Keista problema.

V

Victory1981

Guest
Aš susitiko su keista problema šių dienų.
I used LM311, kad nulis-cross detektoriumi, mes pastebėjome, kad, kai dažnis yra didelis (tarkim, 40KHz), auga krašto TTL produkcija yra labai tvarkingas (I koreguoti osciloskopu į 100ns/Div ieškoti arti auga kraštas), tačiau kai kalbama apie žemo dažnio (tarkim, 400Hz), auga kraštas twittered blogai, ir 40Hz dar blogiau. (nors jis atrodė gražūs, kai koreguojama osciloskopu į 1ms/DIV arba 250ms/DIV).
Kodėl?Aš ne susiję skaitmeninių grandinė analogiškai dalis, tiesiog paprastas nulis-cross detektorius.I don't think it's triukšmo ... O aš neįsivaizduoju, kodėl tai nutiko ir kaip Finansinių dėl neįvykdytų problema.I'm making dažnio matuoklis, todėl man reikia auga gražus kraštas.
Please help me.Thanks in advance.

Labas

Tai puikus prietaisus, bet ir gali suteikti jums galvos, jei nepateikta kartu su kai histerezės suradau.

Pasiūlymo Bob Pease ne National Semiconductor:

"Greičiau palyginimui pvz LM311, viskas tampa touchier ir išdėstymą yra kritinis ......... Vienas specialių atsargumo priemonių, LM311 susiejimas apdailos kaiščių kartu užkirsti kelią AC atsiliepimus išėjimo .. ... LM311 duomenų lapo National Semiconductor Linear Databook atliko patarimų properset ir perspėja, nuo 1980 metų ir aš rekomenduoju šį palyginamuosius patarimai "

Taip pat atminkite, kad palyginamuosius bus triukšmo.Pagal Bob: "Tu gali manyti, kad kiekvieną lyginamąjį yra atskiras triukšmo dažnių juostoje. Kai Differential Input persijungia į šią juostą lėtai iš abiejų pusių, produkciją galima gauti labai triukšmingi, kartais geležinkelio geležinkelių, nes sustiprina triukšmą ir virpesių"

Tikiuosi, kad tai suteiks jums keletą patarimų!

E

Hi Victory1981,

Aš sutinku su E-design.Manau, kad problema yra lėtas risetime nuo
comperator įėjimas su mažų sąnaudų dažnius.Tirpalas histerezės
apie 1-5%.

Iki

Thank you for your help.
Bandžiau kas būdas išspręsti problemą, taip pat pridedant histerezė, tačiau rezultatas atrodo ne taip gerai, kaip tikėtasi.
Ar turėčiau spręsti jį į skaitmeninę dalies ciklo (ty atidėti signalą, kol jis yra stabilus.)?Aš dabar naudojant VHDL kurti skaitmeninių kanalų, todėl tai gali būti pats paprasčiausias būdas išspręsti problemą.Bet aš vis dar stebuklas, bet ar yra būdas padaryti auga kraštas tvarkingas, kai signalo pokyčius lėtai?Ar tai neįmanoma?

Įsitikinkite, kad įvesties signalo lygis yra pakankamai aukštas.Kai stiprinimas prieš savo lyginamuoju galėtų padėti.Žemas signalai bus sukelti problemų netoli nulio taškas aikštelė.Taip bus didinamas nuolydis bei sumažinti laiko praleidžia prie įėjimo problema triukšmo juostos plotas lyginamuoju, todėl siurblys perjungimas.

E

Tiesiog pridėkite histerezės su vienu ar dviem varžai, aš tikiu, kad tai veikia gerai.Kiek aš suprantu jūsų problemą, geriau spręsti šį Analog būdas, o ne pridedant vėlavimą.

naudoti CMOS tipo comparitor jos daug sensative ir daug greičiau
lm311 isnt so hot chip, ir labai kenčia nuo bet kokio PSU Ripple virš 20mV Rūšiuoti
tiesiog pridėti rezistorius produkcijos ir naudoti keletą vartai 74HC 04 / 7 arba kitas buferiskiti yra tiesiog per mažai naudoti vartai, kaip aukščiau setup turite
valyti jį
Taip pat galite pridėti diodo su vienu vartai grandinės viduryje GND 1N4148 tt
Tai leis labai švarus trasitions

! MONKEY!wrote:

naudoti CMOS tipo comparitor jos daug sensative ir daug greičiau

Matau šią problemą daug, kai palyginamųjų bandymų, čia yra mano mintys šiuo klausimu ..

1) histerezės tikrai yra geriausias būdas tai padaryti - pabandykite susiejimas savo produkciją į mažai rezistorių dalikliu į GND (10 omų).Ir pasiimkite invertuojantis įėjimas iš ten ..Kai jūsų indėlis yra mažesnis GND, produkcija bus GND ir rezistorių dalikliu turės nėra teka ..Kartą jungikliai nors, tai reikia eiti šiek tiek toliau į praeitį 0 Reset grandinė.Tai palaiko labiausiai palyginamuosius šmaikštus, nors bet koks COMPARATOR BE histerezės bus svyravimo regione.

2) Įdėti rezistorius produkcija - 1k, 5k ..Tai traukos Little Current iš lyginamosios produkcijos ir sumažinti pirmojo poliaus, o lyginamojoje's dažninė .. vietaTai turėtų padėti lėtai auga signalus, tačiau labai lėtai (1mV/sec) Jums reikės labai mažai rezistorius ir atliekų daug energijos.

3) Jei visi norimą 0-kryžių, naudoti diodas ir 1k išplečiamojo.Tai bus pagrindas, kai signalas yra žemiau 0, o aukštos kai pereisite diodas turnon įtampa - 0.3V už shottky.Galima naudoti kaip įėjimo į du inverteriai duoti Sharp, noninverted produkcija.Bet turėsite 0.3V kompensuoti.No big deal, jei visi norite tai laiko informacija, kaip tai būna tame pačiame taške, kiekvienas ciklas - bet jeigu jums reikia įjungti kažką ne 0-kryžių, prisimena šį pigūs sprendimas leidžia kompensuoti.

4) MAX912 naudoja Bipolar arba vieno tiekimo, yra TTL produkcijos ir tik 7ns pasiūlymo atidėti.Gal pabandykite vietoj - eiti į www.maxim-ic.com ir prašyti tam nemokamų pavyzdžių.

Thank you for your help.
Niekada tikimasi, kad daug naudingų atsakymų.
Aš dabar užimtas rengia Mano baigiamuosius egzaminus, taigi aš neturiu laiko išbandyti metodus jūs man.Pasistengsiu juos iš po mano baigiamuosius egzaminus.

electronrancher:
Ačiū už sugaištą laiką.
Tiesą sakant, aš pridėjo rezistorius produkcijos, ir nustatė, kad triukšmas buvo sumažintas iki tu man davė pasiūlymą.Bet aš vis dar nesuprantu, kodėl pridedant rezistorius produkcija bus sumažinti triukšmo.Ar galėtumėte paaiškinti išsamiau?

Be to, kartą aš išėjimo srovei PPK, ir naudoti Operational Amplifier konvertuoti srovės įtampa.Bet aš rasiu rezultatas buvo ne toks geras kaip Voltage Output DAC.ypač žemo dažnio!Ir aš papildomas rezistorius su op produkcija, rezultatas yra stebuklingai geras!Nežinau kodėl, rezistorius, sumažinti dauguma triukšmo!(Bandžiau pradėti nuo VCC ir GND 0.1UF, ji veikia, ty sumažintas triukšmo, tačiau rezultatas nėra labai geras, ypač žemo dažnio).
Ar galėtumėte pasakyti, kodėl rezistorius prijungtas prie išėjimo yra tokie stebuklinga galia?
Jūs paaiškino savo pareigas, bet aš nesupratau jo ...Tikiuosi, kad jūs galite paaiškinti išsamiau.Thanks a million!

Taip!Aš naudojo šį triuką daug kartų prieš gyvenimą, kodėl tai veikia, bet turėjo daug bandymų ir klaidų juos gauti teisę.

Kai vaikinas dizainų palyginamąjį IC, jis daro labai greitai.Taip greitai, kad ji gali priimti signalus net negali proceso metu!Kadangi visi tranzistoriai yra mažai perjungimo greičio, tai visuomet bus atveju.Atrodo, kad jokių problemų, nes greitesnis geriau ..Bet laukti.

Dabar pagalvokite apie savo įvesties signalo dažnis - greitai augančių signalas gali atrodyti 500MHz.Suteikite savo lyginamuoju, ir jų indėlis gali būti perjungti žemas kartą, kai produkcija vis dar auga.Tai nėra gerai, nes galima gauti neteisingus triggers, arba atsisakymą nuo produkcijos.Chip dizaineris prideda šiek tiek dangtelio viduje lyginamuoju sprendžia ribos be jitter.

Todėl tai sukelia problemų slow signalai yra todėl, kad jūs neturite jūsų išėjimo (I think apkrovos).Jūs kaklaraištis išvesties skaitmeninį PIN kodą, kuris yra labai lengva imti iki (R = begalybės CMOS vartai).Dabar jūsų RC konstanta yra begalybės ir net šiek tiek triukšmo perjungimas turi įtakos daug - pamatysite Jitter ir skambìjimo nuo lyginamojo jungikliai taip greitai ir nėra niekur tai mažai bangų eiti viduje chip - R yra begalinis!

Pridėti mažas R produkcija ir dabar savo RC važiuoja į apačią - šiek tiek šoktelėti, kad yra lengvai išsiurbiamas iš rezistorius.Dabar, kai Toggle lėtai lyginamuoju užimtas stumia srovė į rezistorius ir negauna trikdo prakeiktas narių ir mažai triukšmo ji sukelia.

Manau, kad mano paaiškinimo, gali būti paini - pabandykite šį pavyzdį.Kelionė taškas 0V.Greitas signalas yra bent 0,1 prieš vieną Viena dalis milijardinės sekundės,-0.1V Kitas Viena dalis milijardinės sekundės.Tai 200mV, ir jokie lyginamieji gaus trikdo 200mV!
Bet lėtai signalas gali būti 0.000001v viena Viena dalis milijardinės sekundės, -0,0000001 Kitas Viena dalis milijardinės sekundės.Kur nuspręsti?Ką daryti, jei mes darome 0.00002v vidaus triukšmo, kai mes jungiklis?Dabar yra aukščiau vėl!Mes Bounce aplink kelis kartus lėtai signalus, jei niekur tos triukšmo eiti.

Labas, electronrancher
Aš stengiuosi daryti, kaip patariate grandinės, tačiau, kai įėjimo signalas yra mažas (tarkim, 500Hz) Todėl, kad dažnių matuoklio, kad nėra tiksli (ty indėlis yra 500,12, išėjimo iš 500,23), bet jei aš įdėti kondensatorius (about0.1u) tarp įėjimo, išėjimo yra stabilus tik paskutinis bitas yra floating.but įvesties signalas negali kilti didelis (kai kondensatorius yra išskirtinė), I don't know why?

pažvelgti į įvesties kai pridėsite BŽŪP - I bet jis didėja lėčiau, kad jūsų Op-Amp nebėra mato greitai perjungti.Jūs esate dabar kompensaciniai signalas, ne op-amp.

Manau, kad BŽŪP yra pernelyg didelis!Ar jums pasiekti net perėjimo punktą?Kažką 100x mažesni - 1000p/1nf bet įdėti 10k žemėje kelias dangtelį.šįkart konstanta yra tik 1/RC ar 10k * 1E-9-> 1uS.Lėtina visi signalai iki 1MHz.Pasirinkite mažesnio varžai gauti greičiau atsakymą

Taip pat galite pabandyti tarp išėjimo ir įėjimo jausmą savo dangtelį - tai atrodo, dauginti BŽŪP dydį ir stiprintuvą pelnas - 1.000.000 tikriausiai, jei ji lyginamuoju.Vėl tik pf diapazonas yra tai, ką jūs norite čia.Jei per jautri, pridėti 100k-10MEG kartu su dangteliu užpildyti jūsų mažylis greitai pulsas integratorius.

Tai gali atšokti ant galo nors - beware.Kokia jūsų prašymą?I think it's funny, kad esate proto bent 100MHz errror kur, kaip pergalė negalėjo gauti rezultatai!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back