kaip krištolas darbas trečiųjų Overtone?

I

ilikebbs

Guest
Turiu 48mhz kristalų etiketės su. Bet kai i naudoti oscilografo įvertinti jos dažnumą, dažnis yra 16MHz. Taigi, kaip padaryti kristalų dirbti trečiųjų Overtone? Dabar aš naudoju du kondensatorius kristalas. ačiū iš anksto.

Kristalai gali dirbti pagrindinių dažnių, 3 Virstonis, 5 Overtone, tt, atsižvelgiant į dažnius, iškrauti Q ir judėjimo induktyvumas (LM). Taigi, tai labai tipiškas.

Ar galėtumėte išsamiau paaiškinti apie tai? Ačiū. bus geriau, kad jūs galite įkelti keletą dokumentas apie tai.

Aš nenoriu, kad pats kristalas. dabar aš jau turiu viena kristalų. paprastai mes tiesiog reikia du kondensatorius, kad ji veikia. bet dabar noriu, tegul kristalų dirba trečiųjų Overtone dažnio. Suprantu, kad jūs galite man padėti.

rwiggins, aš jau sėklų dokumentą. Manau, kad jūs taip pat gaunate dokumentą "Google". tikrai. tai mano klausimas ansfer. bet tai yra labai blogai. grandinė yra per daug sudėtinga. Tikiuosi, kad ji gali būti paprasta. BTW, aš prisijungti kristalas IC. Ar įmanoma, kad SSD yra apribojimas, kad Crystal negali paleisti trečią Overtone? ačiū iš anksto.

Jūs galite padaryti bet Overtone krištolo darbo, kaip ši grandinė. Turite pasirinkti L ir C melodija norimą frecuency: F = 1 / (2 * pi * SQRT (L * C)) nereikia būti tiksliai dažnio darbą, krištolas bus atlikti darbą. Tik pasirinkite artimiausią ritė ir kondensatorius į jūsų norimą dažnį. Jei, kad dažnis yra kartotinis krištolo pagrindinis dažnis, ji bus virpėti. Savo pavyzdžiu, pasirinkti: L = 1uHY -> Galite įsigyti šią vertę indukcinės C = 1 / ((48mhz * 2 * pi) ^ 2 * 1uHy) = 10,99 pf -> Pasirinkite fiksuotą 10 PF kondensatoriaus Q1 gali būti BC548 (ji veikia iki 300 MHz)

ačiū, bet pagal jūsų grandinės, kaip aš galiu prisijungti kristalų IC?

Tiesiog įdėti Q1 tarp kolektoriaus ir Xin įvesties jūsų IC kondensatorius. Vienintelis dalykas, jūs turite rūpintis, kad išėjimo įtampa, kad grandinė yra visada VCCx2 Q1 kolektoriaus. Gal rezistorius daliklis bus nustatyti įtampos.

Naudoti Overtone kristalo su įprasta IC (inverterių) osciliatorius, jums reikia bent lygiagrečiai kristalo induktoriaus.

penrico, kaip nustatyti induktoriaus ir kondensatorius vertė? pagal savo lygtis, grandinė neveikia visai.

ilikebs, aš ne siųsti grandinę, kaip piešiama. Lygtis siųsti grandinės, kad aš parodyti jums. Ši lygtis yra rezonanso dažnis: F = 1 / (2xPIxLxC) grandinę, kad man siųsti tranzistoriaus darbo kristalų svyruoti. Jei rezonanso putted šalia trečiosios Overtone, tranzistorius virpėti šį dažnį.

penrico, bet kokiu atveju, ačiū. Aš vertiname jūsų pagalbą.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back