Re: HFSS stebina blogo tikslumu kondensatorius modeliavimas

C

courcirc8

Guest
Aš naudoju HFSS išgauti kai kurios mano VCO bakas.
Modelis tarp digited kondensatorius aš iš HFSS turėjo įtartiną didelės vertės (190f ir aš tikisi 110f)

Taigi ir sukurti labai paprasta Precedentą: 2 plokštės 10um * 10um atskirti 1um iš oxyde (ER = 3,9).
Viskas yra viduje vakuume laukelyje.Aš naudoju Susitelkusius uostų ir važiuoti terminalo sprendimo tipas.

Jei taikoma formulė plokščiu kondensatorius, galima tikėtis kažką apie 3.45ff
Aš 6ff iš HFSS!
Mano ekstrahavimo yra 10GHz į Tikiuosi HFSS turėti problemų su mažais geometrijos šiame dažnis, tačiau padidinti freq nepadeda tiek ...

Aš kažką kvailas?
Please help, bandymo atveju makes me mad!

Dydis mano riba yra labai maža, palyginti su lambda, tiek automatiniu Sankaba neveikia tikrai gerai čia ....Su 2 plonu plokštės, HFSS generuoja "nepavyko išspręsti dėl to, kad trūksta tikslumo"
Aš naudoju anksčiau didelis antroji plokštė, nes aš bandžiau atstovauti kažką per substratą.

Problema yra tai, kaip galima išspręsti šią problemą labai paprasta atveju pakanka tikslumo?Ir jis dirba daugiau sudėtingų struktūrų?Jei aš galiu sukurti mažų akių rankomis, aš negalėsite naudoti Ji pavyzdžio mano 6 metalo stacked (eilės / lygiagretės) induktoriaus?Aš neturiu 100GB atminties, dėl kurios!
Pastaba.Aš naudoju Zo = 1000, siekiant išvengti S11 = 0,000000 ....

Kažkas naudoja HFSS išgauti metalo metaliniu dangteliu?
Bet ideay?

Many thanks,

Eric
Atsiprašome, bet jums reikia prisijungti, kad galėtumėte peržiūrėti šį priedą

Eric --

Manau, kad esminės priežastys neatitikimas jūsų modeliavimo rezultatai ir analizės modelis (lygiagrečiai plokštelės kondensatorius) yra EDGE poveikis arba Pakrančių ar periferijoje, talpa.Dėl geometrijos naudojate (10x10um plokštės su 1 mkm atskyrimas), skirtumas esate citavimo yra palyginama su savo vertinimais:

darant prielaidą, kad Pakrančių / periferijoje talpa yra lygiaverčiai įtraukti ploto plokščių, padarytais oversizing jų atstumo tarp plokščių (1,0 mkm), gausite papildomą plotas 4x10 = 40 um2 ant 100 um2 - tai ~ 40% padidinti (jei yra 3,9 epsilon visur).

Jūs nenurodote storio metalo (storesnės metalai padidėtų Pakrančių talpos), ir aš nesu tikras, ar tikrai nustatyti epsilon = 1 ne kondensatorius - todėl nėra prasmės atlikti tikslesnius sąmatų.

Praktinis pasiūlymas - padidinti plokščių iki 1000x1000 um (Tikiuosi HFSS nebūtų droselis tuo), kad briaunos poveikis tampa labai mažos, palyginti HFSS rezultatų analizės modelį.Bet koks neatitikimas didesnis nei ~ 1%, turi būti tada atributų arba netikslumas HFSS modeliavimas (akių efektai
ir tt), arba neteisingas nustatymas jūsų modeliavimas į HFSS.

Aš neturėjo tiesioginės patirties su HFSS už MIM / MOM dangtelį modeliavimas, tačiau savo partneriais / klientais padaryti.HFSS sukuria didžiules 3D akių, reikia labai ilgai modeliavimas laikas (~ 1day už modeliavimo paleisti su dažnio sweep), ir suteikia pakankamai tikslios vertės talpa ir RF charakteristikos (rezonansinis dažnis, kokybės koeficientą,
ir kt.)

Aš naudojant atsitiktinis dreifas pagrįstas talpos gavyba, kuri yra griežtai srityje sprendimų, jis teikia visus reikalingus parametrus (talpa tarp plokščių, talpa žemės, capacitances su kaimyninių tinklų, kokybės veiksnys, rezonansinis dažnis) ir labai greitai modeliavimas kartus (~ kelios minutės - už MIM / MOM kondensatorius bet kokio dydžio ir bet kokio metalo sujungti aplinką).Jame sakoma standartinių failų (GDS išdėstymų (arba DFII arba CCI / SVDB duomenų bazės), technologijų failus bet standartinių formatų (ITF, proc, ircx IRT - visos pažangios gamybos poveikį atsižvelgiama į),
ir tt), kad imitavimas konfigūracija yra labai paprasta ir greita.

Max
-----------

Ačiū už atsakymą Maks.

You're right už Pakrančių poveikį, tačiau aš jau maniau, kad ji.Epsilon 1 aplink dangtelį ir aš taip pat bandė su didesnių dydžių be sėkmės ...

Žinau HFSS nėra geriausias kandidatas į dangtelį gavybos, bet mano tikslas yra ištrauka induktoriaus ir aš tiria problema tikslumo.Mano induktoriaus naudoja daug metalo pėdsakus viršuje vieni kitus (serijinė), kad teisingai talpa ekstrahavimo privaloma mane.

Thanks for the help,

Eric

Jums bandyti išgauti ne žemesnius dažnius (įsitikinti nėra parazitinės serijos induktyvumas, kad bus rodomi kaip padidinti veiksmingą talpa kaip požiūris rezonansinis dažnis)?

Na, jei visais galimais esminėmis neįtraukiami,
norėčiau susisiekti Ansoft techninę paramą padėti ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back