Krištolinio generatorius dizainas (Pierce konfigūracija)

G

gkats

Guest
Hi all,
Aš projektavimas kristalų laikrodžių osciliatoriai lygiagrečiai konfigūraciją 28MHz.
(Serija rezonanso kristalai yra 28MHz).
Kai aš prijungti krištolo lygiavertis grandinė (LCR) iki generatorius
(sudarytas iš INVERTER su varža atsiliepimai)
Circuit vibruoja per daug rečiau nei tikėtasi (28MHz).
Problema, atrodo, su atsiliepimą rezistoriaus vertę.
Tai gali būti pakankamai didelis (daugiau nei 100 kOhms), bet tik tada, kai jis sumažėja iki tam kOhms (5KOhms) grandinė vibruoja šalia krištolo rezonanso Freq.
Ar šis reiškinys pagrįstas?Turi daryti taip pat su inverterio?
Ar galite punktas man už kristalų laikrodžių osciliatoriai dizaino nuorodas.

Thank you very much pažangiosios!

Ar tai tik imitacija?Manau, kai hspice modeliavimas nėra teisės generatorius.

Ar galite patikrinti fazės ir padidėjimo 28MHz?

Jei du dalykus susitikti virpesių sąlyga, kristalas Oscilēt naudojant prieskonių.

Gal reikia laiko.

Inverter pagrįstas generatorius kartais gali veikti kaip atsipalaiduoti oscilator dominuoja RC konstanta vietoj LC rezonansas.Kaip paprastas testas, padidinti INVERTER tranzistorių dydis.Taip pat pagalvokite serijoje su inverterio ir krištolo produkcijos rezistorius.Galite sumažinti šią iki gaunant pakankamai energijos, vyksta į krištolo rezistorius.

Padaryti dydį / etapo sklypas atvirojo kontūro prieaugis su krištolo prijungtas.

Aš imituojanti su šmėkla, ir tai nepadės, atrodo, bet su konvergencijos problemą.Circuit vibruoja, bet ne tikėtis dažnis (Crystal serijos rezonanso Freq).Rezonanso Freq daugiausia priklauso pagal rezistoriaus vertę (RC).Aš stengiuosi dabar, keisdami inverteriai dydžio, kad grandinė virpesių Freq atsparus rezistoriaus vertę.Didinant tranzistors dydis inverter, galiu padaryti tai vyksta?

Ačiū.

Taip, keisti tranzistorius dydžių.Bet didinti atsiliepimą rezistorius.Sumažinti rezistorius nuosekliai su kristalai.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back