Padėkite man išspręsti PIC16F84 termometrą su DS18B20 jutiklio

B

Bogdan123

Guest
Sveiki dar kartą. Aš pastatė šį termometrą šiame puslapyje www.coolcircuit.com/project/digitemp/ , bet ji neveikia tinkamai. LCD ekranas rodo tik man TEMP: bet nerodo jutiklio temperatūrą. Norėčiau pažymėti, kad jutiklis yra DS18B20. Ar kas nors padėti man, kas tinkamai neveikia?

turiu temperatūros ekranas lcd ir 1 O \ p valdiklis throue relės. jos pagrįsta 16f pic 676. jei Req. lt man laišką [{shivendrakumarsahu77@yahoo.com} {shivendrakumarsahu@gmail.com}]

Sveiki, grandinė rodomas naudojant DS1820 daviklį, aš manau, jūs turite DS18B20 jutiklį, nors vitrually identiška versija turi didesnės raiškos ir tt, kad gali būti priežastis, ji neveikia. Kai matau Nuotraukos 16F84 lustas naudojamas paprastai prisiimti grandinė yra 10 metai, tiek daug sudedamųjų dalių naudojimu, gali būti obselete. Mikroschemos, pavyzdžiui, į 16F628 modernus ekvivalentas iš 84. Šie jutikliai yra Dalasas sudėtinga gauti darbo ne geriausiais laikais, kodėl gi ne nuolankią NTC, labai pigiai ir prieinama, plius daug PIC grandinės internete.

Be main (), pabandykite pašalinti \ n antrasis printf () kvietimas, todėl kodas tampa: [kodas] lcd_putc ("\"); printf (lcd_putc "Temperatūra:"); printf (lcd_putc ",% U% u'C ", temperatūra, temp_dec); delay_ms (1000); [/code] \ n pirminio kodo sukelia kodą pradėti rašyti vietose LCD vairuotojo atminties, kuri paprastai naudojama 2 linija 2 eilučių ekranas, bet kurie taip pat galėtų būti naudojamas 1-line ekrane, priklausomai nuo vairuotojo, yra naudojama dešinėje pusėje. Atsižvelgiant į tai, Jūs galėsite gauti "Temp" išspausdintas Gerai, tai skamba kaip LCD modulis, kurį naudojate, turi tvarkyklę, kuri yra suderinama su komanda naudojama coolcircuit kūrėjas, bet kuris skirtingai nurodoma charakterio pozicijas , pašalinant \ n Aš darant prielaidą, jūsų LCD žemėlapiai visą liniją ant vieno gretimus bloko atmintyje ...

Dėkojame už jūsų žinutes. Aš atliksime pakeitimus ans matote,.

Aš sugebėjo sudaryti programą, o dabar ji rodo temperatūrą, bet ji parodo, kaip 72 laipsnių C temperatūroje. Gal vėlavimas yra neteisinga DS18B20. Prisijungę aš jau sužinojau, kad: "pagrindinis specifikacija skirtumas tarp šių dviejų dalių temperatūros konvertavimo laikas: DS1820 = 500ms (max) ir DS18S20 = 750ms (maks.)" Failas vadinamas ds1820.c galima pakeisti daviklį rodo teisingą temperatūrą?

Sveiki, Negaliu padėti su savo C kodo, bet jūs staiga paminėti trečiąjį jutiklis - po DS18S20. Greita paieška atėjo su šios informacijos, kuri gali padėti. Citata: Yra 3 skaitmeniniai temperatūros davikliai, todėl įsitikinkite, kad gauti teisingą. Yra 1820, 18S20 ir 18B20. 18S20 įpėdinis į 1820, ir nėra dreifas laikui bėgant. 18B20 ar pasiūlyti greitesnius konversijas, tačiau man, 18S20 daugiau lengvai prieinami ir tinka mano paraiškas smulkios. Žinokite, kad 18B20 reikalauja skirtingų metodų temperatūriniu perskaičiavimu tada, kad aprašyti šiame vadove už 18S20.

dėkoju už jūsų pranešimą. ką jums sakiau, mane priima mane giliau rūko, nes aš neturiu patirties programavime, ir aš nežinau, ką daryti toliau.

Ei, tai yra sriegis vis dar aktyvus ... Tik aš taip pat galėtų padaryti su šiek tiek padėti ir patarimų ... Aš naudoju su 16F684 su DS18B20

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back