišką rs232 prog (nedidelis ir labai paprasta / patogu naudotis) terminalo v1.9b čia

Kodas:

http://bray.velenje.cx/avr/terminal

hi sp ..

i bandė sudaryti kodas ir numatyta MPlab wit PICC lite, bet kad pirmos klaidos buvo:

Klaidos [141] D: \ Project32 \ Serial2.c 6: negali atidaryti bylą įtraukti "16f877a.h": Nėra tokio failo ar katalogo

ir vėliau pakeista failo pavadinimu forma "16f877.h" į "pic.h".i recompiled n gavo šių klaidų ...

Klaidos [107] D: \ Project32 \ Serial2.c 7: nelegalia # direktyvoje "saugiklius"
Klaidos [107] D: \ Project32 \ Serial2.c 8: nelegalia # direktyvoje "naudojimas"
Klaidos [107] D: \ Project32 \ Serial2.c 10: nelegalia # direktyvoje "naudojimas"
Klaidos [107] D: \ Project32 \ Serial2.c 12: nelegalia # direktyvoje "INT_RDA" ..

kaip 2 derinti šias klaidas?

ir netgi bandė da nuorodą pateikė Achmed Abasą.Aš įtraukė serial.h & serial.c surinkti, tačiau vis tiek gaunate klaidos, kaip nurodyta toliau:

Patarėjų [1209]: Senas MPLAB įrankis suite tipo plug-in buvo aptikta.Kai kurios funkcijos gali neveikti
Patarėjų [1210]: Aplankykite www.htsoft.com arba support (at) htsoft.com už atnaujinimas
Klaidos [103] C: \ Documents and Settings \ End User \ Desktop \ IPS serijos \ IPS serijos naudojant PICC Lite \ delay.h 69: # error: prašome apibrėžti pic_clk teisingai
Klaidos [103] C: \ Documents and Settings \ End User \ Desktop \ IPS serijos \ IPS serijos naudojant PICC Lite \ delay.h 97: # error: prašome apibrėžti pic_clk teisingai
Sustabdymas statyti pirmojo gedimo, kaip reikalaujama.

kas yra problema? ne kitų kodas įsteigti serijos comm į PIC16f877?

reikia pagalbos ...

yra ir naudojant CCS C PIC ?....jeigu ir naudojate CCS C. ..u hav pilna versija? ...

naudojant MPLAB ..u hav hav į pilną versiją CCS kompiliatorių taip pat ...tada u hav atsisiųsti plug-in naudoti MPLAB IDE wth CCS Kompiliavimo C ...

klaida ir GautiKodas:

Klaidos [141] D: \ Project32 \ Serial2.c 6: negali atidaryti bylą įtraukti "16f877a.h": Nėra tokio failo ar katalogo

hi sp n every1 ..

pirma I'm sorry Coz i was naudojant PICC Lite C Compiler pagal HiTech C.so kai i bandė sudaryti da kodas porvided pateikė sp, buvo parodyta keletas klaidų.

2DAY i bandė da kodą CCS Kompiliavimo n jis buvo sudarytas sėkmingai!
ir net programuojama kad šešioliktainį kodą naudojant da JDM programuotojas n nebuvo problema.

Bet kai aš bandė prisijungti mano grandinės PC nebuvo simbolių rodomas HyperTerminal.ir netgi bandė terminalo v1.9b bet dar ne simboliai buvo rodomas.

->> Kur klaida?

Čia yra mano nustatymus HyperTerminal & Terminal v1.9 b:

Bitų per sekundę: 19200
Duomenų bitai: 8
Parity: Nėra
Stotelė bitai: 1
Srauto kontrolė: Nėra

Pridedu grandinės I'm naudoti da serijos comm, bet aš
naudoju 16.00Mhz OSC vietoj 4.00Mhz OSC nurodyta attachement.
Atsiprašome, bet jums reikia prisijungti, kad galėtumėte peržiūrėti šį priedą

tada u hav pakeisti CCS kodas C ir padarė šią eilutę ...

Kodas:

# naudoti vėlavimą (laikrodis = 20000000)

Sveiki visi,

Man reikia DC-ROM knygos "EMBEDDED C PROGRAMAVIMAS IR Microchip PIC".

Aš anksčiau būti glag, jei kas nors gali man padėti.Aš sumokėti už pašto išlaidas.

Thanks in advance,

RICKYLO

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back