klausimų apie QAM ir eglės filtravimas

R

Rfboy

Guest
Hi All,
Turiu klausimą apie filtravimo signalą naudodami eglės filtrus.
Aš Tring kad filtras QAM signalo root iškėlė cosinus pulsee formos filtro ir mano filtras yra du įėjimai bitų ir 15 bitų produkcijos.Po filtravimo Aš VPK su 10 bitų rezoliucijos.

Kaip man pasirinkti teisę būdu filtro išėjimo bitų prisijungti prie DAC?

Jei simbolis norma yra 10 MHz, kas turi būti dažnių laikrodžio už filtro naudojant distribuited Aritmetines lygiagrečiai filtrą?

Ar teisingas pasirinkimas turėti filtras su dviem įvesties bitų vietoj dviejų atskirų filtrai 1 įvesties bitų?

Tx a lot.

Max RFboy,

Jūs kalbate, kad jūsų indėlis yra 2 bitais.Ar 2 bitai Aš ir 2 bitai Q (ty naudojant 16-QAM) arba 1 bitai I ir 1 poveikiui Q (ty 4-QAM = QPSK)?

Bet kokiu būdu, FIR filtro koeficientai turėtų būti sumažinti taip, kad didžiausios išėjimo naudoja visą spektrą registre, tada prisijungti svarbiausių lazdą DAC.Jeigu DAC doesn t yra 1 / 2 LSB kompensuoti, rezultatas turėtų būti suapvalintos, siekiant panaikinti 1 / 2 LSB DC komponentas (bet ši problema tikrai mažas naudojant 10 bitų).

Linkėjimai

Z

Max Zorro, mano sistema yra 16 QAM, kad yra du bitai Aš ir du bitai ir Q.
Kas yra teisingas pasirinkimas:

1) Įgyvendinti du filtrus I ir du Q vieną filtrai kiekvienam bitų, tada susumuojant rezultatus vairuoti DAC.

2) Įgyvendinimo vienas filtras su dviem įvesties bitų Aš ir vienas filtras, du įėjimai bitus Q.

Tx už pasiūlymą apie mastelio koeficientą.Iki

Max Rfboy,

Jūs turite du identiški filtrai, vienas man ir vienas Q. vertybes vėlavimo linija yra dviejų bitų pločio (b1, b0), tačiau jie respresent skaičiaus vertės yra, pavyzdžiui:

b1 b0
11 => -3
10 => -1
00 =>
101 =>
3
Jei koeficientai yra N bitų, jums reikės iš esmės reiškėjų N bitų 3 bitai, nes 3 bitai reikalingi atstovauja vertybes nuo -3 iki 3.
Tačiau galima naudoti paprastesnes logika vietoj bendro skleidėjai.Pavyzdžiui, jei perleidimas tarp bitų ir vertybes yra taip pat pirmiau pateiktoje lentelėje, logika, dauginant iš koeficiento C pagal datą (b1, b0)
esančius baladoti apie vėlavimą linija būtų:

R = C;
jei b0 == 1 Tada R = R
2 * C (ty įtraukti C keitėsi vienos vietos į TPĮ)
jei b1 == 1 tada pakeisti pasirašyti R

Linkėjimai

Z

Max Zorro,
Thank you for your help!

Dabar aš turiu kitą klausimą:

Įvesties signalas, filtras duomenų greitis maždaug 8,592 MHz ir aš naudoti 34,368 MHz, mėginių ėmimo frequecy už koeficientas filtrą, koks yra teisingas dažnių laikrodžio jei noriu įgyvendinti visiškai lygiagrečiai eglės filtrą?

Ar žinote, kai kurie klausimai apie @ ltera Jodła filtravimo įrankis?

ačiū

Sveiki berniukas,

Naudoti 4 mėginiai per simbolis.Gerai.Veiksmingai įgyvendinti filtras yra kaip interpolator filtras su interpoliuojant faktorius 4 naudojant daugiafazės filtro struktūrą.An interpolator filtras sutinka įvesti duomenis tam tikru dažniu ir generuoja produkcija N kartų, kad duomenų perdavimo spartos atlikti M / N operacijas vietoj M, kur M yra filtras tvarka.
Žiūrėti, pavyzdžiui, skyriuje apie Multirate Skaitmeninis signalo apdorojimas knygoje Proakis ir Manolakis: Digital Signal Processing.
Atsiprašau, aš Don t žinoti @ ltera fir filtro įrankis.
Linkėjimai

Z

Naudojant daugiafazės filtras yra labai sudėtinga ir AGRINDINĖS įgyvendinimą.Pakartokite įvesties mėginio 4 kartus ir filtruoti.Jums reikia ištirti praradimo šis derinimas.

Max spweda,

I
don't agree with you.A daugiafazės filtras nėra sudėtingiau nei kitos FIR filtrą.
Kartoti mėginio N kartų yra lygiavertė su daugiafazės interpoliuojant filtras su perdavimo funkcija 1 z ^ -1 ... z ^ - (N-1); tai lowpass filtrą.Po to, jums reikės filtrą, kuris suteikia kaskadowymi šios vieną norimą perdavimo funkcija.
Su daugiafazės filtro, bendra tvarka filtras yra beveik toks pat kaip tvarka pirmiau minėtoje filtrą, bet yra svarbu sumažinti (n kartų) ir telefono numerį reikiamo skaičiavimai.
Linkėjimai

Z

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back