Poveikis gravitacinis jėga

V

vhn

Guest
Ar bus reikiama jėga pakeisti jei vienas išsitraukia objektas horizantally (statmenai į žemę), o ne vertikaliai (dėl gravitacinės jėgos)?
Jei norite padaryti, kad mano klausimas, aišku, čia yra pvz.
Tarkime, aš traukos objektas sunkusis prieš sunkumą.Sakykime, aš praleisti energijos "X".Dabar, jeigu aš traukos objektas yra tas pats horizantally (nors, tarkime, kad Aš atlikau like that), tada pasakyti energijos praleido yra "setup" y ".Ar ten yra koks nors skirtumas tarp "X" ir "y"?Jei taip, kodėl?

Paaiškinkite.
Ačiū,

Jie yra visiškai skirtingos.Jei traukos objektas vertikaliai, darbas, nuo gravitacijos jėga, ty E = MGH.Tačiau, jei traukos objektas yra tas pats horizontaliai, darbas, kovos tarp objekto ir horizontalaus paviršiaus, pavyzdžiui, stalo, ar pirmame aukšte, E = atstumas x trinties jėga trintį.Taigi, kaip Jūs paminėjote, energijos, išleisti traukiant objektas "X" ir "Y" nėra vienodas.
Tikėdamiesi pirmiau paaiškinimas yra naudinga jums.

elow ..
Taip, ten yra didelis skirtumas, kad ..
vienas skirtumas yra darbas, traukiant kad daiktas ..
kaip mes visi žinome, darbas yra lygus
W = FXD = FdsinΦ,
kuriame Φ yra tarp F ir D kampas.
kaip jums traukos objektas horizontaliai darbai vyksta ..
bet jei yoy traukos objektas vertikaliai, privers jus yra taikomi lygiagrečiai, kurioms nuotoliniu būdu darbas yra nulis ...-REU

Aš sutinku su pirmiau pateiktas pastabas.Norėčiau pasiūlyti tik vieną komentarą, kad būtų paprasčiau.

Darbas = jėga kartų atstumas.

Pagalvokite, privers jus pasisako prieš kiekvienu atveju.
Pushing vertikaliai => stumti nuo gravitacijos energijos => energijos rezultatas Jūsų sandoris yra įvedusi darbą ir padidinti gravitacinis potencialas energijos objektas.

Pushing horizontaliai => stumiant nuo trinties => energijos rezultatas Jūsų sandoris yra įvedusi dirbti ir kurti šilumos trintį.

Be to, jei objektas yra ne pats greitis prieš ir po stumti, kai sudedamoji jėga kartų atstumas įvesties energija yra susijęs su sparčiau masė.Šis darbas yra konvertuojamas į Kinetinė energija.

bet jei yoy traukos objektas vertikaliai, privers jus yra taikomi lygiagrečiai, kurioms nuotoliniu būdu darbas yra nulis ...

Tai nėra teisinga.

Citata:bet jei yoy traukos objektas vertikaliai, privers jus yra taikomi lygiagrečiai, kurioms nuotoliniu būdu darbas yra nulis ...Tai nėra teisinga.

Jei Jūs traukos objektas vertikaliai, darai darbo nuo svorio, nes esate perkelti ji:

W =- MGH

Pagal savo apibrėžimą, tarp jėgos ir poslinkio kampas 180 °, ir šio kampo cos yra -1, o ne nulinis.

Greičiau į Hor.Kryptis, darbas nuo sunkumo lygi nuliui, tačiau yra kai darbas nuo kai kurių kitų jėgų, kaip trinties jėga.Skelbimas po 7 minučių:W = Fdsin () formulė nėra teisinga, tai W = Fdcos (), vektoriniu įrašas:W = F dIr darbą nėra visiškai kitoks nei energijos, o energijos turi kažką daryti su darbu, tai yra gebėjimas kurti darbo nuo kai jėga.Kai jūs darbo nuo svorio objektą Grav.potencialiems energijos = MGH, kuri gali nustatyti, kad jis judėti sunkio kryptimi.

Darbas vertikaliai yra different.This daroma prieš gravcitational jėgos yra konservatyvios (darbas nepriklauso nuo kelio). Kadangi darbas nuo trinties (ne konservatorius) yra priklausomas nuo kelio.

W =- MGH,tai ne darbo lygtis .. Tai potencialiems energijos lygtis, kai jūsų įsigytas taikant galiojančius nuo sunkumo ..-REU

rkenuox_ rašė:

W =- MGH,
tai ne darbo lygtis .. Tai potencialiems energijos lygtis, kai jūsų įsigytas taikant galiojančius nuo sunkumo ..-REU

Štai alternatyvus paaiškinimas: Jūs pažiūrėkite į pradinį ir galutinį narėse sistemą.Nors šis metodas tikrai ne visas darbo laikas, bet jo gerai čia.

Žr pirmąjį pradinis narėse yra tos pačios.Tačiau galutinis narėse yra skirtingos; - jeigu pakelti ji iki šiol GPE, jei patraukite jį į šoną jį tik sukuria, kad truputį šilumos dėl trinties.

ir draugas, ir ne tai tik delusion.gravity yra tas pats.
tačiau kiekybiškai du R different.vertical pasiūlymą pateikia U praleisti MGH energijos kiekį, o horizontalios pasiūlymą pateikia U praleisti enerry priklausomai nuo įvairių faktorių, kaip trintis, kokiu būdu jėga yra applied.but punktas prisiminti tai, kad gravitacija veikia vertikalios tik n bet vertikalia kryptimi poslinkis išsisklaido energija (taigi ir darbo) nuo sunkumo, poilsio gali būti naudojamas įveikiant trintį ir tt

Nebus energijos skirtumas, nes kai i ¹ traukite jç taip pat galite padaryti horizotally jokio darbo ir tokiu būdu išleisti ne energijos.

Darbas = Fxdxcos (teta)

Teta = kampas tarp jėgos ir poslinkio vektorių

Horizontaliai teta yra 90 °.

Taigi jokio darbo.

Aš pasakysiu vieną dalyką, bet nesu tikras, ar ji yra teisinga.

kai u pereiti nuo svorio galite intuityviai prasminga, kad darbas atliekamas kaip h didina kūno, ne kiekvienas taškas, kurį reikia įdėti papildomų pastangų, siekiant atsižvelgti ją didesnė.

f = MGH (potencialus energijos).

uždengti, jūs perkelsite jį horizontaliai, dar galėtumėte perkelti jį nuolat aukštis H tik.taip tikrai jums reikės energijos teigti, kad tuo aukščio objektas.

AMRITH.S.vhn rašė:

Ar bus reikiama jėga pakeisti jei vienas išsitraukia objektas horizantally (statmenai į žemę), o ne vertikaliai (dėl gravitacinės jėgos)?

Jei norite padaryti, kad mano klausimas, aišku, čia yra pvz.

Tarkime, aš traukos objektas sunkusis prieš sunkumą.
Sakykime, aš praleisti energijos "X".
Dabar, jeigu aš traukos objektas yra tas pats horizantally (nors, tarkime, kad Aš atlikau like that), tada pasakyti energijos praleido yra "setup" y ".
Ar ten yra koks nors skirtumas tarp "X" ir "y"?
Jei taip, kodėl?Paaiškinkite.

Ačiū,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back