kodėl naudoti didelio perjungti dažnių DC / DC konverteris?

B

Batistuta

Guest
hi,
all
kaip tema, aš noriu žinoti, DC / DC converter, kodėl gi ne naudoti aukšto dažnio jungiklis dažnumą, kaip mes žinome, naudokite aukšto dažnio gali gauti mažos pasyvaus komponento, tačiau aukšto dažnio ir sukelia daugiau pereiti nuostolių,
bet kaip procesas krinta, ir manote, kad parazitiniai nepasikeičia tiek, tai kodėl gi ne naudoti didelio perjungti dažnių?
tai yra mano idėjos, jei neteisinga, patikrinkite,
ar ji ...
taigi man reikia jūsų idėjos, aukšto dažnio tik apsvarstyti jungiklis nuostolius?ir kitų dalykų, kurie daro įtaką efektyvumo aukšto dažnio?
ačiū

Tai sudėtingas klausimas, ir aš galiu bandyti jums tiesiog kai kurias mintis.
Perjungimo dažnis yra griežtai susiję su energijos išsklaidymo klausimą į jungiklis elementai (tranzistorius, diodas), parasitics (capacitive, induktyvieji) ir EPI emisijos.
Mažos konverterį galima gauti didinant perjungimo dažnis siekiant mažoms žemyn dydis saugojimo elementas, daugiausia induktoriaus ir kondensatoriai.
Būdas padidinti perjungimo dažnis pakeisti topologijos nuo tradicinio kietojo perjungiamu maitinimo elementų (jungiklis Išjungimas ir / arba apyvartos mokestis dissipative tada su srovės įtampa dėl perjungti skirtingus nuliui), naudojant sudėtingesnes topologijos kaip minkštas perėjimas beveik stačiakampės bangos signalo, pusiau Rezonansinis konverteris, rezonansinis konverteris,
daugiarūšio Rezonansinis konverteris ar apskritai naudojant minkštą jungimo būdai.
Paprastai minkštą Jungikliai pakeisti padėtį pakeisti elementą esamą arba įtampos ar arba yra lygi nuliui, tai teoriškai gali niekinis energijos išsklaidymo į komutacinius etape į jungiklis elemento, mažiau įtampos arba srovės įtampos keitiklis ląstelių prietaisus,
taip pat mažesnė EPI teršalų nei tradicinės kieta komutacinius topologijos.
Su šiomis topologijos įtampos ir srovės signalo viduje Aktyvūs jungiklis ir pagalbiniai pereiti imtis minkštos formos kaip piecewise linijinės su sinusoidinės dalis pridedama, grynas sinusoidinės, sinusoidinės su įvairiomis dažnių vertės.Žinoma, yra trūkumas, modeliavimas konverterio elgesys nėra paprasta ir kontrolės strategijos yra sudėtingesnės nei paprastą sunku perjungti PWM konverteris (dažnai mes apie laiko kontrolė, nuo laiko, dažnio ir tt).
Norėdami sužinoti apie pusiau Rezonansinis konverteriai (QRC's) yra vieninga teorija, kad galėtų ištirti dinaminius ir stacionarių elgesį konverterį pagal pusiau rezonansinis būklę ir PWM kieta komutacinius sąlyga.Taip pat parasitics kaip nuotėkio induktyvumas į transformatorius Flyback konverterį galima naudoti norint pasiekti minkštos perjungimo veiksmų, tuomet dažniausiai parasitics yra geras dalykas, o problema kaip į tradicinius konverteris topologijos.
Norėdami suteikti jums idėja Aš perskaičiau knyga apie pusiau resosnat konverteris dirbti iki 10 MHz, tada labai aukšto dažnio, siekiant mažoms konverteris dydžio ir didelės galios tankį.Prekybos įtaisas, kuris naudojimo minkšta komutacinius technologijos iš tikrųjų gali, pavyzdžiui Vicor (http://www.vicr.com/) naudoti pusiau Rezonansinis convertert topologijos su ZCS technika (nulis Dabartinis perjungiamieji kontrolės veiksmų).
Čia toliau keletas nuorodų apie tokio tipo konverteris:

http://ece-www.colorado.edu/ ~ pwrelect/book/slides/Ch20slide.pdf
http://www.fairchildsemi.com/an/AN/AN-4146.pdf

ir kai nuoroda į knygą ir popieriaus apie aukšto dažnio keitiklis:

http://www.springerlink.com/content/n1q325wj571w3pu7/
"Aukšto dažnio kvazinuosavo Rezonansinis ir multi-rezonansinis konverteris technologijos"

"Pramoninis taikymas, 1 MHz pusiau Rezonansinis konverteris"
Carrasco, JM; Ridao, PP; Quero, JM; Janer, C.; Franquelo, LG
Power Electronics and Applications, 1993. Penki Europos konferencija
Tomas, numeris, 13-16 Sep 1993 puslapis (-iai): 178 - 183 vol.3
Digital Object Identifier

Kad jums taip pat idėją aš pridedamas įvaizdį konverteris, kad Aš pastatė mano magisterskiej dėl elektroninių tai pusiau Rezonansinis ZCS Flyback konverteris (pusė bangos) su perjungimo dažnis nuo 300 kHz ir 400 kHz ( kintamo dažnio kontrolė).

Hope this can help.

Iki
Pow
Atsiprašome, bet jums reikia prisijungti, kad galėtumėte peržiūrėti šį priedą

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back