pagalbos 3D FDTD

L

lorinsz

Guest
Hi All,

Aš dabar daro kursinių projektas su 3D FDTD modeliavimas rasti eigenfrequencies iš stačiakampio ertmės.Tai turėtų būti lengva užduotis.Tačiau nesvarbu, kokia šaltiniai ir ląstelių dydis naudoti, galutiniai rezultatai neatitinka analizės sprendimus visiems.Aš dabar labai supainioti.Ar galite padėti man truputį?

ertmės geometrijos dydis:

X ašyje (aukštis): 3 cm
y ašį (plotis): 4 cm
Z-axis (ilgis): 5 cm

ląstelių dydžio rinktis yra Delta_x (= delta_y = delta_z) = 2,5 mm
nx = 12, ny = 16, lt = 20;

Šis Ertmė lossless ir pripildomas oro.Analizės rezultatai būtų kažkas panašaus:
f1 = 4.xxGHz, f2 = 5.xxGHz ......

Mano rezultatai yra gana didelis, kad 10.xxGHz, ir vis didesnių ...

Aš pridedamas mano MATLAB failą, ir jeigu jūs galite man padėti, I really appreciate it.(tipo "ertmę" paleisti)

Beje, jos ištakų iki Emocjonować ertmės rinktis yra Diferencialinė Gaussian impulsų dabartinės išilgai z-ašies.Jūs galite pamatyti savo kodą.Tai tikrai kitą bylą, kuri veda mane supainioti.Aš donot žinoti sužadinimo bus ar ne įtakoja mano modeliavimo rezultatus.Aš vieną kartą bandė atsitiktinai vertės kiekviename mazge viduje ertme, ir gavo įvairių eigenfrequencies.Iš Coz, jie yra neteisingas arba.
Atsiprašome, bet jums reikia prisijungti, kad galėtumėte peržiūrėti šį priedą

lorinsz rašė:

Hi All,Aš dabar daro kursinių projektas su 3D FDTD modeliavimas rasti eigenfrequencies iš stačiakampio ertmės.
Tai turėtų būti lengva užduotis.
Tačiau nesvarbu, kokia šaltiniai ir ląstelių dydis naudoti, galutiniai rezultatai neatitinka analizės sprendimus visiems.
Aš dabar labai supainioti.
Ar galite padėti man truputį?ertmės geometrijos dydis:X ašyje (aukštis): 3 cm

y ašį (plotis): 4 cm

Z-axis (ilgis): 5 cmląstelių dydžio rinktis yra Delta_x (= delta_y = delta_z) = 2,5 mm

nx = 12, ny = 16, lt = 20;Šis Ertmė lossless ir pripildomas oro.
Analizės rezultatai būtų kažkas panašaus:

f1 = 4.xxGHz, f2 = 5.xxGHz ......Mano rezultatai yra gana didelis, kad 10.xxGHz, ir vis didesnių ...Aš pridedamas mano MATLAB failą, ir jeigu jūs galite man padėti, I really appreciate it.
(tipo "ertmę" paleisti)Beje, jos ištakų iki Emocjonować ertmės rinktis yra Diferencialinė Gaussian impulsų dabartinės išilgai z-ašies.
Jūs galite pamatyti savo kodą.
Tai tikrai kitą bylą, kuri veda mane supainioti.
Aš donot žinoti sužadinimo bus ar ne įtakoja mano modeliavimo rezultatus.
Aš vieną kartą bandė atsitiktinai vertės kiekviename mazge viduje ertme, ir gavo įvairių eigenfrequencies.
Iš Coz, jie yra neteisingas arba.

Labas

Iš pirmo žvilgsnio, ką aš jaučiu, kad jums nepavyko įgyvendinti bet domeno nutraukimo sąlygos (pvz., ABCs) Jūsų kodas.
Tai tikrai sukels erraneous rezultatus.
Galite naudoti absorbuojant krašto sąlygomis kaip Mur, PML, Higdon, Liao
tt
Kitas dalykas, aš pastebėjo, kad jūs naudojate daug nepageidaujamų matricos (pvz. exini, eyini, ezini
tt Tai gali būti keičiamas su ex, ey, ez
ir tt (Iš tiesų ji nėra jokio skirtumo į rezultatus).

Nuoširdžiausi linkėjimai
JitheshParašytas po 34 minučių:Labas

Ar naudojate PKA sienos nutraukti savo skaičiavimo domeną?
Tokiu atveju jums nereikia naudoti jokio kito krašto sąlyga (pavyzdžiui PDL).Linkėjimai
Jithesh

Labas,

Visų pirma, ačiū už jūsų pranešimą.

Taip, aš įgyvendino PKA krašto nutraukti ertmę, galima pamatyti, kad aš neatnaujinsite sienos mazgų mano kodas.

Kalbant apie nepageidaujamus kintamuosius kaip exini, eyini ir ezini, taip, jie nėra būtini.

Labas,

Why
don't you bandykite Matlab kodas (3D) pateikė Taflove (kuri ateina kartu su antrosios ar trečiosios versijos jo tekstą knyga: Computational Electrodynamics: The FDTD metodas)?
Taip pat modeliuose yra ertmių remia PKA sienos.
Šis kodas yra EGA laive.

Nuoširdžiausi linkėjimai
Jithesh

Taip, aš jau bandė tai.

Tačiau galutiniai rezultatai, taip pat nėra teisinga.Gal aš padariau klaidą Furjė transformacija.

Atsiprašome už tingus, bet aš ne pažvelgė į savo kodą.Jeigu esate naujokas FDTD turite būti labai atsargūs įgyvendinimo PKA krašto sąlyga.Ji nėra pakankama siekiant prisiimti srityse, nesusijusiose su tinklelio yra nulinės dėl kiekio pobūdį, Yee tinklelį.Jei tai padarysite, jūs iš tikrųjų yra PKA krašto išilgai 3 sienas ir puikus magnetinio dirigentas (PMC) kartu su kitų trijų sienų.Jūs galėsite atpažinti, kad jūs turite PMC nes elektros srityse turės didelės vertės teisę iki sienos, jei jie eiti tiesiai per ją.Elektrinis laukas bus lygi nuliui, kai PKA sienos.

Be to, kai kompiuterių Nuosavi dažniai svarbu Emocjonować rezonatorių su lauku, kad galėtų Emocjonować režimu.Pavyzdžiui, jei naudojamas paprastas vienos vietos Dipolio šaltinis, bet ją, kai režimas yra niekinis, jis nebus Emocjonować, kad būdas.Mes rekomenduojame naudoti nuo penkerių iki dešimties Dipolio šaltinių išsibarsčiusios atsitiktinai aplink jūsų rezonatorių.

Ar turite pakankamai tinklelį rezoliucijos?

Aš manau tu įrašymo atsakymą kelis savo rezonatorių, skaičiavimas FFT's, pridedant juos, ir ieško smailių į FFT.Kaip jūs tai darote?Ar jūs interpretting savo FFT teisingai?Ar Jūsų atsakymai teisingi, bet ne kai kurių konstanta faktorius?

-Patarimas

Ačiū už atsakymą.

Tačiau, aš labai aiškiai apie PMC sienos jums sakė, faktiškai aš ne PMC čia ir H srityje yra center šešis veidus kubas, todėl ant sienos paviršius yra shoud būti O lauke tik E srityje .Parašytas po 4 valandų 22 minučių:Kodas:Ns = 2 ^ nextpow2 (maxstep);

eft1 = FFT (erec1, Ns) / nmax;

eft2 = FFT (erec2, Ns) / nmax;

eft3 = FFT (erec3, Ns) / nmax;

eft4 = FFT (erec4, Ns) / nmax;

eft5 = FFT (erec5, Ns) / nmax;

Fs = 1/dt;

freq = Fs / 2 * linspace (0,1, Ns / 2);

S = abs (eft1 (1: Ns / 2)) abs (eft2 (1: Ns / 2)) abs (eft3 (1: Ns / 2)) abs (eft4 (1: Ns / 2)) abs (eft5 (1: Ns / 2));

skaičiumi; sklypas (freq S, "r"); tinklelį;

Labas,
Jūs turite būti atidūs įgyvendinimo skaičiavimo srityje, jei jūsų ertmė užpildyta visą savo fdtd domeno tada U nereikia naudoti jokių ABC sienos, išskyrus PKA Kristų, kuri atstovaus sienų ertmės, Tačiau, jei jūsų ertmės nėra užpildyti visą domeną, turite naudoti ABC nutraukti skaičiavimo srityje.Jūs turite įsitikinti, kad atspindys nuo sienos srityje yra pakankamai mažos (0,001%), kad iki to laiko ji propaguoti atgal į poziciją ertmės nebus užteršti dėl skaičiavimo.Be to, kaip rrumpf

sakė, turite įsitikinti, kad PKA sienos jūsų ertmės tikrai PKA ir nėra elementas PMC dėl it.That ty atnaujinti magnetinis laukas turi būti ne nulinis šalia arba ant sienų ertmės ir kad elektrinis laukas yra tikrai nulis ant sienos ertmėje.Pabandykite dažnių spektro savo kodą ir įsitikinkite, kad jos pralaidumo apima dažnių spektro Jus domina ir įsitikinkite, kad jūsų tinklo gardelėje yra teisingas dydis, modeliavimo ir kad laikas modeliavimo pakanka pereinamųjų prie išblėsti paliekant tik pusiausvyrinė tirpalas.
Linkėjimai

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back