MATLAB sprendimą rasti konkrečius poziciją, kai ženklas pasikeičia viduje vektoriaus

A

Andrew8611

Guest
Ar kas nors žino Matlab komandų, kuri leidžia man rasti konkrečią poziciją, kai ženklas pasikeičia viduje vektorius?? Pavyzdžiui, aš rašiau t = 0:0.01:10000 ir, tada aš parašė y = sin (t), kurie leidžia man pamatyti vektoriaus y poziciją, kur jis pasikeis iš teigiamos apie neigiamą ar iš neigiamos į teigiamą??? ?

Aš nežinau, ar yra komandų rasti poziciją, kad ženklas pokyčiai. Tačiau mes galime parašyti, kad funkcija save. Manau, kad nėra sudėtinga. galime patikrinti kiekvieną y kilpa, jei y (n)> 0 & & y (n +1)

Galbūt šis mažas pavyzdys padės jums. Jis generuoja SINEWAVE dažnių raidos ir tada sklypus ir tabulates signalo teigiamą nuolydį nulio perėjimo punktuose. [Kodas]% dažnių raidos f0 = 10% pradžioje dažnio, "Hertz" F1 = 100,% stabdymo dažnis, "Hertz" T = 0,5;% trukmę sekundžių FS = 1000;% mėginių ėmimo dažnumas, "Hertz" N = turas (T * FS); t = T * "(0: N-1) / (n-1); y = sin (2 * pi * (F0 + (F1 - F0) / 2 * t / t) * t); atitinkamas dalinės apskaitos barelis ( 2,1,1); sklypo (t, y); xlabel ("sekundžių");%% teigiamai nuokalnės nulio kirtimo detektorius z = ((y> 0), (circshift ((y> 0), 1))) z (1) = 0; dalinės apskaitos barelis (2,1,2); sklypo (t, z); xlabel ("sekundžių");%% Rasti nulinio perėjimo punktų crossing_points = rasti vietos ( z); [/code] Norint aptikti ir teigiamų ir neigiamų kirtimo, pakeisti logika linija: [color = ruda] Z = xor ((y> 0), circshift ((y> 0), 1)); Z (1) = 0, [/color] aš norėčiau naudoti masyvo metodus, pavyzdžiui, kad, nes MATLAB atlieka daug greičiau nei "už" kilpa.

Labas Man reikia imituoti DETEKTORIAI sankryþos nulio su SINEWAVE kaip pirkimo .. ir tada Skręcony sinusinės bangos .... Ar gali kas nors pateikti man kodas ....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back