LCD Interfacing - Maitinimo šaltiniai

S

Slayerza

Guest
Sveiki, man reikia sąsaja su MCU sistema (3V) LCD ekranas (5V). Man reikia tik siųsti / rašyti duomenis į ekraną, bet komanda naudojama patikrinti, ar yra užimtas, todėl reikia, kad sutinku su 5V signalus nuo LCD ekrano. Kaip aš einu apie šį naudojant mažų komponentų, kaip įmanoma? Dėka Slayer

Kaip apie naudojant CPU, kad yra tolerantiškas 5V? Tada jums nereikės jokių klijų logika. Jei tai neįmanoma, turite pasakyti mums, kiek įėjimai, išėjimai ir bidirectionals tarp ekrano ir CPU, todėl mes galime suformuluoti optimalų sprendimą.

Kiti dizaino aspektus, reikia 3-3.3V dizainas. Kaip LCD sistemos kritinių aš, o nulaužti kažkas nei kiti komponentai? Kokie klijai logika man reikia? Kaip aš naudoju 4bit režimu ekrane turiu tik 7 eilučių, iš viso sveikatą Slayer

Ėjimas nuo 3.3V produkcija iki 5V įvesties paprastai yra paprasta: tiesiog prijunkite juos kartu. 5V įvesties greičiausiai logika įnašus, tai leidžia dirbti. Nuo 5V išėjimas 3.3V įvesties yra sunkiau, nes jūs turite sumažinti aktyvų aukšto lygio. Yra logikos buferio prietaisai, specialiai tai padaryti, bet jei norite tai padaryti pigiai galite naudoti žalios įtampos dalikliu. Tai įmanoma tik tuo atveju, jei krašto greičio degradacija yra toleruotina. Kita alternatyva yra įterpti serijos rezistorius apriboti į 3.3V įvesties srovė, tačiau tai nėra gerai toleruoja kai kuriuos prietaisus.

Ar jums galbūt įrenginys / dalies numeris vienas iš šių buferio mikroschemos? Aš esu projektavimo PCB dabar aš vis dar gali pridėti jį. Cheers Slayer

Tikriausiai pigiausias h (at) ck įdėti varžinio įtampos divier jūsų 5V LCD išėjimo. Aš mačiau šį triuką padaryti MMC kortelę.

Hi Slayerza, Ši problema atrodo, kad pop-up reguliariai norma. Aš susiduria su problema, save, bet aš szarpnęły per kažką, kad gali būti verta pabandyti. Tai CD4010, ne vartydami CMOS su TTL logika lygio konverteris. Jis turi dvi atskiras tiekimo smeigtukai ir kad funkcija gali būti įdomu. on1aag.

Naudokite 74HCTxx (Vcc = 5V) 3V signalą konvertuoti 5V. HCT VI (žemas) 2v, tai 100% tikri, kad HTC bus pereiti teisingai 3V / Bingo

Naudokite LCD modulio 3V versija. MDLS 16265SS-XLV 16x2 Dot Matrix LCD modulis 3v versija.

[Quote = Slayerza] Sveiki, man reikia sąsaja su MCU sistema (3V) LCD ekranas (5V). Man reikia tik siųsti / rašyti duomenis į ekraną, bet komanda naudojama patikrinti, ar yra užimtas, todėl reikia, kad sutinku su 5V signalus nuo LCD ekrano. Kaip aš einu apie šį naudojant mažų komponentų, kaip įmanoma? Dėka slayer [/quote] CMIIW, aš maniau, jūs visada galite naudoti gana ilgą vėlavimą, vėlavimą, pakeisti, kad užimtas linija stebėjimo? Tokiu būdu galite sumažinti jungtys LCD MCU?? ir, kai žemos įtampos lustai, aš žinau, gali priimti 5 voltų įėjimai. Ar jums patikrinti savo duomenų lape?

Teisingas, galite naudoti tinkamai atidėjimo ilgam laikui. Tačiau tai greičiau sprendimas, ir mano MCU vykdymo laikas yra ribotas, taip pat išteklių. Taip eikvoti laiko arba, dar blogiau laikmatis LCD rutinos nėra. Cheers Slayer

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back