Kas yra CMOS RFIC inžinieriai ateityje?

P

Puppet1

Guest
Daugelis įmonių daro RF CMOS nepavyko neseniai espcially Wireless LAN. Įmonės kaip "Broadcom", Atheros, Marvell ir TI pasakyti jie RF SSD CMOS, bet kur įrodymas? Kur yra produktų? YRA RF CMOS tik akademinis dalykas? Ar jų RF IC Dizainas CMOS pramonėje arba tiesiog saviapgaulė ateityje? Triukšmas yra per didelis, energijos suvartojimas yra per didelis, kaukė išlaidas 0.13um ir 90 nm RFCMOS yra taip per didelės, palyginti su 0.18um RFCMOS kad kaina vs bipoliniu yra ne problema, bet daugiau. Kas ateityje? Komentarai ir diskusija Sveiki.

Ateitis yra CMOS! Jei tai tiesa, kad kai kurios bendrovės, turintys problemų su grynu CMOS, tai taip pat tiesa, kad RF visada lemia Baseband galimybes. Dabar mes esame etape BiCMOS (daugiausia 0.35,0.25 ir SiGe) yra būtina, jei norite produktas šiandien. Aš esu projektavimas jį naudoti. Ateityje (atviras klausimas, kada tiksliai) yra projektų RF & BB, įmonė, kuri turi geriausią bendradarbiavimą su analoginių ir skaitmeninių integracija yra nugalėtojas. Integracija yra tokiu būdu, kai į vieną IC žingsnis, per moduliai, SIP ir pan. Problema ta, kad analoginis dalis tachnologically kai už skaitmeninės dalis žingsnis. Išlaidas lemia tik apimtis: kai prieš metus 0,25 SiGeBiCMOS buvo labai didelės išlaidos, šiandien 65nm CMOS yra didžiausias išlaidas, o 0,25 SiGeBiCMOS yra gana pigūs. Kai kas nors galės turėti produktą su RF ir BB į vieną mirti, jis bus nugalėtojas. Ir galimas pasirinkimas yra tik CMOS. Mazz

Nemanau, kad viename luste radijo ar imtuvas yra nieko atsakyti. kad jis gali būti kietas ir profesorių ir universitetų daug pamatyti tai, kaip galutinis, tačiau jis neturi prasmės išlaidų ir veiklos požiūriu. tai, ką turime dabar, pakete (SIP) vs sistema luste sistema laimėti mišrių analoginis / RF / skaitmeninių technologijų taikymu, ir tokiu būdu taptų BRO usefullness dingo. CMOS prietaisas nėra apriboti veiklos procesas yra (ir manau, kad visada bus) apriboti efektyvumą. tik mano nuomones.

Suprantu. Apsvarstykite šį: nuo subtilių dizaino (įvairios technologijos, didelio ploto) RF IC evoliuciją lėmė ekonomiškai, o ne spektaklių. Evoliuciją nuo klasikinės superhet mažas IF / nulis, jei buvo skatinama BB galimybes ir kaina. Kaina visada yra. Ar manote, kad TPP yra pigesnis nei SOC? Manau, kad vienintelis neišspręstas klausimas, kai nėra ką. Norėdami grįžti prie pradinio klausimo, kas RF IC dizaineris gali padaryti šiandien, yra integruoti savo paketą žinių tuo daugiau jis gali komunikacijos ir skaitmeninės sistemos dalį jis dirba, stiprinti ryšius su BB ir sistemos dizaineriai laimėti lenktynėse. Taip pat tik mano nuomonė. Mazz

Point bandote padaryti, kad "RF IC" dizaineris jau nebėra tik RF / Analog / Baseband IC dizaineris, bet tikrai radijo ryšio sistema IC dizaineris. A kompleksinės radijo sistemų dizaineris.

Manau, UWB yra vienas iš ateities galite dalyvauti. Arba DTV arba DMB taikymo gal yra kitas pasirinkimas. Ibinas.

Tiesą sakant, yra keletas apie CMOS RD lustų pramonės popierius pastaraisiais ISSCC. Jis tikrai patrauklus būdas tai padaryti CMOS RD produktus, nes kaina bus gerokai sumažintas. Tai yra dominuojantis veiksnys komerciniais produktais.

"Intel" nebuvo sėkmingos CMOS rfic. Straipsniai nereiškia nieko, aš kalbu apie produktus!

Atheros, Marvell, Realtek visi sėkmingai gaminami CMOS RFIC WLAN. Produktai yra ten!

IEEE dokumentus, yra būtina pateikti tam gaminti arba bent jau prototipas parodyti keletą vertinimo rezultatus tiesa? Nuo nuomones aukščiau, tai atrodo, kad RD inžinierius šiandien, svarbiausias dalykas yra suderinti visus grandinės blokai, stipri grandinė taip pat su tam tikrų žinių fone komunikacijos?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back