naudojant vieną rezistorių skaičiaus lygiagrečiai LEDs

G

gnomeman

Guest
Hi there.I, m tikrai kas nors čia gali help me out.
Noriu prisijungti 20 balta LED's lygiagrečiai iš 5 voltų maitinimo šaltinį.Radau skaičiuoklė kad man sako, kad galiu tai padaryti, jei aš įdėti 56k Ohm rezistorius tarp kiekvienos lėmė neigiamą viela (20 rezistorių ir 20 LED's).
Mano klausimas: ar galiu sau leisti naudoti tik vienas rezistorius visų 20 LED's?

Štai Specifikacijos turiu:
maitinimo šaltinis 5-V - 1000 mA max (norėtų išlaikyti ma maždaug 750 būti saugus

LED-balta-3.6V srovės 25mA

Atkreipkite dėmesį, aš nenoriu serija setup, nes už LEDs yra burried į žemės jau dėl ankstesnių įsteigti laidai.Taigi aš noriu išlaikyti juos laidinio lygiagrečiai.

Thank you in advance
Sąskaita

IF Visi LEDs buvo lygūs ir turi tokias pačias FORWARD DROP ĮTAMPOS ją būtų galima naudoti tik vienas rezistorius, kad visos lemputės dega.Apskaičiavimas turėtų būti šie:

R = (5V - 3.6V) / (0.025A x 20 LEDs) = 1.4V / 0.5A = 2,8 omo (atsižvelgiant max vertė kiekvienoje vadovavo dabartinis - Anyway, don't do that)

Tačiau grįžimas prie realaus pasaulio, perduoti įtampą kiekvieno vadovaujama nėra kitų tos pačios, kad tai padaryti taip, kai tikėtina, bus ir kitas bus išjungti (jei kai kurie iš jų nesiruošia deginti, ar ketinate negyvas seka , atsižvelgiant į dabartinę exceding max).Geriausiu atveju, kai bus aiškiau nei kiti.

Norėdami išspręsti šią problemą, turėtumėte naudoti mažos vertės atsparumo serijos viena su LED, siekiant kompensuoti kiekvienos vadovaujama charakteristikos variantus.

L. Atminkite: šiuo metu yra vienoda serija, įtampa pastovi lygiagrečiai.

nuo: http://led.linear1.org/led.wiz

* Kiekvienas rezistorius 56 omų išsisklaido 35 MW
* Vedlio mano 1/4W varžai yra bauda už savo paraišką
* Kartu, visų rezistorių išsisklaidys 700 mW
* Kartu, diodai išsisklaidys 1800 MW
* IŠ VISO išsklaidyta galia masyvas 2.500 mW
* Masyvas atkreipia srovė 500 mA nuo šaltinio.

Hai Bill.56 omų rezistorių veikia gerai kiekvienos LED.Jūs galite prisijungti maksimalus 5-6 LED's parrellel bet 1watt rezistorius.Bet patikimumo aš primygtinai rekomenduoju rezistoriai su kiekviena LED indidually.

gnomeman,
Kadangi šviesos diodų galia yra proporcinga srovės, gausite geresnius rezultatus, jei sujungti juos nuosekliai ir naudoti vieną rezistorius.Tokiu būdu visos lemputės, turi tą patį šiuo metu, nepriklausomai nuo įtampos kritimo per kiekvieną LED.Žinoma, tai reikalauja aukštesnės nei lygiagrečiai išdėstymas.Taip pat galite pakenkti ir naudojimo seriją lygiagrečių susitarimą, priklausomai nuo maitinimo įtampa yra.
Linkėjimai,
Kral

Atkreipkite dėmesį, kad serija rezistorius kiekvienam LED yra 56 omų, o ne 56K omų.

Dėkojame už jūsų info.Jie sako, kad mažai knoledge yra pavojingas dalykas.Na mano atveju, tai brangu.
Aš užsisakiau iš 100 56K omų varžai paketą mano projektą.Man reikia užsakyta 56 omų rezistorių.
Ar kas nors pasakyti, kiek k omų yra lygi 56 ohm?

Be to, kas atsitiks su mano 20 kartu LED su 56k Ohm rezistorius nuosekliai su kiekviena paskatino?
Ar lemputės nėra šviesos, jos bus realios silpnas ar jie smūgį?
Bet kuri informacija turėtų būti labai dėkingi.
Sąskaita

56k rezistorius turi vertę, kuri yra 1000 kartų per didelis (tai yra 56 tūkst Ohms).Tada kiekviena LED dabartinę bus 1000 kartų per maža.Tada lemputės ryškumas bus labai silpnas.

Ačiū Audioguru.I appreciate the info.Aš turiu pamatyti, jei aš galiu surasti 56 omų rezistorių internete.Jie nėra iš radio shack.
Kaip jau minėjau, esu nauja elektronikos ir esu mokytis visą laiką.Iki šiol visi mano knoledge yra nuo to, ką aš perskaičiau iš interneto.
Dar kartą ačiū
Sąskaita

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back