Kaip pratęsti 16 bitų skaitmeninis 18 bitų įvedant PPK

V

vahidkh6222

Guest
hi friends,
Turiu 16 bitų duomenų magistralės ir norėčiau nusiųsti jį DAC su 18 bit input,
Noriu naudoti visos skalės vertės produkcija / DAC, todėl aš jį pratęsti iki 18 metų taip: \

DAC_DATA18 = DATA16 ir "00";

bet manau it'l įvesti kai quantization harmonikos ar ither BD dalykų.
taip Ar žinote, kas yra daugiau scintific metodu šio pratęsimo?!

Gausite 16 bitų rezultatus iš VPK plius šiek tiek daugiau.Jūsų "nauja" LSB turės labai maža paklaida, palyginti su įprastu 1/2LSB klaida, kad paprastai ant DACs.

Aš tai triukas prieš daugelį metų ir gavo apie 3 dB geresnių rezultatų, palyginti su DAC su 2 mažiau bitų.

vahidkh6222,
Sistema jums pasiūlyti dirbs.You won't get 18 bitų, bet jūs gausite pagerėjo tikslumas "nauja" LSB kaip vadina jį išpūstas (BIT 1, jei manote, kad "Real" LSB iš 18 Bit DAC būti truputį 0) iš 18 bitų DAC.Tai yra dėl geresnio būdingą rezoliuciją, tikslumą ir diferencialas netiesiškumas.Kaip išpūstas užsimenama, būdingą / - 1 / 2 LSB klaida yra / - 1 / 2 LSB su 18 bitų DAC.
Linkėjimai,
Kral
.
Nesuprantu jūsų simbolika DATA16 ir "00", aš manau, tai reiškia, kad Jūs esate atitikimo ir 16 bitų duomenims su 18 bit DAC MSB MSB.C, "&" yra bit "ir" operacija.Galbūt jūs naudojate sintaksė iš kitos kalbos, kad nesu susipažinęs su.Bet kuriuo atveju, jūsų sistema veiks.
.
Linkėjimai,

Pridėjus dar du bitai iš apačios, iš esmės, jūs tik padauginus iš 4 signalą (nors V-Wise jums yra ribotas VPK output voltage swing), todėl jokių kitų iškraipymas gali atsirasti.Plius, žinoma, ji eina visos skalės.
-b

Padauginus signalą, 4, jūs taip pat daugybos triukšmą 4.Taigi SNR išlieka toks pat (16 bitai lygus 96 dB).Tai reiškia, kad jums pridėjo du (taip vadinamas) "triukšmo poveikiui".Jie tikrai sudaro quantization triukšmo, bet ne harmoninis iškraipymas arba kažką panašaus, ką paminėti.

Yra kai protingi metodai interpoliuojama signalą naudodami Apriori informacijos ir sumažinti Tikėtinas triukšmo.

Bet ar jums tikrai reikia padidinti SNR?Ususally 96dB pakanka daugiausia paraiškų.

Taigi, pridėkite dvi triukšmo bitus su reikšme "0", ir pašarų, su PPK.

Norėčiau galėtų padidinti SNR, bet taip mano pagrindinis interesas yra išsaugoti pirminį 16 bitų SNR ir įsitikinkite, kad ne prarasti ji.
Ačiū pirmyn visus atsakymus.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back