Kaip konvertuoti +5 V įtampa 5V, 0-5V diapazone

G

garfy

Guest
Turiu Inclinometer kad išveda diapazonas -5 iki +5 v. Inclinometer rezultatas bus įtraukti į mano pic, kad gali tik imasi teigiamų įtampos 0-5V diapazone. Turiu šią grandinę, kaip parodyta areštas. Op amp pelnas - 0,5 šiuo atveju. Kai aš įdėti Vin žemės paviršiui, Vout 3.75V įtampa. Kai aš įdėti Vin į 5V, Vout priemonės 1.24V voltmetras. Kodėl diskusijose nėra įtampos 2.50V ir 0V. Op Amp, aš naudoju LM358. Aš esu prototipų dėl Breadboard. Esu naujas op amp, būtų dėkingi už bet kokią pagalbą. Ačiū!

Kai vin = 0. Šio stiprintuvo pelnas = (1 + (R/2R)) = 1.5

, Pelnas yra ΔVout / ΔVin, ir tai -R/2R arba -0,5, kaip sakė. Bet + šališkumo įtampa turi būti 1,67, o ne 2,5 V numatomą operaciją, taip Įtampos daliklis turi būti, 2R: R vietoj R R.

U teisūs,, įtampa divder turėtų būti 2R: R, remiantis skaičiavimo. Taigi, i naudoti šiuos varžų vertes, RG = 10K, Rp = 20K, RQ = 20K, Rf = 10K, Vp = 5V Vcc = 5V (LM358) Vcc = 0V Su pirmiau minėtus skaičiavimus, turėčiau gauti, taip Vr pagrįstas į VQ vertės. VQ = 0, Vr = 2.5v, VR (voltmetras) = ​​2.5v (Gerai) VQ = 5V, Vr = 0V, VR (voltmetras) = ​​0.62v (Wrong!) Kai VQ = 5V, mano voltmetras man duoda 0.62v, kuris yra neteisingas. Pavarčiau savo ryšį, net nebuvo 2 prototipas atskirai. Ir davė tuos pačius voltmetras rodmenis. Kai aš pakeisti Rp 10K pirmiau grandinės), aš turiu teisę VR vertę. VQ = 0, Vr = 3.75V, VR (voltmetras) = ​​3.75V (Gerai) VQ = 5V, Vr = 1.25v, VR (voltmetras) = ​​1.24v (Gerai) Ar kas nors apšviesti mane? kodėl yra neatitikimas? I am trūksta kažką, kad aš nežinau, aš patikrinti LM358 duomenų lapą ... viskas atrodo bus gerai ... Aš naudoju rezistoriai 1% paklaida, 0.25W. Pagalba ....

LM358 neveikia dėl šio dizaino, nes tai nėra Rail-to-rail "produkcija. Tai beveik siekia V, tačiau jeigu aš atsimenu teisė, Vout apie 3,5 V, maks. Yra daug RtoR išvesties op ", pvz. TLV271 arba daugelio Microchip MCPxx tipų pasirinkimas.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back