Mano pirmasis imtuvas: Rekomendacijos-part_1

F

froten

Guest
Sveiki visi, aš obliavimas pradėti statyti savo pirmojo projekto RF grandynai, SW radijo imtuvas (3-30MHz). Turiu maža patirtis su RF dizainas, kad aš bando gauti kai per šį forumą padėti. Į šią pastabą aš norėčiau gauti keletą rekomendacijų dėl bendro projektavimo, kūrimo blokai, pasiūlė grandynai, nuorodos ir projektus. Kadangi tai yra pirmasis gavėjas, jis neturi būti aukštos kokybės, gali būti baterijos arba linija varstomų, ir visi, nes SSD tranzistorius yra sunku optain mano mieste. Bet idėja yra sveikintina. Ačiū iš anksto už bet kokią pagalbą.

Jeigu tai pirmasis RF projektas turėtų būti labai paprasta. Norėčiau rekomenduoti super regeneracinės imtuvas, ar paprastas superheterodine naudojant NE612, kuri yra lengva ir pigiuose IC. Dėl neto galite rasti projektų patinka daug, su paaiškinimais aikštelė.
62_1285826848.gif
[url = http://images.elektroda.net/11_1285826848.gif]
 11_1285826848_thumb.gif
[/url]

I've got to prisipažinti, kad po darbo elektronine dizainas jau 40 metų, "super regeneracinės" dizainas painioja mane. Jei ne ten būti tarp Q1 surinkėjas, L2, C2, C3 ir D1 ryšį? Jei yra, tai atrodo, kad C7 dalis sureguliuota grandinė. Asmeniškai aš ne naudoti 33uF electrolytics kaip dalis bet LC sureguliuota šildymo sistemos bet kurio dažnio, jau nekalbant apie bent 30MHz! Aš taip pat susirūpino, naudojant super regeneravimo bet žemo dažnio, nes trukdžių jis gali sukelti. Norėčiau eiti atsinaujinimo dizainas vietoj. Brian.

Ačiū vfone už jūsų pagalbą. Į šį postą aš bandau išsiaiškinti gera ir lengva metodus siekiant sukurti savo projektą. Šiuo metu aš galvoju apie heterodino imtuvai, kur Aš būsiu naudoti sureguliuota šildymo sistemos iš BJT maišytuvas įėjimas su sureguliuota kolektoriaus kontūro IF freq, po to du klausomos etapai JEI stiprinimas ir tada envilope detektoriumi, tačiau bet kuri kita idėja wellcome. taip pat turiu pažvelgė grandinės prie jūsų pakartojimo ir man atrodo nėra supirkėjo šališkumo dabartinį Q1? tai tyčia nereikalaujama.

Jei aš grįžti į kartą, 15 ar 20 metų senumo, ir jei kas nors pasakys man, kad Direct konversijos imtuvas bus pasirinkimas technologija 80% į rinką radijo imtuvai, aš maniau jis buvo juokauja. Dabar, stebėtinai (dėl jų paprastumo) super regeneracinės imtuvai gauti beveik tiek pat akcijų rinkos kaip DCR seniai (RDA, nuotolinio užveržimo ir kt.) Žinoma už aukščiausios klasės kokybės imtuvai (ypač aukšto dažnio) superheterodine bus sunku pakeisti. Čia yra geras paaiškinimas kaip super Regen darbai. [Url = http://cool386.tripod.com/6tr/srrx.html] 6 Tranzistorių LAD Super Regeneruojantis imtuvas [/url] http://www.mwjournal.com/BGDownloa...olumbijos apygarda filtras kartu su C8 ir R4.

Vfone, matau C7 energijos dalis filtravimo bet paaiškinkite rezonansinę grandinę jei C7 nėra jo dalis. Neatrodo, kad "šaltas" pabaigos L2. Jei ne tai bent apeinamas su kondensatoriumi geriau tinka RF srovių, tiek gerinant filtravimo ir sumažinti indukcinės savybės C7. Brian.

Iš tiesų šiuo klausimu jis yra "šaltas" pabaiga L2. Q1 yra Colpitts osciliatorius su surinkėjas induktoriaus (L2), ir taip pat stiprintuvas naudojant reakcija (regeneruojant šališkumo punktas rasti su R3). A super raj imtuvų trūkumas yra tai, kad po kiekvienos stotelės tuningas didžiausia suma reakcija turėtų būti nustatyti (R3 šiuo atveju), siekiant gauti aiškią priėmimo. Tai buvo viena iš priežasčių, kad jos išradėjas (Edvinas Armstrong) perkelti žingsnis į priekį ir išrado Superheterodine.

Ačiū visiems už pagalbą. Aš padariau kai RD grandinės praeityje ir skaityti iš vadovėlių ir interneto puslapių aikštelė įdėti dar trūksta praktinės patirties, todėl aš pradedu šį ne tranzistorius lygio projektą. Aš atsisiųsti daug senų imtuvas grandinės (dvi nuorodos yra pridedamas žemiau), kuri bandysiu kurti panašius imtuvas (su NPN tranzistorių). Aš pasirinkimas šiomis naujovėmis, nes apatinės dalys skaičius grandinės, silpnų srovių, ir todėl aš suprantu, grandinės teorija operacijos. ir I'm starting su maišytuvu grandinė. bet pataria yra sveikintinas. vertiname skruzdė padėti. http://techpreservation.dyndns.org/schematics/60/60_Admiral_8V1_14.djvu http://techpreservation.dyndns.org/schematics/64/64_Toshiba_7TP-30_157.djvu

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Pranešimas Parašytas at 20:36 ---------- Ankstesnė žinutė buvo 18:43 ----- -----</span></span>
Norėčiau sužinoti: 1) Koks yra jautrumo, būtino norint sukurti SW imtuvas? ar kas yra tikimasi, RF signalo vertę maišytuvas pirkimo? tai į 1uV, 100uV ar 1m diapazone? 2) Ką reikia įgyti nuo maišytuvas su detektoriumi? 60dB, 80dB ar daugiau? 3) Kokia yra minimali RF signalo vertės detektorių diodas? mums reikia daugiau 0.7V už diodas į darbą?

Paprastai komercinės trumpųjų bangų radijo imtuvas jautrumas yra 1uV į 5uV asortimentą. Bendras pelnas iš imtuvo etapus pagal formulę RF sistemos analizė jautrumą. Imtuvo jautrumas [dBm] = -174 + 10 * LOG (bandwidth [Hz]) + Noise paveikslas [dB] + SNR prie detektoriaus įėjimo [dB] Taigi, jautrumą 1uV (į 50ohms 107dBm-) ne antenos įvestis, 9kHz pralaidumą, 12dB SNR ne detektorius, triukšmo figūra visą imtuvas turi būti maždaug 15dB. Paprastai 3 etapai yra pakankamai, tarp maišytuvo ir detektorius, šio pobūdžio programomis.

Matau C7 energijos dalis filtravimo bet paaiškinkite rezonansinę grandinę jei C7 nėra jo dalis. Neatrodo, kad "šaltas" pabaigos L2. Jei ne tai bent apeinamas su kondensatoriumi geriau tinka RF srovių, tiek gerinant filtravimo ir sumažinti indukcinės savybės C7
Tu teisus;. C7 dalis bakas grandinės ir turėtų būti gretinamas su su kondensatoriumi labiau tinka RF. Tai padaryta šioje grandinę, kuri kitaip yra beveik vienodi (atitinkamai pažymėti, kad C7 paženklinti čia kaip C5):
1416_3.jpg
Svarbiausia, tarp kolektoriaus sujungimo VT1 ir schema poilsio taip pat rodomas teisingai. (Pastaba: R5 turėtų būti 150 Om, o ne 150k.) Aprašymas (rusų k.) šio atsinaujinimo (ne superregenerative) imtuvų grandinės galima rasti [url = http://cadzone.ru/content/view/561/25 /] cadzone.ru/content/view/561/25 / [/url].

C7 pirmoje schemoje (33uF) ir C5 į naujausia 10uF (lygiagrečiai C5 yra kitoje atsieti dangtelį C4 10nF), visi yra gerai ir jie turi būti atsieti kepurės. Jų ryšys punktas abiem atvejais yra maža varža ir turėtų būti "šaltas" atsieta taškus, kitaip grandynai bus ne virpėti.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back