PCF8574 (I2C Siųsti bitų)

H

Help

Guest
Sveiki, Ar posible I2C siunčiant šiek tiek? Paprastai jie siunčia baitų forma. Jei I2C tik gali siųsti baitas forma. Taigi, kai PCF8574 skaityti / rašyti, kad laikas daro visą baitą. Reiškia manimi jei skaityti (įėjimas), laiko skaityti visą 8-bitų arba parašyti (išėjimas), kad laikas yra parašyti visą 8 bitų. Ar turite bet kokią idėją, kaip kontroliuoti PCF8574 whthin gali būti skaitomas 8-bitų (įėjimo) ir rašyti (išėjimas)? Ačiū

PCF8574 kaip I2C prietaisas naudoja I2C protokolą bendrauti su Mokytoju .. Bando skaityti (rašyti) iš (į) bet kokiu kitu būdu yra beprasmiška .. , IanP

Kontroliuoti ar skaityti PCF8574 smeigtukai (I / os), kurią turi siųsti ir tada skaityti baitų tiksliai apibrėžta seka .. Vienas bitų siuntimas nieko daryti ir bus ignoruojami PCF8574 .. Jei reikia ką nors greičiau nei I2C 82C55 PIA atrodo, šis prietaisas yra prijungtas prie mikrovaldiklio per multipleksines adresas / duomenų magistralės (Port 0, 8051) ir gali būti prieinama pakankamai greitas .. Kai tai smeigtukai (Port C), galima skaityti / rašyti tiesiogiai - per vieną instrukcija .. , IanP

Sveiki, [citata = IanP] Jei reikia ką nors greičiau nei I2C 82C55 PIA atrodo, šis prietaisas yra prijungtas prie mikrovaldiklio per multipleksines adresas / duomenų magistralės (Port 0, 8051) ir gali būti prieinama pakankamai greitas .. Kai tai smeigtukai (Port C), galima skaityti / rašyti tiesiogiai - per vieną instrukcija [/quote] PORTC galima skaityti / rašyti. Kas jums reiškia, kad? Taigi, man reikia naudoti 1 uosto, kuris yra port0 iš mano uController kontroliuoti 82c55 duomenų autobusų. Ar man tik reikia laikytis žemiau lentelėje kontroliuoti 82c55?

Už paprastą skaityti operacija Ši lentelė rodo, kaip spręsti visus tris uostus .. Tiesiog neužmirškite, kad jums reikia, nes 8255 yra prijungtas per 8051 "JUNGTYS: 0 74.373 adresas fiksatorių, kaip parodyta pridedamą nuotrauką .. AP gali būti neišardomai sujungti su 0V, ir jums reikia RD ir WR kontrolės linijos, per ... Taigi, skaityti uosto jums bus naudojant kažką panašaus į tai: # ASM MOV R0, # 00h; pot adresas = 00h, uosto B = 01h ir uosto C = 02h MOVX, @ R0 # endasm Linkėjimai, IanP

Sveiki, Kaip kontroliuoti A0 ir A1 8255? Kaip prisijungti 74.373? Ačiū

Paimkite pridedamą vaizdą atrodo .. 8255 bus prijungti prie 8051/74373 tiksliai taip pat, kaip išorinių duomenų atmintyje, bet dont reikia naudoti PORT2 (P2.0-P2.7), nes jums nereikia adresas virš 03h ... A0 ir A1 .. Iš tiesų jums naudoti tik šiuos adresus: 00h uosto uosto B C uosto ir 03H 02H 01H kontrolės registruotis .. Adresai A0 ir A1 yra generuojami automatiškai, 8051 ir užsisklendžia 74.373 ALE signalu .. , IanP

Sveiki, Kuris reiškia, A0 ir A1 prisijungti 74.373 Q0 ir Q1? ir Q0 Q1 yra Įjungti PIN kontrolę, tada Įjungti kontrolės ALE signalas nuo 8051, į dešinę? Ačiū.

[Quote = Pagalba] Sveiki, Kuris reiškia, A0 ir A1 prisijungti 74.373 Q0 ir Q1? ir Q0 Q1 yra Įjungti PIN kontrolę, tada Įjungti kontrolės ALE signalas nuo 8051, į dešinę? Ačiū [/quote] Alsmost visi, ką jūs pasakėte, yra tiesa .. ALE signalas užraktai (dėl kritimo krašto), bet yra port0 metu S5 (žr. paveikslėlį žemiau) ir kas yra adresai A0-A7 .. Kaip Enable signalas yra nuolat prijungtas prie 0V šių A0 A7 signalus iš karto rodomi 74.373 išėjimai .. , IanP

[Quote = IanP] ALE signalas užraktai (dėl kritimo krašto), bet yra port0 metu S5 (žr. paveikslėlį žemiau) ir kas yra adresai A0-A7 .. [/Quote] HaHa .... nuotrauką man ABIT supainioti ...: D kokia situacija ALE signalas, krašto? Ačiū

8051 ALE signalas yra generuojamas automatiškai viduje ... Per Išoriniai duomenys Atminties Skaityti ciklas augantį kraštas yra P1 ir P2, S4 ir jos, kurių kraštas yra P1 ir P2, P5 .. Naudoti osciloskopu ir imtis ALE pin atrodo: šis signalas visada yra .. , IanP

Sveiki, [citata = IanP] Per Išoriniai duomenys Atminties Skaityti ciklas augantį kraštas yra P1 ir P2, S4 ir jos, kurių kraštas yra P1 ir P2, P5 .. [/quote] Taigi, šioje situacijoje, kas atsitiko / RD o / RD = 0 ir / RD = 1? Tada kas P0 ir P1 darys? Ačiū.

Vėl, / RD signalas yra generuojamas automatiškai, kai 8051 vykdo nuskaityti, pavyzdžiui: MOVX, @ R0 .. Visa tai, kas atrodo ant port0 bus perskaityti, nes R0 registras yra naudojamas kaip žymeklis - tik 8-bitų adresą padengti - nėra kitų uostų veikia ... Taigi, pirmiausia mikrovaldiklių nurodo 8 bitų adresas port0, tada generuoja ALE - adresas yra užrakinamas 74.373 generuoja / RD ir skaito duomenis iš port0, šiuo atveju, 82C55 duomenų magistralės .. Visi šie signalai yra generuojami automatiškai vykdymo metu "skaityti atmintis" komandos (MOVX) ... , IanP

Sveiki, Dėkojame už Jūsų geras paaiškinimas. Dabar aš žinau, kaip ALE / RD ir jau P0 funkcija.
Code:
 # ASM MOV R0, # 00h; puodą adresas = 00h, uosto B = 01h ir uosto C = 02h MOVX @ R0 # endasm
Ar galima rašyti C komandą Inorder naudoti ASM ? Ar žinote Turite IC pakeis 82C55 IC, ar jūs turite kokių nors idėjų? nes labai sunku gauti šią IC mano rajone! : Cry: Ačiū.

# ASM .. # Endasm pirmiau seka C struktūrą .. Jei turite bėdų su 82C55 gal galite pabandyti 81C55 .. Pastarasis tiesiogiai jungiamas 8051 (jokių adresas sklende 74.373), ir be to 256X8 įmontuotą atminties .. , IanP

[Quote = IanP] # asm .. # Endasm pirmiau seka C struktūrą .. [/quote] Ką reiškia C struktūrą? Aš pabandyti ir rasti, kad IC kad galite rekomenduoti. Ačiū

Sveiki, 82C55 ir 81C55 reikia užsisakyti tada aš galiu jį gauti. ABIT varginantis: | Ar žinote, šio tipo IC funkciją, galima rasti šioje rinkoje? IC funkcija: - 4bit Adresas - x1 įvesties (loginis signalas) - x16 išvestis (priklauso nuo įėjimo loginis signalas) - Kai Multiplekser funkciją, bet išvesties signalo natūra gali būti blokuojami. Ačiū.

Jei turite problemų su 82C55 ir 81C55 gal galite apsvarstyti 74LS (HCT) 373 .. Galite prisijungti, tarkim, iš jų 4 (kiekvienas turi 8 skląsčiai) 8 bitų uosto ir sklende išėjimai, naudojant vieną VALDYMO ĮVADAS: LE (Raktas galimybės) .. žr. piešimo toliau .. Taigi, pavyzdžiui, 32 išėjimų jums naudoti 8 duomenų bitai ir 2 (arba 4) kontrolės smeigtukai .. , IanP

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back