Kaip mes galime išspręsti šią lygtį

L

lqkhai

Guest
Gerbiamieji, Norėčiau rasti šios lygties šaknys (EF). sum_k (1 + ln ((EF-E (k)) / (KB * T))) = constant. sum_k: per K E (k), KB, T suma: jau žinoma, EF: nežinomas parametras Gal galėtumėte man padėti? Ačiū iš anksto lqkhai

Sveiki, tai yra įprastas fizikos lygtis. Ir aš rekomenduoju Newton-Rapson metodu, kaip nurodyta toliau. Mano lygtis f (EF) = 0. Norėdami rasti šios lygties šaknis, mes davė vieną pradinę aktų Po ir iteracijos P (k) = P (k-1)-f (p (k)) / f (P (k-1)) k = 1, 2,3 ... Kaip bijau jūsų sprendimas? Prašom pakomentuoti ten Ačiū iš anksto lqkhai

Gal analythic sprendimas Σ {1 + ln (EF - EK) / (KBT)]} = C k + Σ ln (EF - EK) - Σ ln (KBT) = C ln [Π (EF - EK)] = C - K + Σ ln (KBT) Π (EF - Ek) = exp [C-K + Σ ln (KBT)] paskutinė lygtis yra polinomo lygties laipsnis k. Ne visos jos šaknys yra priimtinas sprendimas (pvz., Ef

Thanks man! Manau, kad požiūris yra sunku įgyvendinti programinio. Kadangi yra didelė šaknis nuo jūsų paskutinio lygtis. Mano Pirmiau pateikta lygtis turi tik vienas iš galimų šaknis. Cheers, lqkhai

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back