Kaip naudotis hspice's debug information?

H

Hughes

Guest
Jei hspice modeliavimas sustojimai nonconvergence problema, apie debug apyvartos įtampos sąrašas yra išspausdintas.Bet vieną žinome, kaip jomis naudotis informacija iki sove nonvergence problema?

. ic arba. nodeset nustatant pradines sąlygas kai kurių svarbių mazgų.

Žinau, kad nonconvergence problema kartais gali būti išspręsta nustatant pradinės sąlygas. Ic arba. Nodeset pareiškimą.Bet aš nežinau, ką pradinių sąlygų shoud būti.Be didelio grandinės, pradinės sąlygos yra diffult apskaičiuoti ranka.Ar įmanoma gauti kai iš hspice's debug informations clue?

Aš prieš tai patyrė, ir ji buvo išspręsta, atlikdami šiuos patarimus.
Jūsų atveju, gal galite pabandyti
1). OPTION nueiti = 1 GMINDC = 1.0000E-12
2) pakeisti pasaulio energijos ataskaitoje, kaip kelią vieną.
ex.
VX avdd 0 PWL (0ns 0V 1ns 0V 2ns 'Voluntary Health Insurance Board)
* VX avdd 0 DC 'VHI "
VZ VDD 0 PWL (0ns 0V 1ns 0V 2ns 'Voluntary Health Insurance Board)
* V. VDD 0 DC "VHI"

Prašome taip pat nurodyti šią nuorodą, kad gautumėte daugiau informacijos.

http://www.elektroda.pl/eboard/searchtopic50886-hspice.html

"timestep per mažas" - laikinas konvergencijos problemą:

Sprendimas:
0.Patikrinkite grandinės topologijos ir ryšį.
Šis punktas yra toks pat kaip Prekė 0 iš DC analizė.

1.Nustatyti RELTOL =. 01 in. OPTIONS pareiškimą.
Pavyzdžiui:. OPTIONS RELTOL =. 01

2.Sumažinti ABSTOL tikslumas / VNTOL jei srovė / įtampa lygis leistų.
Pavyzdys.OPTION ABSTOL = 1N VNTOL = 1m

3.Nustatyti ITL4 = 500. OPTIONS pareiškimą.
Pavyzdžiui:. OPTIONS ITL4 = 500

4.Realiai Modelis Jūsų Trasa; Pridėti parasitics, ypač benamių / mazgas talpos.

5.Sumažinti Rise / Fall kartų impulsų šaltiniai.
Pavyzdys: VCC 1 0 PULSE 0 1 0 0 0
tampa VCC 1 0 PULSE 0 1 0 1U 1U

6.Naudoti. OPTIONS RAMPTIME = xxx pareiškimą kelią iki visų šaltinių.
Pavyzdžiui:. OPTIONS RAMPTIME = 10NS

7.Pridėti UIC (Naudokite Pradinis sąlygomis). TRAN eilutę.
Pavyzdžiui:. TRAN ,1 N 100n UIC

8.Pakeiskite integravimo metodas Greičių (taip pat žr Specialūs atvejai žemiau).
Pavyzdžiui:. OPTIONS method = GEAR

Linkėjimai,

Ačiū, shiowjyh.Mano grandinės kenčia nuo AC nonconvergence, todėl kai kurie iš pirmiau minėtų sprendimų nėra taikomos.Aš bandžiau beveik visus kitus sprendimus, tačiau problema negali būti išspręsta.

Grandinė yra trijų pakopų CMOS stiprintuvas.Jei aš atsilaiko ryšio pirmojo ir antrojo etapo konvergencija Gerai.Nuo antrojo nesudaro DC srovės sąnaudas, todėl manau, kad darbo vieta nesikeičia, kai ryšiai tarp pirmojo ir antrojo etapo yra sugadintas.Tada aš prisijungti grandinės ir vėl naudoti ". IK" pareiškimą nustatyti pradines sąlygas šių dviejų mazgų (patekimas antrasis etapas), naudojant vertes, gavo nuo ankstesnio modeliavimo.Ką manote apie mano sprendimą?Ar kažkas negerai?Ačiū.

Jūs mušti mane, Hughes!
Nesu tikras, mesti ką jūs darote, yra teisė, tačiau yra daug būdų padaryti AC analizė.
Turi būti naujas klausimas išeina, kad mano AC analizė darome?Aš visada turiu du skirtingi DC pelnas ir atsargos palaipsniui, naudojant du metodus.
AC konvergencijos problemą, radau temą, kuri jums galėtų sudominti.
Prašome kreiptis į šią nuorodą, ir pamatyti verta ar ne!

http://www.edacafe.com/books/SpiceHandBook/03_chapter02-05.php

Linkėjimai,

Kokį stiprintuvą?3 etapas, taip, bet vieną užbaigta arba diferencialas įvedimo?

Ką apie numatomą pelną?

pakeisti ITL parametrai. galimybę leisti simuliatorius labiau iteracijos ciklų.

Ar modeliavimas sustojimų metu tikrasis AC Sweep arba per ankstesnius šališkumo taško nustatymas?

Ar turite. OP pareiškimą?

Gauta pat GRAMP į. Parinktį

Norėdami gauti pradinių sąlygų, kad trumpalaikis analizė ir naudojimas. Sutaupyti bent tam tikru laiku.Naudojimo. KROVININIAI inicijuoti grandinę pačiame (arba beveik) jo veikimo taškas.

Ačiū.Mano dizainas yra trijų pakopų skirtingas įvesties-išvesties vienas bendras tikslas Op Amp.Laukiama nauda yra 130dB ar daugiau, investicinių vienetų Gain Bandwidth ~ 5MHz.

Nonconvergence problema atsiranda per veiklos taško apskaičiavimas.Jame. OP pareiškimą.Man sunku konvergencijos atviro linijos.Nonconergence problema buvo išspręsta, kai Op Amp buvo uždarojo ciklo taikymas (1000x stiprintuvas).Bet aš nežinau, ar atvirojo kontūro characteritics gali būti gauta iš uždaro ciklo charakteristikos.

Ačiū angain.Pasistengsiu savo rekomenduoja vėliau.Aš po tirpalo jei nonconvergence problema išspręsta.

Ne konvergencijos problema yra galvos skausmas, aš sutinku.
Yra pernelyg daug galimybė priežastys.

Manau, galite pridėti kažką viduje. Alternatyva gal itol kad po vieną noncovergent sustabdyti vieną jums reikia pataisyti.patikrinkite hspice rankinis

Apskritai, aš TRAN modeliavimas pirma.
Įrašykite operacija taško vertę, kai stiprintuvas yra sustiprina.
Naudoti. Ic pakrauti šių pradinių reikšmių.
Pagaliau galiu atlikti AC analizė.

Bet jei grandine dar nėra konvergencijos, ir gali pakeisti gmindc vertės 1E-10 1E-9 arba net 1e-8 ...

Hope this can help.

knygos, viduje prieskoniai, galite skaityti ..

ir naudoti PWL elektros tiekimo arba pakeisti laiko žingsnis taip pat gali išspręsti. TRAN ..
ne konvergencijos ..

Beje, kai. parinktį komanda gali konvergencijos bet gal jau
Fake modeliavimo ataskaita

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back