pereinamosios būsenos galios faktoriaus korektorius

E

eem2am

Guest
Labas,

Aš projektavimas 18 Watt neprisijungęs SMPS su L6561 pereinamosios būsenos galios faktoriaus korektorius priekyje pabaigoje,-tai po PWM etape.

Čia yra L6561 Datasheet

http://www.st.com/stonline/books/pdf/docs/5109.pdf

Turiu tam ieškant PFC indukcinės vertė sunkumų ir būtų tikrai vertiname jūsų pagalbą.

Aš darant prielaidą, kad PFC ir PWM etapuose bus ~ 70% mano, kad veiksmingas ir įėjimo galia turi, žinoma, yra 40 vatai.

Mano kintamosios įėjimo įtampa yra 240V rms.

Mano RMS srovė turėtų būti = 40W / 240V = 0,17 Vairo RMS

Aš iš tikrųjų buvo nustatyta, kad su 2mH PFC indukcinių ir darant prielaidą, PFC įjungti-laikas 10uS, mano didžiausia PFC indukcinės srovė yra 1,7 vairo (su teisingai nustatyti esamą jausmą rezistorius).

Hoewever, 1.7 stiprintuvai skamba labai anodo srovę vos 40 W įvesti reikalavimą iš 240V maitinimo.

Ar manote, kad aš padariau ką nors blogo?

Aš apskaičiuota vertė PFC INDUCTOR naudojant Excel I esmės postuluojamam 10uS PFC jungiklis on_time ir postuluojamam indukcinės įvairių verčių, kol mano Naudojama galia buvo 40 Antr.

Aš įėjimo galia skaičiuojama apskaičiuojant energijos šeriami už kiekvieną PFK "trikampis" dabartinės ......( tai 0,5 * L * I ^ 2 )...... iki įvesties maitinimo piko .. . ir tada skirstomos energijos 5mseconds gauti galia.

Visų pirma, įėjimo galia turi būti 18/0.7 = 25.7W
Bet tai kita istorija.

Tai taip aš matau jį:
Jūsų didžiausia indukcinės srovės poveikio, turi būti toks, kad PCF atrodo varžą.Taigi bet kuriuo metu privalo laikytis dabartinės įtampos su pastovus santykis.Dabartinis tada būtų ne įvesties signalo didžiausioji įtampa didžiausia.

Taigi, jei įėjimo galia yra 40W, kaip tu prielaidą, tada RMS srovės yra 0.17A, kaip Jūs teisingai nurodyta.Tada didžiausia srovė, vidutiniškai per vieną įjungimo ciklą, turi būti √ 2 * 0.17A = 0.24A.Tai kas rezistorius kad išsisklaido 40W būtų gaminti iš įėjimo įtampa didžiausia.

Dėl PFC, kad atitiktų šio dabartinė vertė, indukcinės srovės, vidutiniškai per vieną įjungimo ciklą, turi būti lygi 0.24A.Nuo INDUCTOR srovė yra trikampio smailių indukcinės srovės poveikio, turi būti du kartus, ar 0.48a.

Tolesnių diskusijų, gal galite pasidalinti kai kurios detalės apie tai, kaip tu savo skaičiavimus.

Labas,

Straipsnio 4 dalis po 8 puslapis dubliavimas, ką jūs sakėte, ir esu dėkingas už jūsų patikslinimas čia ....

http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/SGSThomsonMicroelectronics/mXyyvyr.pdf

The Way I did it ..... būdas Bandžiau surasti piko indukcinės dabartinis .... buvo pirmasis teisiškai MOSFET on_time iš 10uS ....( nes on_time sako, kad visada tas pats). .. Aš taip pat atspėti ir padidinti indukcinės vertė

Aš ten vyko, po truputį, ir apskaičiuojamas kiekvienos einamosios "trikampis laiko" naudojant momentinis autobusų įtampos ir v = LDI / dt.

Aš tai programoje Excel, kad būtų lengviau ...... aš gavau iš esmės kiekvienas "trikampis" dabartinės .... ir paėmė ją, kad energijos perduodama tos trikampis būtų lygus 0,5 * L * IPK ^ 2
(Jei IPK yra kiekvienos dabartinės "trikampio" piko ")

Aš ten įtraukti visi šių energijos šaltinių iki kiekvieno dabartinio "trikampis" nuo 0 laipsnių iki 90 laipsnių maitinimo įvedimo ......... tada skirstomos energijos 5ms gauti energijos ..... aš tada patikrino pamatyti, jei valdžia buvo pakankamai ,.... o jei jis buvo ... Man tada buvo didžiausia srovė, atsižvelgiant indukcinės vertę ir naudojant V = LDI / dt (di = v * dt / L)užtruko, o kadangi aš turėjau suprasti, kad, kurių nuolydis trikampis yra įgytas pagal dt = L * di / V...where V 400V-momentinis įvesties linijos įtampos.

Aš negaliu suprasti, kodėl mano būdas neveikia, nes teorija, kad energija perduodama lygu 0,5 * L * IPK ^ 2 yra gera garso teorijos.

Aš nematau nieko blogo su savo metodu.Bet kaip tu apskaičiuoti atskirų smailių dabartinės?Aš padariau tai lygiai priešinga kryptimi, ty apskaičiuoti dabartinės vynai grindžiamas energijos, reikalingos kiekvienoje įėjimo įtampa taškas.

labas,

Aš apskaičiuojamas einamųjų po vieną viršūnių succesively nuo maitinimo nulio perėjimo Excel su rekursinis vilkite-cursor "tipo skaičiavimų ...... I skaičiuojama, jei tai kas šiuo metu galėtų įvykti pradedant nuo nulio perėjimo maitinimo viršūnę.

......... tada, kai žinote, kada po nulio perėjimo kad smailės atsiranda ..... galite naudoti V = ASIN (teta), kad gautume įtampos lygį ir tada naudoti di = L * DT / V gauti atitinkamos smailės aukštis šiuo metu.

Kaip jau minėjau aš prielaidą apie 10us ........ on_time ir dirbo jį per .... keičiasi boost indukcinės vertė ir pamatysite, ką aš turiu teisę kiekvienu konkrečiu atveju ....... tačiau kai Todėl man atrodo, kad pernelyg didelio didžiausios srovės maitinimo įtampą piko metu.

Aukščiau APP pastaboje sakoma, galite manyti on_time yra pastovi visą ciklą maitinimo pastovi apkrova.

Gerai, matau dabar.Problema ta, kad laiku skirsis su apkrova.Tai yra PFC darbo.Ji bus pakeisti laiku, pavyzdžiui, kad tam tikros apkrovos autobusų įtampa išlieka pastovus (400V).Manau, kad dėl laiko, kurį jūs pasirinkote tiesiog per ilgai induktyvumą turite ir apkrovos esate svarsto.Taigi, sukauptą energiją, yra pernelyg didelės apkrovos.
Tiesiog apskaičiuoti vynai, kaip man pasiūlė, grindžiamas energijos, reikalingos.Ir jūs tik jaudintis srovė esant 90 laipsnių, kai ji yra didžiausia.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back