Pagalba! - Circuit Design: Įtampos daliklis stiprintuvas

S

simplynew

Guest
Aš esu studentė elektros ir kompiuterių inžinerijos ir mano projektas yra suprojektuoti ir pastatyti vieno etapo įtampos daliklis stiprintuvas su šiais projektavimo specifikacijas: 1. įtampos padidėjimas = 50 2. mažesnės ribinės ribinis dažnis turi būti mažesnis nei 100Hz 3. ji privalo turėti didžiausio simetrinio sūpynės 4. Maitinimo įtampa = 15V 5. mažo signalo tranzistoriai (2N3904/2N2222) turi būti naudojamas ir I can't get mano vertybės ICQ ir tt naudojant taisyklė-of-nykščius galiu nustatyti ICQ pagal teisinės valstybės principu, nykščius, bet be, kad aš nesu tikras, kaip pasirinkti savo vertę ICQ aš galvojau, kad mano ICQ vertė iš HFE prieš Ic lapo ir tiesiog pasirinkti pusiaukelėje vertė HFE už nurodytas tranzistorius (aš naudoju 2N3904). tai geras būdas eiti apie pasirenkant vertė ICQ?

Gerai, kad čia yra vienas iš mano bandymų: ICQ = 10mA Vcc = 15V (Voltgae Pelnas) = 50 VBE = 0,6 V (Nesu tikras, kaip pasirinkti savo VBE, nes ji yra intervale) Vc = Vcc / 2 = 7,5 V (nes tada gausite didžiausio simetrinio sūpynės apie Vc) Juk tai lemia, aš pradėjo skaičiuoti Rc ir iš naujo pagal Kirchhoff įtampos Teisė: Vcc = TRKK + Vce + IeRe Vcc = Vce + Ic (Rc + Re) {Darant prielaidą, kad kad IC ~ IE} Dabar gaunu Ic = (Vcc-Vce) / (Rc + RE) (1) Icq = Vcc / ((2 * * Re)) {jei = Volatage įgyti} (2) → Nuo lygtis (2): 10mA = 15 / (2 * 50 * Re) Todėl Re = 15 Ω Dabar Volatge Pelnas, = - Rc / Re (3) Taigi, 50 = Rc/15 Rc = 750Ω Ve = Veq = Icq * Re = 10 mA * 15Ω = 0.15V Apskritai VBE = 0.60V Todėl VBE = 0.60V + 0,15 V VBE = 0,75 VI esu vis dar nežinote, kaip aš turėtų eiti apie pasirenkant už VBE vertė, man vėl atrodo ne duomenų lapo? Sp iš čia aš turiu dabar apskaičiuojamas R1 ir R2, bet tai kur aš esu įstrigo, aš nesu tikras kaip tai padaryti nenaudojant taisyklė-of-nykštys. i upload mano dizaino maketą. [PRIDĖTI] 50522 [/ PRIDĖTI]

Yra keletas punktų trūksta jūsų skaičiavimus: - įtampos padidėjimas būtų sumažintas galutinis tranzistorius transcondutance, turite sumažinti Re apie 12 omų, siekiant kompensuoti už jį. - Jūs galite bandyti gauti tikslią vertę VBE ne atitinkamos operacijos tašką iš tranzistorius duomenų lape, bet tai nėra daug padėti, nes tikroji vertė bus paveikti egzemplorius variantus bei temperatūros pokyčių. Grandinė negali dirbti realiable be papildomų DC atsiliepimus, tačiau sprendimas gali būti priimtas kaip naudotis. VBE = 0,6 turėtų būti OK metu. - Dėl matmenų bazė įtampos daliklis, tranzistorius dabartinis pelnas atitinkamai Ib turėtų būti žinoma. R2 dabartinę turi būti nustatytas be. Paprastai ji pasirinko, pvz su 10 * Ib. Po jų nustatymo parametrų, turėtumėte sugebėti apskaičiuoti visus rezistorius vertybes.

Kitas bandymas: Projektavimas CE Įtampos daliklis grandinės naudojant Vcc = 15V Pasirinkite Icq = 1 mA geros dabartinis pelnas ir dažnio atsakas ir be perdėtos šildymas. VBE = 0.7Volts. Geros ramus dabartinės stabilumą, VRE = 1 / 10 Vcc = 1,5 voltų. Taigi, Re = 1.5/1mA = 1.5kΩ Dėl didžiausio simetrinio sūpynės, Rc = (15-1.5) / (1,5 * 1 mA) = 9kΩ Dabar Vbq = VRE + VBE = 2.2Volts Aktualus per R1 ir R2, Ir = 1 / 10 Icq = 0,1 mA. Tai suteikia R2 = 2.2Volts/0.1mA = 22kΩ Ir R1 = (15-2,2) / 0.1mA = 128kΩ galiu dizainas mano grandinė tokiu būdu, bet aš nesu tikras, kodėl VRE turi būti 1 / 10 Vcc Ir kodėl Ir turi turi būti 1 / 10 Icq Mano mokytoja sakė, šis būdas yra naudojant taisyklė-of-nykštys ir man reikia apskaičiuoti mano rezistorius vertybes kitaip.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back