Lcd hitachi + AT89C51

R

ReyDemonio

Guest
Sveiki, aš bandau naudoti LCD ekranas (LM016L) Hitachi procesorius, kontroliuoti su AT89C5131 ir 4 bitų sąsaja, bet aš vis tik juodus stačiakampius, ir nieko daugiau realiame rinkinio ir visai nieko protheus modeliavimas. Ar kas nors padėti man su kodu prašome? Ačiū
Code:
 # include sbit = P3 ^ 6, sbit RS = P3 ^ 4, sbit RW = P3 ^ 5; unsigned char Dato = 0; unsigned char kodas tex1 [16] = {"," "L", " C "," D "," "," d "," e "," "," 2 "," "," f "," i "," l "," a "," s "," }; unsigned char i = 0, j = 0, k = 0, z = 0; bitų BU = 0; void ini (), turėklai (unsigned char i) void void palaukti (unsigned char z); void main (void ) {INI (), (;) {Dato = 0x80; turėklai (0), (k = 0, k

LCD, kurį naudojate, yra iš esmės 20-metis dizainas, remiantis prietaisas vadinamas HD44780. Jei "Google tam įrenginiui, Jūs rasite pavyzdžiui, šaltinio kodą tonų jai kontroliuoti, ir tikriausiai pavyzdžiui, su tuo pačiu mikrovaldiklio jūs naudojate per daug. Įtariu, kad jūsų problema yra ta, kad jūs turite jokių vėlavimų, bet jis buvo kartu, nes aš bandžiau šį LCD valdiklis. Bet kokiu atveju, kaip šalutinis dėmesį, kad jūsų kodas yra labai keista, kad jūs naudojate globalių kintamųjų perduoti informaciją, kad paprastai gali būti tiesiog funkcija skambinti parametrai.

Atsiprašome už nelyginis kodą, aš tik pradeda su C51 ir visa tai stuff. Aš bandžiau ją pagerinti, kaip jūs sakėte, nenaudojant tiek daug globalių kintamųjų.
Code:
 # include sbit = P3 ^ 6, sbit RS = P3 ^ 4, sbit RW = P3 ^ 5; unsigned char kodas tex1 [16] = {"", "L", "C", "D", "", "d", "e", "", "2", "", "f", "i", "l", "a", "s", "'}, unsigned char i = 0 j = 0, k = 0, z = 0; tiek BU = 0; negalioja INI (); void turėklai (unsigned char i, unsigned char dato); void palaukti (unsigned char z); void main (void) {Ini () for (;) {turėklai (0, 0x80), (k = 0, k

Bent jau gali man duoti kam nors darbo kodekso 8051 mikro ir HD44780? Aš negaliu rasti nieko naudingo google, tik dalis kodo ar negaliojančių kodų.

Aš ne patikrinti savo kodą, prašome įsitikinkite, kad jūs initilized LCD teisingai. Jei jūs gaunate stačiakampius gali būti problema su ryšio duomenimis ir kontrolės Pins galimybė. Pažymėkite šį LCD sąsaja Susipažinkite [/URL] [/B], kuris naudoja MikroC biblioteką

Toliau, pamoka demoing žinutę HD44780 suderinama LCD naudojant 4-bitų sąsaja su 8051 šeimos ir šaltinio kodą, tiek asamblėjos ir C kalbomis: [URL = "http://www.8051projects.net/lcd-interfacing/introduction. php] LCD sąsaja su Microcontrollers pamoka [/URL] Paprastai, juodosios dėžės / stačiakampiai nurodė iniciacijos problemą, galbūt neteisingus vėlavimus, jungtys ir tt BigDog

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back