Poslinkis NPN tranzistorius be rezistorius

F

fvnktion

Guest
Im projektavimas lenta su Pic mikrovaldiklis.Anksčiau aš naudoju Darlington matricos, kuri gali būti vykdomas tiesiogiai iš mikrovaldiklį.Aš dabar reikia naudoti vieną NPN tranzistorius su jungikliu.Daugelyje programų, mačiau yra poslinkis rezistorius yra naudojamas.

Man įdomu, ar aš galiu šališkumo nenaudojant rezistorius vairuoti ją tiesiai į soties tranzistorius.Su didžiausia galia 20mA nuo ucontroller tai atrodo resonable, tačiau aš nesu įsitikinęs.

Jei tai nekelia problemų tranzistorius arba integrinis mikrovaldiklių Ar galiu naudoti šią praktiką, paprastai, net jei ten yra ne reguliuojama dydžio srovė nutekėtų į bazę, kur i dont care what surinkėjas dabartinė bus tik priežiūra kad tranzistorius yra soties?

Apskritai aš norėčiau žinoti, ką mano apribojimai, ir kai aš galų gale kenkia tranzistorius?

Thanks for your input.

Jei turite prisijungti tranzistorius tiesiogiai PIN, šiuo metu bus ribojamas vidaus pullup rezistorius (arba p-kanalo tranzistorius) ir išėjimo stadijoje jūsų UC.
Tokiu būdu jūsų uc PIN išėjimo įtampa niekada nebus viršyti VBC tranzistorius, kuris yra maždaug 0,7 V įtampos kritimas per vidaus uc varža bus VCC-VBE.power dissipation šią PIN bus U * Iuž 20mA ir Vcc = 5V P = 0.086W.
Kelios smeigtukai sukonfigūruotas kaip kad ir jūsų UC bus kepti iki labai greitai.
Dar vienas veiksnys yra bendras dabartinis jūsų uc gali tvarkyti visų savo kaiščių.Paprastai tai ne daugiau nei 100mA.Skaityti absoliutus maksimumas Reitingai Jūsų UC.
Visa tai yra daug geriau naudoti net nedidelis rezistorius į tranzistoriaus bazės.
Priešingu atveju negali būti tikri, kai jūsų uc žlugs.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back