[Perkelta] Klausimas dėl microprossor pagrįstas dizainas

M

mr_vasanth

Guest
Mes turime mikroprocesorių su 16 bitų adreso eilutėje ir 32 bitų duomenų perdavimo linija. Tarkime, kad turime tik 16kb atminties, kuri bus prie šio mikroprocesoriaus. Norėdami pasiekti 16KB atminties adreso eilutėje LSB 14 bitų adreso eilutėje yra pakankamas. Bet kas atsitiks, jei mikroprocesorius bando pasiekti tam tikrą vietą, kuri yra ne tik 16KB? Kaip ji turėtų būti tvarkoma, o mes procesoriaus pagrindu dizaino?

Bet kas nutiks, jei mikroprocesorius bando pasiekti tam tikrą vietą, kuri yra ne tik 16KB
Tai gali didele dalimi priklausys nuo adreso dekodavimo schemos procesoriaus ir grandinės projektavimo. Paprastai, tai gal neapibrėžtas ar tiesiog apvyniokite aplink, vėl ir sprendžiant tą patį įgyvendinta saugojimo nekilnojamojo aparatūros.
aš nesu įsitikinęs, ši gija priklauso "Electronic Elementary klausimų" skiltyje. Yra procesorius dizainas daroma į DTL? Jei taip, manau, kad turėtume perkelti siūlą prie daugiau atitinkamame skyriuje. BigDog

Hi BigDog, Ar turite bet kokią idėją, kai mes palikti adresų erdvė neapibrėžta, kai mes vyniojami aplink ir kada mes prieiti prie tos pačios įgyvendinta saugojimo. Aš tik noriu gauti architektūros požiūriu skirtumas žvilgsnis.

16K 64K adresų erdvę, 16K dabarties ir ne dekoduoja viršutinių adreso eilutės, tiesiog būti kopijuojamos 4 kartus. Taigi vietose, 16.384, 32.768, 49.152 būtų 0 vietoje. Vietos 16.385, 32.769, 49.153, vieta 1 ir tt patys (kol pasieksite kitą veidrodis plotą). Su veidrodžiu = 'Kopijuoti' vietos / atminties srityje,, bet vienas ir tas pats "matomas" keliose skirtingose ​​vietose. Taip rašyti 16.384 vietą, skaityti tą vertę iš vietos 0 ir tt

@ RetroTechie - Geras paaiškinimas. Aš iš tikrųjų turi keletą ankstyvoje vystymosi plokštės, pasižyminčios šią problemą. @ Mr_vasanth - Akivaizdu, kad būtų išvengta šios įvyniojimas aplink / veidrodžius elgesys visi adresas linija turi būti naudojama dekodavimo schemą. Aš ketina perkelti šią temą į atitinkamame skyriuje, kaip aš manau, ši tema yra ne tik elementarių elektronikos. BigDog

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back