pagrindinis klausimas, susijęs su 8051 Asemblerio kalba

M

malli_1729

Guest
Sveiki!

Iam nauja mikrokontrolerių ..............................
Tai maža problema tik ...tačiau, iam kurti problema ....
taip, prašom kantriai skaityti ..............Be Asemblerio kalba, Iam naudojant komandas MOVX, @ DPTR;

Tiesą sakant, ką aš žinau, yra:
kai mes norime skaityti operacija turėtume siųsti CE # ALE, .. ir tt .....
bet tiesiog su šia komanda mes skaityti duomenis,

kai mes šią komandą iš tikrųjų, jie persiųsti visus šiuos signalus viduje, ar ne ................

Noriu paaiškinimas ,,,,,

Prašome padėti man .......................
Prašome padėti man .......................

Valdymo signalais, pavyzdžiui, / RL ir WR yra generuojami automatiškai pagal 8051 komponentus, o vykdančiosios MOVX, @ DPTR ir MOVX @ DPTR, atitinkamai ..
ALE signalas visada generuoja, nesvarbu, jums patinka, ar ne ..Ir / CE (lustas leistų) PIN išorės RAM paprastai yra susiję su 0V (GND), jei turite daugiau RAM sistemos ir jūs turite pasirinkti vieną, kurį norite įjungti ..žr. paveikslėlį žemiau ..

Pagarbiai,
IanP
Atsiprašome, bet jums reikia prisijungti, jei norite peržiūrėti šį priedą

Ačiū u IanP ...........

vėl Iam atsižvelgdamas maža problema .....................

kai mes skaityti .. duomenys iš RAM arba ROM,,here we are putting it directly to ground...ok

1. mes leis ok lustas, suteikiant lustas galėtų signalą,
čia mes dedame tiesiai ant žemės ...
(Active low) to enable the output buffers, after reading the data we will make output enable high so,that datalines will float..

tada mes siunčiame produkcija galėtų signalą
(Aktyvus žemas), kad išėjimo buferiai, perskaičius duomenis mes atliksime produkcija leidžia aukštos todėl, kad datalines bus plūduriuoti ..

kiekvienam skaityti ir naudojant MOVX, @ DPTR ...
Mes tai darome operaciją ..

is becoming low for sometime and then becoming high...............

Aš tai galia leidžia
tampa maža kada ir tada tampa labai ...............

Todėl, kad man reikia visa tai sąsajos AT29c256 su AT89s51 ....
į AT29c256 jie davė, kad tuo metu, mes turime suteikti programavimo 64bytes ir už kiekvieną baitų baitų 64 turime mikroschema leidžia didelio iki mažo ................. ........, kad "kodėl Iam Atsakydami į šiuos klausimus, programinės turiu daryti, ar tai bus padaryta viduje aš nežinau .............. .......prašome padėti man ..........................

Ar galite pabandyti tai:
Prisijungti / RD iš 89S52 į / OE apie 29C256 (standartinių READ operacijos) ..
reading cycle with DPTR loaded with FFFFh ..

Po raštu baitų puslapis iš 64 atlikti manekeno

svarstymo ciklo DPTR pakrautas su FFFFh ..Tai turėtų duoti jums aukšto iki žemo (ir atgal į aukšto) pereinamosios / OE pin ..

Pagarbiai,
IanP

Ačiū u IanP ...........

Dėkojame ir atsakyti ...........

ji turi tam tikrų problemų ...........Po raštu 64 bytes U negausite manekeno rašyti veikimo vietą FFFFh ..

Tiesą sakant, 64 byte programos veikimą kiekvieno baito raštu Man reikia didelio iki mažo perėjimą į lustą įjungti PIN .......................... ..........

Noriu pabandyti taip:

Aš sujungti bet port1 tiek (čia Iam naudojant p1.1) su mikroschema leidžia pin, nes pin i atsiųs atitinkamo signalus (Aukšta žema (nuo 1 iki 0)) apie tą procesą kaištį raštu.Iam duoti mano idėja, kaip tai kodas ......
Flash progarm funkcija:

negaliojančiu flash_prog (unsigned char XDATA * adr, unsigned char * vertė)(adr = adr;
flash_cmd (0xA0);flash_wr (adr, vertė);while (flash_rd (adr)! = reikšmė [0]);)negaliojančiu flash_cmd (unsigned char cmd)(unsigned char XDATA * ad1;unsigned char XDATA * ad2;ad1 = 0x5555;ad2 = 0x2AAA;
* Ad1 = 0xAA;* Ad2 = 0x55;* Ad1 = cmd;
)negaliojančiu flash_wr (unsigned char XDATA * adr, unsigned char * val)(int i;P1.1 = 1;for (i = 0; i <64; i )(P1.1 = 0;* (Adr ) = reikšmė ;P1.1 = 1))unsigned char flash_rd (unsigned char XDATA * adr)(grįžti * adr;)

kai noriu programos Noriu nusiųsti kontrolės, valdymo, kaip lape, taip, pirmas kontrolės ir valdymo jokių problemų,,,, į flash_wr (adr, data)

kai aš noriu rašyti pirmąjį IAM priėmimo p1.1 = 1 ir tada prieš rašant Iam priėmimo p1.1 = 0; taip, kad aukšto iki žemo perėjimo vieta rašymui ir padaryti p1.1 = 1 aukštas Kito rašyti.tarp aš įdėti vėlavimo ,..........
Aš pridėti po to, tai yra būdas Iam bando ....................................

ar įmanoma, ar ne aš nežinau, ..........

Jei norite, kad būtų galima skaityti ir rašyti jūs turėtumėte apsvarstyti abu signalus (P1.1 ir / KP) į vieną tuos pašarus ir vartų ir prisijungti išėjimo 29C256's / OE pin ..

Paprasčiausias būdas sužinoti, ar ši idėja veikia, ar ne, yra parašyti trumpą kodą ir tiesiog išbandyti ..

Rgards,
IanP

už avoide bet buttleneck ir sumažinti 8051 leidžia prisijungti prie išorinės atminties (iki 64Kb) naudojant EA (išorinio įlipimo) ir psen (programa saugojimo galimybę).movx instructin naudoti sprendžiant išorės memory.with @ dptr duomenys eiti adresas dptr (pvz.: jei dptr = 0100h todėl duomenys, išskyrus 0100h arba duomenų 0100h išskyrus).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back