Rašymas kintamąjį LCD ekrane

V

vitruvius

Guest
Sveiki visi. Aš begginer FPGA ir VHDL ir aš turiu "Spartan-3E Starter Kit. Gebu rašyti kiekvieną požymį aš noriu. Pavyzdžiui, simbolio "R" iš CG-ROM vertės "01010010". Galiu siųsti šiuos duomenis štai taip:
Code:
 DUOMENŲ DBLCD_ELCD_EDBLCD_ELCD_E

u turi sveikąjį skaičių konvertuoti ASCII .. ir tai, kaip galite konvertuoti skaičių intervale 0-9
Code:
 int i; ...... ... lcd_write_byte (i 48);

jei jos taip, tada tai reiškia, kad jūsų indeksas nutirpęs CNT yra ne incrementing, ... nulis, net jei ir paspauskite mygtuką .. patikrinti savo kodą

Tačiau ši dalis veikia tinkamai.
Code:
 procesas (CNT) pradėti teismų cnt kai 0 => ledg ledg ledg ledg ledg ledg ledg ledg ledg

ok! jūs turite galvoje, kad šviesos diodai rodo teisingas reikšmes? tada bandykite. vietoj
Code:
 DUOMENYS

Jis vis dar neveikia. Visa mano kodas:
Code:
 biblioteka IEEE; naudoti IEEE.std_logic_1164.all, naudojimas IEEE.STD_LOGIC_ARITH.ALL,, naudojimas IEEE.STD_LOGIC_UNSIGNED.ALL, subjektas tplcdvebuton uostas (Buton: std_logic; LED: iš std_logic_vector (7 downto 0) ; CLK: į std_logic; BP: iš STD_LOGIC_VECTOR (7 downto 4); LCD_E: iš STD_LOGIC.; LCD_RS: iš STD_LOGIC.; LCD_RW: iš STD_LOGIC)., pabaiga tplcdvebuton, architektūra Elgesio iš tplcdvebuton ---------- Signalai ----- mygtukui ir Debounce, ---------------- signalas skaitiklis: integer diapazonas nuo 0 iki 15000000; signalas buton_b: std_logic; signalas buton_g: std_logic; signalas CNT: sveikasis skaičius diapazonas 0-8; signalas ledg: std_logic_vector (7 downto 0); ------------------------------------ -------------------------------------------------- ------ signalai LCD. ------------------------------ Signalo StopTimer: std_logic, Signal DUOMENŲ: STD_LOGIC_VECTOR (7 downto 0) ---------------------------------------------- ------------------------------- pradėti paskatino

kuris kompiliatorius are u?? beje išbandyti šį, o ne pradėti savo, CNT kaip 0 paleisti jį vertė 3 ir patikrinimo .. galėtumėte gauti 3 visą laiką su DUOMENŲ

Aš naudoju Xilinx ISE Design Suite 13.3. Aš pakeitė šią dalį
Code:
 signalo CNT: sveikasis skaičius nuo 0-8 = 3
Ir gaunu "CNT = 3" visą laiką, tai nekeičia, kai aš paspauskite mygtuką.

todėl problema yra kodas, kur jūs atnaujinti CNT vertę. Aš havent naudojo šį Xilinx ISE Design Suite, todėl I cant tell u tikslaus sprendimo, tačiau patikrinti savo sintakse, ten gali būti problema, arba gali bethere, su logika yra po problema. Pagrindinė priežastis yra jūsų vertė iš CNT nekeičia programoje!

Manau, kad problema yra su StopTimer signalo. Mano LCD procesas prasideda:
Code:
 pradėti jei clk'EVENT ir CLK = '1 '), tada if (StopTimer = '0'), tada
, bet "StopTimer" niekada nekeičia ..

i dont know apie savo ide sintaksę, bet c palyginimų == jei ir paskelbti int i = '0 ', tada jos vertė yra ASCII reikšmė skaičiaus nulinio

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back