Klaidų lygis AWGN: kodėl vidurkis = 0, dispersija = Ne / 2?

M

mazdaspring

Guest
Bandau suprasti, kaip padaryti MATLAB AWGN klaidų lygis. Tačiau aš nesu aišku ant žemiau kai kurios dalys. 1 Kodėl reiškia yra 0 ir kodėl dispersija = Ne / 2, kur jie nuo? tai teorija ar kas? Ir man reikia, pridėti triukšmo signalas. Kas yra teorija ir triukšmo lygtis kaip rašote triukšmo lygtis MATLAB. Ačiū.

AWGN yra priedų baltas Gauso triukšmo. Jo vidurkis yra lygus nuliui, pagal Gauso pasiskirstymo. Nr. ... / 2 yra triukšmo galios, aš nesu tikras apie faktinius prasme Nr. ... / 2, bet aš manau, kad realaus signalo plinta galią daugiau kaip teigiamas ir neigiamas dažnis. Taigi, Nr. / 2 reiškia dvipusis galios spektrinis tankis. Matab randn funkcija naudojama kurti Gauso platinamas atsitiktinis dydis su nuline vidurinį ir vieneto dispersija

Matab randn funkcija naudojama generuoti Gauso platinamas atsitiktinis dydis su nuline vidurinį ir vieneto dispersija
Thank you so much. Tai gana aišku, man. Ar galite paaiškinti man toliau prašom. kas randas ir randn skiriasi? Taigi, kai aš MATLAB už AWGN turiu naudoti randn vietoj, randas? Taip pat ..., matau kai kurie žmonės kodą .... jų triukšmo MATLAB yra 1 / (squareroot2 x [rand (1, n) + J randn (1, n)]), kur tai yra kilę iš? ir kodėl [] .... tikrosios vertės naudojimo randas ir įsivaizduojamo naudoti randn? Thank you so much iš anksto.

Naudojamas generuoti tolygiai paskirstytos atsitiktiniai vertybės, kadangi funkcija randn yra Gauso-paskirstytų atsitiktinių dydžių funkcija randas. Manau, kad šis terminas [rand (1, n) + J randn (1, n)) yra sudėtingas Gauso atsitiktinis dydis, todėl jos dispersija (galite pagalvoti, kad maitinimo) lygus 2 MATLAB, galite lengvai patikrinti, dispersija kintamo XX = randn (1, n), įvesdami var (X) Jei n yra didelis, var (X) aprrox. 1 ir po to galite dar labiau patikrinti var (X + Y) = 2, kai x = randn (1, n) ir y = randn (1, n), normalizuoti energijos [rand (1, n) + J randn (1 , N)]) 1, mes tiesiog padauginkite šį skaičių su 1/sqrt (2) Hope this helps

randn gamina visų teigiamų skaičių. Taigi, ji negali būti 0 vidurkis. pridėti AWGN signalą, naudokite AWGN (signalo, SNR) arba pridėti šį r = a + (ba) .* randas (100,1);

Ar galite paaiškinti man, prašom. kas randas ir randn skiriasi?
Skirtumas yra susijęs skirstinių atsitiktinių dydžių šias funkcijas. rand () generuoja atsitiktinius elementus su vieneto platinimo kadangi randn () pasiskirstę pagal normalųjį dėsnį.

randn gamina visų teigiamų skaičių. Taigi, ji negali būti 0 vidurkis. pridėti AWGN signalą, naudokite AWGN (signalo SNR), arba, pridėti taip: R = a + (ba) .* randas (100,1);
Kas yra A ir B? Beje, ačiū jums visiems. Suprantu, kad dabar apie randas, randn

Atsiprašome, yra apatinė riba, ir b isthe viršutinė riba numeriai tikitės.

draugai gali man pasakyti apie tai, kas yra tikra vertinama Gauso pasiskirstymo triukšmo?. ir kaip jis gali būti generuojami

Hi Prank Tarkime, jūs norite pridėti gaussain šie 10 bitų BPSK moduliuojama duomenys ModulatedData = randint (1,10 [1 0]); [aš] ir sako EbNo = 4DB tai, kaip galite apskaičiuojamas Nekilnojamojo ir IMG dalis triukšmo [/I] EbNo_lin = 10 ^ (EbNo/10);% Linijinis EbNo Nr = 1/EbNo_lin vertė apskaičiuojama;% Apskaičiuoti triukšmo galios Darant prielaidą, kad EB = 1 NI = sqrt (Nr. / 2) * randn (1, ilgis (ModulatedData)); NQ = sqrt (Nr. / 2) * randn (1, ilgis (ModulatedData)), N = NI + j * NQ;% Sukurti kompleksas AWGN

Nr triukšmo galios tankis per BW B, nes triukšmo spektras + ve ir ve dažnių amplitudės yra dvipusis spektro Nr. / 2. Nulis reiškia, ateina iš to, kad visas triukšmas mėginiai yra nepriklausomi ir uncorrelated visą triukšmo signalas, todėl nėra šališka nei +, nei - amplitudės triukšmo signalas.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back