pasirinkite skaičių duomenys bitų iš generatoriaus, žinau Data Rate?

T

tarakapraveen

Guest
Labas,
Aš vieną abejonių.
Jei aš noriu imituoti OFDM sistema su 54 Mbit
/ s Data rate derinys.

1) Ar tai duomenų perdavimo greitis priklauso nuo skaičiaus įvesties duomenų bitai?

2) aš paėmė 2048 bitų i sumodeliuotais bendra sistema jos suteikti ne daugiau kaip 1 / 10 ^ 4 tik BER.Is teisingai daryti?

3) Mes modeliavimo imantis kokių nors duomenų, ir kai kurios moduliacijos būdui.
Nuo modeliavimo tai galima apskaičiuoti Data Rate? Kaip? PLZ tai paaiškinti abejonių.

Thanks in advance
Tarakarpaveen

Labas,

turbūt aš negalės atsakyti į jūsų klausimus, bet aš tikiuosi, kad duosiu jums keletą patarimų.Taip yra todėl, kad esate, apibūdinantys jūsų sistema iš esmės, bet jums klausimus yra gana ypač - bet ne priimti jį kaip nusikaltimas.

1.Tai priklauso, kaip įgyvendinti savo sistemą, ypač kaip tai paskirstyti išteklius įvairiems naudotojams.Yra du būdai, kaip tai padaryti - skirti 50 Mbps OFDM kanalą vienam vartotojui vienu metu, arba skirti paties kanalą keletą naudotojų vienu metu (kai kurių paprogramių vežėjams bus skirta vienam vartotojui ir kai kurie kiti pa - vežėjai - į kitą, ir tt)
Jei jūsų sistema yra pirmoji ir Jūsų pasirinkimas yra grynas 50 Mbps tada duomenis norma nepriklausomai nuo pradinių duomenų bitai.Ji turėtų būti, o priklauso nuo kanalo sąlygas.

2.Siekiant įvertinti BIR, kad sistema, jūs turite imtis A LOT mėginius.Kuo daugiau pavyzdžių jums - didesnis tikslumas.Rezoliucija yra šiek tiek, todėl, jei perkelti tik 2048 bitai, tai didžiausias pasiekiamas tikslumas:
1 / 2048 = 0.5E-3

Aš manau, kad rezultatas yra labai pastovūs.Be to perkelti 2048 bitų per 50Mbps kanalo užima nedidelę laiko - Rusijos kanalą gali būti labai skirtingi Sekantis antra, bet modeliavimas ignoruoti šį faktą.

3.Tai priklausys nuo to, ką reiškia moduliacijos būdui.Jei tai QPSK ar 16QAM - tai neįmanoma pasakyti, kas yra duomenų perdavimo spartos.Tai galima teigti, kad QPSK vykdo 2 bitų simbolis ir 16QAM - 4 bitų simbolis.Norėdami sužinoti duomenis norma, tai būtina žinoti simbolis norma.
Tarkime, jūs turite 50 000 simbolių per sekundę, ir jūsų Modulation QPSK - tai duomenų perdavimo greitis yra 100kbps.Tačiau jei FER (pirmyn klaidų taisymas) dirba sistemoje, tada duomenų perdavimo greitis yra daug mažesnis, kaip kai kurie bitai naudojami klaidų taisymo tikslais.

Sistemos yra skirtos, kad tam tikri duomenys normos ir imitavimui tik bando imituoti, kad sistemos.Jei yra pastato modeliavimo sistema, jūs turite žinoti duomenų norma kad pirmiausia sistema.Jis o ne atvirkščiai.

Tikiuosi, kad aš ne painioti jūs dar ...

Labas,

Labai labai ačiū už gimęs vertingas atsakyti, nes kai kurie iš mano abejonių, kad yra dilema yra išaiškinti aiškiai.

1) Čia jei mes 2048 bitų ==> Max BIR yra 0.5E-3. Mes galime eiti daugiau skaičių iteracijų simuliacija iš Transceiver pagerinti BIR? Ar tai teisingas kelias
daryti?

2) Nors perduodančioji per Rayleigh kanalu tik i laikoma tiesioginės suma Tx signalo ir uždelsto versija perduodami signalai tiesiog (convolved perduodamus signalus su Rayleigh blukimas koeficientus). Bet kas i veltinio mes vis Doppler poslinkio poveikį dėl multipath blukimas. prašome pasiūlyti man išspręsti šią grąžinimo?

3) Jei i naudoti 2X2 MIMO OFDM atveju 8-QAM aš gaunu plokšti kreivė visus Eb / Nr vertybės. Ar tai teisinga? Ir kiti BPSK, QPSK ,8-PSK ir 4-QAM Galiu gauti lietus U grafikai (BER vs Eb / Ne)Thanks in advance
Taraka

1) Žinoma daugiau pavyzdžių bus tiksliau BIR, tačiau reikia nepamiršti, kad Jūsų kanalas turi būti persirengimo į (Pseudo) atsitiktinių būdas.Jei ta pati 2048 bitai siunčiami per tą patį kanalą, tai ne verta pakartoti, nes rezultatus iš kiekvieno modeliavimo būtų toks pat.

2) aš dalyvavau UMTS modeliavimas seniai.Aš ne iš karto statyti kanalą modelio, bet tiek pat, kiek aš atsimenu įgyvendinama IIR filtrą.
Idėja yra, kad kiekvienas iš čiaupo (vienintelis kelias) gauna spektro paskirstymo išsiplėtusioje aplink centras dažnį.Tam tikrų forma Dopler spektrą.Tai gali būti aprašyta perdavimo funkcija dažnių srityje.Dabar atvirkštinę Furjė transformaciją perdavimo funkcija suteiks Jums funkcija IIR filtrą.Filtro, neturėtų būti sunku kurti - turite turėti vieną jau impulsų formavimo į siùstuvas (pvz., šaknies rise cosinus impulsą filtrą.

3) Aš turiu pakankamai žinių apie MIMO ir OFDM.Tiesiog greitai pastabas - QPSK ir 4QAM yra tik tos pačios moduliacijos tipo.Aš tiesiog įdomu, kas 8QAM.Įsivaizduoju, kad Mergelės 8QAM turėtų būti artimas 8PSK, kuris turėtų būti geriau PA į siùstuvas.

BR, Gied

labas,

Ačiū

Manau, kad Mergelės 8-QAM visiškai skiriasi nuo 8-PSK tai kaip stačiakampis constelation. I hav keletą abejonių MIMOalso.I buvo imituojama MIMO OFDM iš 2X2.

1) aš padariau modeliavimo ir pagrindinės. Aš ne imituoti ją centro dažnis 5.2GHz. Ar yra kokia nors klaida, jei mes taip?

2) PLZ paaiškinti keletą žodžių, mes tiksliai daro kanalo vertinimo part.Is ji pati kaip svyravimų skirtingų?

3) Ankstesnis atsakymą jums paminėtas
50000 simbolių per sekundę Modulation QPSK reiškia datarate tampa 100kbps.I galima suprasti, kad šis ką ir suprasti, kad
50000 simbolių turi būti generuojami iš duomenų generator.If taip, kaip sako, mes kuriančio
50000 bitai vieną sekundę nuo atsitiktinio generatoriaus naudojimas theMatlab. Paaiškinkite šio abejonių.

Thanks in advance
Taraka

labas,

svarsto 8QAM ir 8 PSK skirtumas yra tik amplitudė 45 N * 90 Konstelacja simbolių.Jei amplitudės yra vienoda visuose taškuose, tada 8QAM tampa 8PSK.Tos 45 n * 90 yra labai sudėtinga dėl Power Amplifier į TX nes reikalingas didesnis tiesiškumo.

1.Jei jūsų pagrindinės turi tas pačias savybes RF kanalą, tada viskas turėtų būti ok.Gal signalo iškraipymus dažnumas aukštyn / downconversio galėtų būti atsižvelgta.

2.kanalo vertinimo nustato perdavimo funkcija (pvz., T (x)) RF kanalą, ty kaip tx signalas iškraipė kanalą.Tada būtų galima sukurti atvirkštinę funkciją RF kanalo perdavimo funkcija, sako, kad (x).Jei aš (x) funkcija yra taikomos gautas signalas, tada iškraipymo poveikis Radijo kanalo panaikinti.Ši operacija vadinama svyravimų.Siekiant atlikti Ch.įvertinimas, kai tx informacija turėtų būti žinote imtuvas iš anksto, pavyzdžiui, bandomųjų ch ar midamble.Yra daug ebooks interneto ir greičiausiai dėl Ch.įvertinimą.

3.Simbolis norma sistemos pavyzdys yra 50k per sekundę.Tačiau kiekvienas simbolis vykdo 2 bitai, nes yra 4 galimų skirtingų valstybių QPSK.Taigi, šaltinis bitų generatorius turi greitis 100kbps.Dabar bitų srauto demultiplexed dviejų lygiagrečių bitų srautai 50 kbps.Tada simbolis sukurtas dviejų bitų iš lygiagrečiai srautais (vienu šiek tiek iš vieno srauto metu).

Jei moduliacijos tipo sistema 8QAM, kiekvienas simbolis vykdo 3 bitų vienu metu.Siekiant perduoti 100kbps srautą, tik 33.3kilosymbol už s yra būtinos 8QAM.

Hope this helps, Gied

Thanks a lot for ur vertingas atsakymai

Mes naudojame IFFT / FFT poros OFDM.IFFT yra pagrindinės Modulation iki mano knowledge.In mano projekto peržiūros išorės stebėtojai manęs paklausė, kaip IFFT priežastys pagrindinės moduliaciją, ir jis paaiškino, kaip šis.

1) Jei taikomos FFT į sine wave we are getting dažnis components.How ji suteikia moduliaciją?

2) Kaip zaimplementowanie / interpretuoti IFFT funkcija fiziškai?

3) we are getting serijos duomenų šaltinį prieš taikant IFFT mes dalijant intoOFDM symobls, po to taikyti IFFT.My abejonės yra, jei mes IFFT prie serijos Duomenų ty konvertuoti į OFDM simbolių pat kaip IFFT taikomas po konvertavimo į OFDM simboliai?

4) kol taikomos kanalo duomenys turi būti serijos form.Is ten jokio apribojimo, pavyzdžiui, kad? (Nes mes pridėti SNR į awgn (signalo SNR) į Matlab).

Iš anksto dėkinga
Taraka

Ačiū,

labas,

nuorodas į savo pirmąjį pranešimą:

pagal Monte Karlas modeliavimas, įvertinti atsižvelgiant BIR tikimybe, Pb, reikalingi mėginių skaičius, N, turi atitikti šias sąlygas:
N> 1/Pb.

į modeliavimo skaitmeninę comm.sistemos N> 10/Pb yra geras pasirinkimas.

linkėjimai

labas,
nors aš neapibrėžta idėja, kodėl IFT naudojamas OFDM, i
don't feel kompetentingos pakanka paaiškinti, kad.Taip pat mano žiniomis MATLAB funkcijos yra blogas.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back